Dancing Coyote Pinot Noir 2016

Elegant klassisk oversøisk Pinot Noir

På lager
DKK 99,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 129,95 DKK stk.
104,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
 • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
 • Dag-til-dag levering
 • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

 • Fisk
 • Hygge
 • Kalvekød
 • Kylling og kalkun
 • Lam
 • Lyst kød
 • Ost
 • Svinekød
Beskrivelse

Detaljer

Vinhuset Dancing Coyote er en familiedrevet vingård beliggende i den smukke vinregion Clarksburg i Californien. Deres 600 hektar store vinmarker ligger i Sacramento Valley langs Sacramento-floden. I dag er det 5. generation der står i spidsen for produktionen af disse skønne oversøiske amerikanske vine, hvis ekstraordinære kvalitet og karakter er et produkt af familiens kærlighed til deres vine og vinstokke.

Vinregionen Clarksburg har de seneste år for alvor gjort sig bemærket på den internationale vinscene med sin fremragende kvalitet. Denne vinregion nyder godt af optimale vækstbetingelser - varme sommerdage og kølige nætter med blide maritime briser fra San Francisco Bay skaber druemateriale af ekstraordinær høj kvalitet og karakteristika.

Vinfremstilling

Druerne til denne fantastiske Pinot Noir vin er håndhøstet en tidlig august morgen i 2016 på markerne i Sacramento Valley. Druerne er efterfølgende blevet transportet til vingården, hvor selve vinifikationsprocessen foregår. Her bliver druerne forsigtigt knust i en temperaturreguleret ståltank. Vinen bliver fermenteret ved ca. 29° grader med tre daglige "pump-overs" - en proces hvor man pumper druemosten fra bunden af gæringstanken op i toppen for at holde skallerne fugtige og trække så meget farvestof, aromaer og tanniner ud af druerne.

Når fermenteringsprocessen er færdig separeres druemosten fra drueskallerne og vinen bliver herefter lagret i ca. 6 måneder på franske egetræsfade med en 2. gæring - maloktisk gæringsproces, som gør vinen mere blød og rund i udtrykket. Herefter er vinen tappet på flaske i maj 2017.

Vinens elementer

Denne Pinot Noir byder på en flot halvtransparent rubinrød farve i glasset. Stilen er klassisk Pinot Noir med en skøn næse bestående af lyse kirsebær, hindbær og let animalske noter med et strejf af Marsmallows over bål. Den føles dejlig glat og silkeagtig i munden med lette tanniner og en velintegreret balance mellem frugt og fad. Skønne smagsaromaer af lyse bærfrugter, letristede mandler og diskrete noter af læder og røg. Medium fyldig og med en god insisterende eftersmag.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server denne elegante Pinot Noir vin ved ca. 14-16° grader for den optimale vinoplevelse. Nyd den i selskab med lette oste, måltider med svampe, lyse kødretter som fx kalv, kylling og kalkun. Dancing Coyote Pinot Noir er en super velskabt madvin, som vil fremhæve smagen i mange retter takket være dens unikke karakteristika.

Elegant og forførende Bourgogne kvalitet fra de idylliske vinmarker langs Sacramento-floden i Clarksburg. Indbydende klassisk oversøisk Pinot Noir stil med lidt mere saft og kraft ifht. den europæiske stilart.

Pinot Noir vinmark i Clarksburg, Californien

Vin Data
Drue
Pinot Noir
Type
Rødvin
Årgang
2016
Land
USA
Låg
Skruelåg
Producent
Dancing Coyote Wines
Størrelse
75 cl
Alkohol
13,5%
Region
Clarksburg
Lagring
6 måneders fadlagring på amerikanske egetræsfade
Drikkes bedst
Nu og yderligere lagring i 5-6 år fra høståret
Anmeldelser
Om producenten

Dancing Coyote

Vinregionen Clarksburg

Clarksburg har de seneste år for alvor gjort sig bemærket på den internationale vinscene blandt vinelskere og gastronomiske fagfolk for regionens høje druekvalitet. Optimale vækstbetingelser med varme sommerdage og kølige nætter med maritime briser fra San Francisco bugten, gør denne region ideel for en lang vækstsæson som afstedkommer en høj kvalitet af de forskellige druesorter. Dancing Coyote råder i dag over en vinserie, som består af Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir og Chardonnay.

Vinifikationsprocessen

Familien bag Dancing Coyote har kun et mål som vinproducent. At producere nogle af de bedste vine i regionen. Vine, der afspejler regionens unikke terroir og får det bedste frem i hver enkelt druesort. Hele processen håndteres med stor omhu og professionalisme. Ved at anvende teknikker som kold gæring og begrænse indflydelsen af ​​nye egetræsfade, bevarer man druernes naturlige frugtsmag og DNA, der er endemiske til familiens vinmarker. Målsætningen med Dancing Coyote er at producere komplekse, elegante vine, der både er nemme at nyde med og uden mad.

Fra kornkammer til vingård

Kimen til familiens vingård blev bygget i 1868, hvor man først etablerede kornkammer. I begyndelsen af ​​1900-tallet blev det omdannet til en vingård, som i starten producerede port, brandy og prisvindende eddike. Først i 2001 begyndte man produktionen af Dancing Coyote vinene. I dag råder vinhuset over en 14.000 kvadratmeter stor temperaturreguleret opbevaringsareal, der kan rumme op til 85.000 flasker vin. Derudover råder familien over et 10.000 kvadratmeter temperatur- og fugtighedsstyret lagerrum, som kan lagre mere end 5.000 tønder samt rustfrie ståltanke med en samlet kapacitet på over 2,8 millioner liter vin.

Faciliteter der kan imødekomme den stigende efterspørgsel, år efter år.

Dancing Coyote vine fra Clarksburg i Californien

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt