Ny "4,2 på Vivino" smagekasse! Altid hurtigt udsolgt, så skynd dig at få del i denne nye smagekasse. Læs mere her.

×

Dampet rødspætte i hvidvin

Dampet rødspætte i hvidvin

Opskrifter, foodstyling og fotos af: 
Madblogger Søren Willadsen, Gastromad.dk

Nem og enkel fiskeret til hverdagen

Rødspætter er i mit køkken er uovertruffen lækker fisk, med masser af smag.

Jeg har i denne opskrift gjort lidt mere ud af dem ved, at rulle dem med jomfruhummerhaler og bronzefennikel, og dernæst dampet dem i hvidvin.

Opskriften er dog meget nem og hurtig at gå til, og kan sagtens tilberedes en hverdagsaften.

Rødspættefileter i hvidvin

Rødspættefileterne drysses med salt på begge sider for, at gøre dem mere faste. Jomfruhummerhaler og dild og bronzefennikel lægges ovenpå, og dernæst rulles de.

Antal personer: 2
Forberedelse: 30 min.
Tilberedning: 25 min.
I alt: 55 min.

Ingredienser:

  • 5 små rødspættefileter
  • 8 jomfruhummerhaler eller 32 rejer
  • Tandstikker
  • 4 spsk. rugmel
  • 2 dl. hvidvin
  • 2 spsk. smør
  • 3 spsk. kapers
  • Ca. 2 spsk. bronze fennikel
  • 2 spsk. hakket purløg
  • Ca 1 spsk. dild
  • ½ blomkål
  • Kartofler
  • 1 bundt løvstikke

Fremgangsmåde:

  1. Rens fileterne ved at skære skindet fra, og salt dem på begge sider.
  2. Grovhak bronze fennikel og dild, som blandes sammen. Læg ⅓ til side.
  3. Placer 2 jomfruhummerhaler ved øverst ved det bredeste sted på fileten, og kom noget bronze fennikel og dild ovenpå.
  4. Rul rødspættefileterne fra det bredeste sted og ned. Sæt en tandstik i for, at holde på rullen.
  5. Hæld hvidvinen i et ildfast fad sammen med smørret og kapers. Læg rødspætterullerne i fadet og drys resten af dild og bronze fennikel og purløg over, som tilberedes i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter.
  6. Skær blomkålen i mindre buketter og damp dem møre i masser af vand og salt.
  7. Kartoflerne koges ligeledes møre i masser vand, løvstikke og salt.

De rullede rødspætter placeres i et ildfast fast, sammen med hvidvin, smør, dild, bronze fennikel og purløg, som giver den lækreste sauce til fileterne, kartoflerne og blomkålen. En skøn sommerret. Jeg koger meget ofte mine kartofler sammen med løvstikke for, at de får en anelse smag fra denne skønne urt. Nogle vil måske mene, at den smager af knoldselleri, hvilket ikke er helt forkert, men sammen med kartofler er den uovertruffen.

Rødspættefileter i fad med hvidvin

Sammen med en halv stegt rødspættefilet bliver det næsten til en ny version af et stjerneskud.

Forslag til valg af vin:

En rødspætte er en af de mest populære fisk herhjemme, som benyttes i både stegt, dampet og paneret udgave.

Du kan sætte mange forskellige vine sammen med en rødspætte - lige fra en mineralsk Sauvignon Blanc, Pinot Gris fra Alsace til en lækker fadlagret aromatisk Chardonnay fra Bourgogne eller fx Australien.

Dampet rødspætte i hvidvin anrettet på tallerken