90 points
Vinhulen Points
Gastromand.dk

Corte Scaletta Cabernet Sauvignon Veneto IGT 2012

Skøn karismatisk Cabernet Sauvignon med elegant ynde

På lager
DKK 149,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 179,95 DKK stk.
154,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti
Beskrivelse

Detaljer

Cabernet Sauvignon med terroir og DNA

Lidt uden for Verona i den østlige del af Valpolicella, blandt bølgende bakker og bjerge, finder du det lille familieejede vinhus Corte Scaletta. Et vinhus, hvor barnebarnet Giulia i dag står i dag står i spidsen for en række unikke Valpolicella vine, som afspejler en ny moderne stilart indenfor Valpolicella vine.

Vine, hvis DNA afspejler områdets unikke karakteristika og terroir. Lette, elegante og preciøse i udtrykket med en sjælden set raffineret fuldendthed. Corte Scaletta anvender fadlagring til deres Superiore, Amarone vine og denne Cabernet Sauvignon, men med sagte hånd således fadlagringen ikke overskygger druernes terroir og personlige karakteristika.

Denne rødvin er fremstillet på 100% Cabernet Sauvignon. Druerne er plukket med håndkraft og skånsomt lagt i små kasser á ca. 5 kg. Her tørrer druerne naturligt på et ventileret loftsrum i ca. 20 dage. Corte Scaletta anvender en kold macerationsteknik på rustfrie ståltanke med en efterfølgende langsom temperaturreguleret fermenteringsproces, som frigiver alle de aromatiske komponenter. Druerne knuses forsigtigt, så al druemosten bliver anvendt.

Vinen gennemgår herefter en 30 måneder lang fadlagring på nye franske egetræsfade, inden den bliver tappet på flaske med yderligere 90 dages lagring inden frigivelse.

Vinens elementer

Denne Cabernet Sauvignon byder på en indbydende rubinrød farve i glasset med et changerende lilla skær. God fylde med en flot letcremet viskositet og struktur. I næsen mødes du af modne frugter og diskrete noter af krydderier. Dens mund byder på fortryllende aromaer af røde bærfrugter som fx jordbær og hindbær. God velintegreret frugtsyre med fine tanniner. God lang eftersmag der bliver ved med at byde på nye overraskelser.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen ved 16-17° for den optimale vinoplevelse og lad gerne vinen dekantere lidt inden servering. Denne Cabernet Sauvignon er en skøn ledsager til slagterens bedste udskæring, kraftige simretter, pasta, risotto, pizza og modne oste.

Vin Data
Drue
Cabernet Sauvignon
Type
Rødvin
Årgang
2012
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Corte Scaletta
Størrelse
75 cl
Alkohol
14%
Region
Marcellise, Valpolicella
Lagring
30 måneders fadlagring på nye franske egetræsfade
Drikkes bedst
2017-2025
Anmeldelser
Gastromand.dk

5 stjerner

Blandt de 5 bedste julevine i 2017; "Det er altid sjovt når noterne kigges igennem – til denne var der klar enighed om, at denne vin bestemt var fra Rhöne – hehe, vi blev klogere! Faktisk kom det bag på alle, at vi skulle omkring Verona i den østlige del af Valpolicella og endnu mere at druen var Cabernet Sauvignon."

Vinhulen Points

90 points

"Rubinrød til violet. Duften har en fin indledende sødme fra moden frugt suppleret af solbær og parfume i et varmt og lækkert duftbillede. Smagen er blød og rund med solbær, kvas og krat og god fedme i vinen og helt tændt og viril frugtsyre med bid. Masser af nerve i denne vin med saftige indslag og en del bittertoner og masser af tanniner. Vinen er stadig ung og bør gemmes et 1 år eller 2, inden du nyder den. God, koncentreret vin med solid power og gemmepotentiale."

Om producenten

Corte Scaletta

Corte Scaletta har derfor siden 2011 produceret unikke kvalitetsvine med respekt for traditioner og håndværket. Vinene fra Corte Scaletta tilhører en ny moderne stilart af Valpolicella vine, hvor de fremstilles så autentiske og tro mod deres terroir som muligt. Deres vinstokke er placeret i Marcellise og i "Tenuta Musella" få kilometer øst for Verona beskyttet af bjergene og bakkerne som mildner klimaet.

Fortid og nutid i skøn forening

Corte Scaletta's filosofi er at udnytte det bedste fra fortiden kombineret med moderne produktionsteknikker. Derudover anvender de ikke kemi på deres vinmarker til bekæmpelse af skadedyr og sygdomme. Familiens vinstokke er ca. 15-20 år gamle og jorden er opdelt i to forskellige zoner med hver sin geologiske profil. Jordbundsforhold, som tilfører vinene deres unikke karakteristika, og som afspejler deres terroir så autentisk som muligt.

Corte Scaletta benytter følgende druesorter:

Indfødte sorter:

Internationale sorter:

Corte Scaletta Valpolicella vinmarker

Corte Scaletta Valpolicella vinkælder

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt