Summerbird
Summerbird blev grundlagt i 1986 af Lene og Sven Grønlykke og deres søn Mikael. Lene og Sven var gastronomiske pionerer i Danmark, som altid var forud for deres tid med ideer og tanker. De skabte fyrtårne, som Falsled Kro, Kong Hans og Løgismose der i dag lyser stærkt, og som er Mikaels ophav. De inspirerede ham til at uddanne sig som kok og konditor.
Et ønske fra en kunde om en småkage, hvori der skulle bruges marcipan, blev afsættet. Mikael gik i gang, og den chokoladeovertrukne marcipan sommerfugl Pure Amande blev skabt. I 1986 kørte de første marcipan-sommerfugle igennem chokolade overtrækkeren på Hårby mejeri.
Hos Summerbird har de mange eksempler på deres kompromisløse produktudvikling, hvor de kontinuerligt fintuner og jager det endnu bedre. Dette er Summerbird's DNA, hvad enten det er råvarer, udtryk, eller det enkelte stykke fyldte chokolade.