Dom Potier Cava Demi-Sec

En fremragende "skåle-vin"

På lager
DKK 68,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 99,95 DKK stk.
73,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Dessert og sødt
  • Fisk
  • Hygge
  • Skaldyr
Beskrivelse

Detaljer

Denne Cava produceres i Penedés i det nordøstlige Spanien nær Barcelona i Katalonien, der er landets hovedregion for denne specialitet. Druerne, som kommer fra González Byass' Finca Can Petit, er de klassiske for området med Macabeo, Parellada og Xarello med størstedelen af førstnævnte i blendet. Fælles for druerne er den friske, sprøde signatur, som er nødvendig for en god mousserende vin.

Efter endt andengæring på flaske, lagres vinene ca. 12 mdr. før frigivelse. Denne lagringstid er nødvendig for aromatisk udvikling og kompleksitet.
Demi-Sec betyder på 'Champagne-sprog' halv-sød til sød, omend de fleste nok vil opleve, at vinen befinder sig et sted mellem halv-tør og halv-sød!
Vinens elementer

Vinens elementer

Duften har elementer af citrus og lidt rød frugt med florale undertoner og lidt gærede aromaer. Smagen har ganske let sødme med en dejlig frugtighed, der holdes i skak af en frisk syre. Boblerne bidrager også med friskhed og har den elegance, som er klassisk for den 'traditionelle metode'.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen ved 7-9° grader for den optimale vinoplevelse. Dom Potier Brut er en fremragende 'skåle-vin', der også kan bruges til en lang række måltider, hvor man vil undgå den mere stringente stil fra en Cava Brut.

Vin Data
Drue
Diverse sorter
Type
Mousserende vin
Land
Spanien
Låg
Korkprop
Producent
González Byass
Størrelse
75 cl
Alkohol
11,5%
Region
Penedés
Drikkes bedst
2017-2021
Anmeldelser
Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt