91 points
Vinous
90 points
Guia Penin

Lagar da Condesa Albarino 2017

Kvalitets vin fra Rias Baixas. Moden citrus, rig smag god syre

På lager
DKK 129,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 149,95 DKK stk.
134,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Asiatisk mad
  • Fisk
  • Lyst kød
  • Salat
  • Skaldyr
Beskrivelse

Detaljer

Kvalitets vin fra Rias Baixas. Moden citrus, rig smag og god syre.

Vinen er produceret af 100% Albarino fra Rias Baixas regionen i det nord-vestlige Spanien. Alle druer håndplukkes og transporteres til vingården i små 15 kg for at skåne druerne mest muligt. Vinen ligger sammen med drueresterne og lagrer i delvist rustfri ståltanke og delvist fransk eg.

Farven er flot reflekterende, med et let gyldent skær. Aromaer af æble og pære, masser af moden citrus, samt hints af honning og mineraler. Smagen er rig og tætpakket, med modne og koncentreret citrus noter. Den rige frugt spiller flot sammen med den gode syre. Den modne, men faste citrussmag, er vedvarende ud i den forholdsvis lange eftersmag.

Server vinen v/ 8-10 grader til alle slags fisk, skaldyr, lyst kød, grøntsager og/eller salater.

Endnu en sublim, frisk og sprød hvidvin fra Rias Baixas. Vinen sammenlignes ofte med Alsace Riesling af høj kvalitet – og det er ikke helt ved siden af. Slå til nu og prøv en af de gode vine fra denne region.

Vin Data
Drue
Albarino
Type
Rødvin
Årgang
2017
Land
Spanien
Låg
Prop
Producent
Lagar de Condesa
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13%
Region
DO Rias Baixas
Lagring
Delvist fad og delvist ståltanke
Drikkes bedst
2019-2022
Anmeldelser
Guia Penin

90 points

Vinous

91 points

"Pale, green-hued yellow. A highly perfumed bouquet evokes ripe pink grapefruit, Anjou pear and quinine, with a zesty mineral note that gains strength as the wine opens up. Offers concentrated yet lithe orchard and citrus fruit flavors that show sharp delineation and strong, spicy back-end thrust. Picks up a suave floral nuance on the finish, which hangs on with impressive, spicy tenacity."

Om producenten

Lagar da Condesa

De fleste af Lagar de Condesas vinmarker er beliggende på bakker, og er sydvest vendte, hvilket hjælper med at give en optimal modning af druerne. Jordbunden her er meget sandet og granitholdig, hvilket giver en naturlig dræning af den forholdsvis meget regn der kommer i dette område. Første høst skete i 2013. Projektet ledes af winemaker David Landin.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt