FlaskeHalsen

Dancing Coyote Petite Sirah 2013

Denne vin er alt andet end "petit"!

På lager
DKK 99,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 129,95 DKK stk.
104,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti
Beskrivelse

Detaljer

Vinhuset Dancing Coyote er en familiedrevet vingård beliggende i den smukke vinregion Clarksburg i Californien. Deres 600 hektar store vinmarker ligger i Sacramento Valley langs Sacramento-floden. I dag er det 5. generation der står i spidsen for produktionen af disse skønne oversøiske amerikanske vine, hvis ekstraordinære kvalitet og karakter er et produkt af familiens kærlighed til deres vine og vinstokke.

Vinregionen Clarksburg er kendt for at producere topkvalitets Petite Sirah vine, og denne vin er absolut ingen undtagelse. Clarksburg nyder godt af optimale vækstbetingelser - varme sommerdage og kølige nætter med blide maritime briser fra San Francisco Bay skaber druemateriale af ekstraordinær høj kvalitet og karakteristika. Jordbunden består primært af en næringsrig, sandet lerjord, som giver afbalancerede vine med gunstig smagspotentiale.

Vinfremstilling

Druerne til denne opulente Petite Sirah er håndhøstet en tidlig september morgen i 2013 på markerne i Sacramento Valley. Druerne er efterfølgende blevet transportet til vingården, hvor selve vinifikationsprocessen foregår. Macerationen foregår ved ca. 3-4° grader i en temperaturreguleret ståltank. Vinen bliver efterfølgende fermenteret ved ca. 29° grader i 10 dage med tre daglige "pump-overs" - en proces hvor man pumper druemosten fra bunden af gæringstanken op i toppen for at holde skallerne fugtige og trække så meget farvestof, aromaer og tanniner ud af druerne.

Når fermenteringsprocessen er færdig separeres druemosten fra drueskallerne og vinen bliver herefter lagret i ca. 12 måneder på franske egetræsfade. Herefter er vinen tappet på flaske i marts 2016.

Vinens elementer

Dancing Coyote Petite Sirah 2013 byder på en nærmest blæksort farve i glasset med mørke lille nuancer. Dens næse byder på en flot palette af mørke sødmefulde bærfrugter som blåbær og brombær akkompagneret af en smule røg og tobak.

Den føles overraskende glat og silkeblød i munden, og den friske frugtsyre giver et godt modspil til den let sødmefulde frugtstil af mørke bærfrugter og lette krydderier som vanilje og kakao fra fadlagringen. Det er en fyldig og saftig rødvin med en god lang eftersmag og tilstedeværende, velintegrerede tanniner fra start til slut.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server denne Petite Sirah ved 16-18° for den optimale vinoplevelse og gerne i selskab med slagterens bedste udskæring, spareribs eller en hjemmelavet burger. Denne vin har nok format til at kunne matche kraftige vildtretter som fx kronvildt og vildsvin. Med andre ord en lækkerbisken af en Petite Sirah med mange anvendelsesmuligheder.

Denne vin er alt andet end "petit" - den er stor, blæksort og utrolig lækker. Det er lige før du får brug for kniv og gaffel - her er der skruet op for alle elementer og lagt op til en flot, flot vinoplevelse til prisen!

petite sirah vinmark clarksburg californien

Vin Data
Drue
Petite Syrah
Type
Rødvin
Årgang
2013
Land
USA
Låg
Skruelåg
Producent
Dancing Coyote Wines
Størrelse
75 cl
Alkohol
15%
Region
Clarksburg
Lagring
12 måneders fadlagring på egetræsfade
Drikkes bedst
2018-2023
Anmeldelser
FlaskeHalsen

5 stjerner

"Nogle kalder denne drue Durif, mens den andre steder hedder Petit Syrah. Uanset navn, så er det en vin, der står med en flot og dyb kulør i glasset, og som har en masse charme, lækkeri og aldeles markante solbær. Det kunne sagtens være lidt i retning af en syd-italiensk Primitivo, men det er altså californisk Petit Syrah. Og selvom smagen er markant præget af solbær, så er der også plads til krydrede noter og lette tanniner. Man taler ofte om vin, der smager af solbær, og hvis man vil unde sig selv at prøve den slags, så er det altså bare at slå til her. Jeg kan faktisk vældig godt lide den, selvom den har sine rustikke sider i kanten."

Om producenten

Dancing Coyote

Vinregionen Clarksburg

Clarksburg har de seneste år for alvor gjort sig bemærket på den internationale vinscene blandt vinelskere og gastronomiske fagfolk for regionens høje druekvalitet. Optimale vækstbetingelser med varme sommerdage og kølige nætter med maritime briser fra San Francisco bugten, gør denne region ideel for en lang vækstsæson som afstedkommer en høj kvalitet af de forskellige druesorter. Dancing Coyote råder i dag over en vinserie, som består af Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir og Chardonnay.

Vinifikationsprocessen

Familien bag Dancing Coyote har kun et mål som vinproducent. At producere nogle af de bedste vine i regionen. Vine, der afspejler regionens unikke terroir og får det bedste frem i hver enkelt druesort. Hele processen håndteres med stor omhu og professionalisme. Ved at anvende teknikker som kold gæring og begrænse indflydelsen af ​​nye egetræsfade, bevarer man druernes naturlige frugtsmag og DNA, der er endemiske til familiens vinmarker. Målsætningen med Dancing Coyote er at producere komplekse, elegante vine, der både er nemme at nyde med og uden mad.

Fra kornkammer til vingård

Kimen til familiens vingård blev bygget i 1868, hvor man først etablerede kornkammer. I begyndelsen af ​​1900-tallet blev det omdannet til en vingård, som i starten producerede port, brandy og prisvindende eddike. Først i 2001 begyndte man produktionen af Dancing Coyote vinene. I dag råder vinhuset over en 14.000 kvadratmeter stor temperaturreguleret opbevaringsareal, der kan rumme op til 85.000 flasker vin. Derudover råder familien over et 10.000 kvadratmeter temperatur- og fugtighedsstyret lagerrum, som kan lagre mere end 5.000 tønder samt rustfrie ståltanke med en samlet kapacitet på over 2,8 millioner liter vin.

Faciliteter der kan imødekomme den stigende efterspørgsel, år efter år.

Dancing Coyote vine fra Clarksburg i Californien

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt