Aglianico vin

Aglianico som druesort står bag nogle af de mest prisvindende rødvine i vores italienske vinsortiment. Sammen med Nebbiolo og Sangiovse, betragtes disse tre druetyper som værende de bedste i Italien.

Vores store bestseller rødvin, Nativ Eremo San Quirico, består af 100% af Aglianico, som er håndhøstet i Taurasi i vinregionen Campania.

Aglianico som druesort er ikke ret udbredt udenfor Campania, da den har tilpasset sig de klimatiske forhold i området, som primært består af vulkansk undergrund i 450-600 moh. Vinstokkene bliver ofte over 100 år gamle, hvilket resulterer i nogle kraftige og intense rødvine med en fin syrebalance.

Den ene store rødvin efter den anden bliver fremstillet på denne fantastiske drue, hvilket vores Nativ Eremo San Quirico også er et eksempel på - kåret som Italiens bedste rødvin 4 år i træk.

Smag og aroma i en Aglianico vin:

  • Tranebær
  • Jordbær
  • Hindbær
  • Sort trøffel
  • Blåbær
  • Brombær
  • Hvid peber
  • Saltet kød
  • Læder
  • Kakao
  • Lakrids
  • Kaffe
  • Krydderurter

Aglianico vin og mad

Aglianico vine indeholder en del syre og er også ret tanninrige, hvilket gør denne vin til et vidunderligt match til grill, barbeque og kraftfulde kødretter. Dens struktur og intensitet giver et godt modspil til de tunge, krydrede kødretter, som ofte også indeholder en del fedt.