SUPER VALUE SMAGEKASSE MED 12 FL FOR KUN 499 KR. BEGRÆNSET ANTAL. LÆS MERE HER.

×

Barbera vin

Druesorten Barbera er en af de mest udbredte røde druetyper i Italien. Det fører til en stor vinproduktion af ofte af meget svingende kvalitet.

I den norditalienske vinregion Piemonte, forholder det sig dog helt anderledes. Her er druesorten Barbera egnens stolthed, og man forstår godt hvorfor, når man først har smagt en kvalitets rødvin fra Piemonte.

Man støder på Barbera druen overalt i Italien, men de tre Barbera DOC'er kommer alle fra Piemonte. De tæller Barebera d'Asti, Barbera del Monferrato og Barbera d'Alba.

Barbera druens skind er helt dybrød, hvilket resulterer i nogle flotte, mørke vine. Barbera druen er rig på syre, men indeholder stort set ingen tanniner.

Smagen og duften i en Barbera vin er kendetegnet ved at være krydret med noter af kirsebær. En vin på 100% Barbera er lettilgængelig, charmerende og ikke så kompleks og fyldig som de store Barolo vine, som også produceres i Piemonte. 

Barbera vine er den perfekte ledsager til italiensk skønne fastfood som fx pizza, pasta, kraftige tomatsaucer, tapas og andre krydrede retter.