★★ Resten af juni er der 15% på alt A. Bergere Champagne ★★ - Bemærk; Indtast koden "Bergere15" i rabatkodefeltet! - Du finder dem her: A. Bergere Champagne

×
VinHulen
VinAvisen
FinansBureauet
BT
16/20 points
Jancis Robinson
Vinstyrke 2

Coudoulis Cuvee Lirac 2015

Dette er en super velsmagende og halv tør Lirac

Ikke på lager
DKK 57,25
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 119,95 DKK stk.
62,25 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti
Beskrivelse

Detaljer

Vinen er produceret af 70% Grenache, 25% Syrah og 5% Mourvedre, fra marker hvor jorden består meget af ler, kalksten og småsten. Alle druer håndhøstes, for at sikre at kun gode og modne druer bruges til denne vin. De forskellige druer gærer m.v. hver for sig, for siden at blive blended til det optimale blend inden lagring. Siden er vinen lagret i cementtanke.

Vinen har en flot lys kirsebærrød farve, med en mere mørk midte. Fine aromaer af skovbær, lette urter, peber og lidt lakrids. I smagen træder vinen mere i karakter og byder på masser af mørk frugt, en flot struktur med afrundet tanniner og en medium-lang eftersmag.

Drik vinen v/ 17-18 grader og gerne til kødretter med f.eks. svinekød, lam eller letter oksekødsretter.

Dette er en super velsmagende og halv tør Lirac, som har nok struktur til de fleste kødretter og samtidligt er blød nok til at drikke for sig selv. En godt bud på en smagsfuld og fin fyldig rødvin, uden den bliver tung og over-sød

Vin Data
Drue
Cinsault
Grenache
Mourvedre
Syrah
Type
Rødvin
Årgang
2015
Land
Frankrig
Låg
Korkprop
Producent
Domaine Coudoulis
Størrelse
75 cl
Alkohol
14,5%
Region
Rhone
Anmeldelser
BT

5 stjerner

Tildelt 5 flotte stjerner i kategorien "Rødvin fra Rhône” lørdag den 14. Januar 2017 i BT. De skrev; "Medium fyldig rødvin, flot, harmonisk smag af modne røde kirsebær, lidt blommer, urter, krydderier, strejf af peber og toast."

FinansBureauet

5 stjerner

"Saftig og lækker Lirac med fint tanninbid. Mørke kirsebær i næsen og oceaner af mørk frugt i munden akkompagneret af noter af tobak, valnød og lakrids. Flot vin til prisen."

Jancis Robinson

16/20

16,5 ud af 20 point "Charred meat and liquorice herbs on the nose. Juicy, singed-damson fruit on the palate encased in a burly bear-hug of hairy tannins. Wired with garrigue and smoky rosemary, pops of fennel seeds. Good beginning, middle and end, spiced and dry and rugged with Lirac character."

VinAvisen

5 stjerner

"Fortræffelig Rhône-rødvin med en kraftig, men også blød og lækker smag. Der er bred frugt - blommer, modne kirsebær - tilpas syre og en imødekommende syre. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før måltidet."

VinHulen

3 stjerner

"Kanonvin til spotpris - fremragende til prisen"; "Violet. Duften har ymer, hindbær, jordbær og masser af krydderier med dybtliggende lakrids. Når vinen har stået lidt i glasset, popper der parfumenoter op i billedet. Smagen er blød, rund og fyldig med jordbær, hindbær, krydderi og fast frugtsyre, der spiller flot sammen med den fede frugt. Lette bittertoner i finalen af vinen, der rummer masser af frugt og styrke sammen med let saftighed. En rigtig svulstig sag der både kan drikkes nu men også gemmes. Kanonvin til spotpris - fremragende til prisen"

Vinstyrke 2

4 stjerner

4,5 stjerner; "Ung og lettere tilbageholdende i duften med noter af herbes de provence. Også lidt brombær, som bliver tydeligere i smagen. Perfekt modenhed og afdæmpet sødme. Fint glas."

Om producenten

Domaine Coudoulis

Domaine Coudoulis, der er fra tresserne, har siden 1996 været drevet af Bernard Callet. Vingården har ca. 28 hektar, som er plantet med traditionelle sorter som Grenache, Syrah og Cinsault. Alle druer håndhøstes, og streng udvælgelse af disse gør produktionen begrænset, men til gengæld altid af god kvalitet.

Det er i dag 10 år siden at Bernard Callet overtog vingården, og siden da har han opkøbt vinmarker med et godt potentiale samt ansat winemaker Patrick Hilaire. Deres arbejde gennem de seneste år, resulterer i dag i rigtigt gode vine, som stadig sælges til en meget fornuftig pris. De seneste år har flere anderkendte vinanmeldere både rost deres vine for kvaliteten, og især for den gode kvalitet til prisen.

Så er du på udkik efter en god Rhone, eller rigtigt gode Lirac vine, så anbefaler vi at prøve vinene fra Domaine Coudoulis.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt