★ SHOWROOM LUKKET UGE 3 OG 4 - Bemærk; Showroom; holder lukket uge 3 og 4. Webshoppen; kører videre som normalt, med undtagelse af fredag d. 19/1, hvor ingen ordre afsendes og kundeservice holder lukket pga. flytning.

×

Fri fragt v/499,00 kr.

Dag-til-dag levering alle hverdage

100% tilfredshedsgaranti

Product was successfully added to your shopping cart.
    Gastromand.dk
    Skøn karismatisk Cabernet Sauvignon med ele...

Corte Scaletta Cabernet Sauvignon Veneto IGT 2012

På lager

179,95 DKK per stk.
149,00 DKK ved køb kassevis á 6 flasker.
154,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.


Vin fra samme region

Corte Scaletta Cabernet Sauvignon Veneto IGT 2012

Detaljer

Cabernet Sauvignon med terroir og DNA

Lidt uden for Verona i den østlige del af Valpolicella, blandt bølgende bakker og bjerge, finder du det lille familieejede vinhus Corte Scaletta. Et vinhus, hvor barnebarnet Giulia i dag står i dag står i spidsen for en række unikke Valpolicella vine, som afspejler en ny moderne stilart indenfor Valpolicella vine.

Vine, hvis DNA afspejler områdets unikke karakteristika og terroir. Lette, elegante og preciøse i udtrykket med en sjælden set raffineret fuldendthed. Corte Scaletta anvender fadlagring til deres Superiore, Amarone vine og denne Cabernet Sauvignon, men med sagte hånd således fadlagringen ikke overskygger druernes terroir og personlige karakteristika.

Denne rødvin er fremstillet på 100% Cabernet Sauvignon. Druerne er plukket med håndkraft og skånsomt lagt i små kasser á ca. 5 kg. Her tørrer druerne naturligt på et ventileret loftsrum i ca. 20 dage. Corte Scaletta anvender en kold macerationsteknik på rustfrie ståltanke med en efterfølgende langsom temperaturreguleret fermenteringsproces, som frigiver alle de aromatiske komponenter. Druerne knuses forsigtigt, så al druemosten bliver anvendt.

Vinen gennemgår herefter en 30 måneder lang fadlagring på nye franske egetræsfade, inden den bliver tappet på flaske med yderligere 90 dages lagring inden frigivelse.

Vinens elementer

Denne Cabernet Sauvignon byder på en indbydende rubinrød farve i glasset med et changerende lilla skær. God fylde med en flot letcremet viskositet og struktur. I næsen mødes du af modne frugter og diskrete noter af krydderier. Dens mund byder på fortryllende aromaer af røde bærfrugter som fx jordbær og hindbær. God velintegreret frugtsyre med fine tanniner. God lang eftersmag der bliver ved med at byde på nye overraskelser.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen ved 16-17° for den optimale vinoplevelse og lad gerne vinen dekantere lidt inden servering. Denne Cabernet Sauvignon er en skøn ledsager til slagterens bedste udskæring, kraftige simretter, pasta, risotto, pizza og modne oste.

Drue
Cabernet Sauvignon
Type
Rødvin
Vintype
Årgang
2012
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Corte Scaletta
Størrelse
75 cl
Alkohol
14%
Region
Marcellise, Valpolicella
Website
Lagring
30 måneders fadlagring på nye franske egetræsfade
Drikkes bedst
2017-2025
Gastromand.dk

5 stjerner

Blandt de 5 bedste julevine i 2017; "Det er altid sjovt når noterne kigges igennem – til denne var der klar enighed om, at denne vin bestemt var fra Rhöne – hehe, vi blev klogere! Faktisk kom det bag på alle, at vi skulle omkring Verona i den østlige del af Valpolicella og endnu mere at druen var Cabernet Sauvignon."

Corte Scaletta

Corte Scaletta har derfor siden 2011 produceret unikke kvalitetsvine med respekt for traditioner og håndværket. Vinene fra Corte Scaletta tilhører en ny moderne stilart af Valpolicella vine, hvor de fremstilles så autentiske og tro mod deres terroir som muligt. Deres vinstokke er placeret i Marcellise og i "Tenuta Musella" få kilometer øst for Verona beskyttet af bjergene og bakkerne som mildner klimaet.

Fortid og nutid i skøn forening

Corte Scaletta's filosofi er at udnytte det bedste fra fortiden kombineret med moderne produktionsteknikker. Derudover anvender de ikke kemi på deres vinmarker til bekæmpelse af skadedyr og sygdomme. Familiens vinstokke er ca. 15-20 år gamle og jorden er opdelt i to forskellige zoner med hver sin geologiske profil. Jordbundsforhold, som tilfører vinene deres unikke karakteristika, og som afspejler deres terroir så autentisk som muligt.

Corte Scaletta benytter følgende druesorter:

Indfødte sorter:

Internationale sorter:

Corte Scaletta Valpolicella vinmarker

Corte Scaletta Valpolicella vinkælder

  1. Vær den første til at bedømme dette produkt

Indsend din bedømmelse

Giv produktet karakterer *

  1 stjerne 2 stjerner 3 stjerner 4 stjerner 5 stjerner
  1x 2x 3x 4x 5x
Din bedømmelse