VinAvisen
FlaskeHalsen
FinansBureauet

Corte Scaletta Amarone della Valpolicella Superiore 2012

Amarone della Valpolicella med moderne elegance

På lager
DKK 279,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 329,95 DKK stk.
284,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti
Beskrivelse

Detaljer

Ny moderne stilart fra Valpolicella

Lidt uden for Verona i den østlige del af Valpolicella, blandt bølgende bakker og bjerge, finder du det lille familieejede vinhus Corte Scaletta. Et vinhus, hvor barnebarnet Giulia i dag står i dag står i spidsen for en række unikke Valpolicella vine, som afspejler en ny moderne stilart indenfor Valpolicella vine.

Vine, hvis DNA afspejler områdets unikke karakteristika og terroir. Lette, elegante og preciøse i udtrykket med en sjælden set raffineret fuldendthed. Corte Scaletta anvender fadlagring til deres Superiore og Amarone vine, men med sagte hånd således fadlagringen ikke overskygger druernes terroir og personlige karakteristika.

Denne elegante Valpolicella Superiore er fremstillet på 40% Corvina, 30% Corvinone og 30% Rondinella. Druerne er plukket med håndkraft og skånsomt lagt i små kasser á ca. 5 kg. Her tørrer druerne naturligt på et ventileret loftsrum i ca. 90 dage. Corte Scaletta anvender en kold macerationsteknik på rustfrie ståltanke med en efterfølgende langsom temperaturreguleret fermenteringsproces.

Vinen gennemgår herefter en 30 måneder lang fadlagring på nye franske egetræsfade, inden den bliver tappet på flaske med yderligere 180 dages lagring inden frigivelse.

Vinens elementer

Denne Amarone byder på en forførende flot rubinrød farve i glasset med changerende nuancer af granatæble. Medium fyldig med en flot elegant viskositet og en god struktur. I både næse og mund mødes du af en herlig aromapalette bestående af røde bærfrugter som fx kirsebær og hindbær.

I ganen støder du på røde solmodne bærfrugter med en god frisk frugtsyre og velintegrerede tanniner. Det smagsmæssige udtryk er elegant og minimalistisk med svage letkrydrede noter. Eftersmagen er harmonisk og vedvarende.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen ved 17-18° for den optimale vinoplevelse og lad gerne vinen dekantere inden servering. Denne lækkerbisken af en Amarone della Valpolicella er den ideelle ledsager til efterårets vildtretter, kraftige simreretter, en god kraftig bøf på grillen, modne oste eller til den traditionelle danske julemad bestående af and, gås og flæskesteg.

Er du til den vaskeægte vare, hvor terroir og geologiske jordbundsforhold kan smages, duftes og observeres, må du ikke snyde dig selv for denne unikke vinoplevelse. Her er der kælet for alle detaljerne, og denne Amarone er et mesterligt eksempel på nye tendenser fra det traditionsrige Valpolicella. Her er det autenciteten der er i højsædet fremfor en dominerende fadlagring.

Vin Data
Drue
Corvina
Corvinone
Rondinella
Type
Rødvin
Vintype
Amarone
Årgang
2012
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Corte Scaletta
Størrelse
75 cl
Alkohol
16%
Region
Marcellise, Valpolicella
Lagring
30 måneders fadlagring på nye franske egetræsfade
Drikkes bedst
2017-2030
Anmeldelser
FinansBureauet

5 stjerner

"Noget så sjældent som en elegant Amarone i moderne fortolkning med kontrolleret sødme og fad. Kirsebærintensiv næse og frugtdreven mund med let tanninbid og noter af blommer og vanilje, som afrundes i lang finish med underspillet vaniljepræg. Godt køb til prisen."

FlaskeHalsen

5 stjerner

"Hvis du er på jagt efter en kraftfuld og heftig Amarone til jul, men samtidig gerne vil have en vin, der ikke fuldstændig bombarderer middagen, så er Corte Scarletta et godt bud. Det er en Amarone med stort set alt, hvad der hører sig til. Men den er ikke helt så mørk som mange andre Amarone-vine, men den står i stedet ganske klar og fin i glasset. Den er 16% i alkohol, men det mærkes slet ikke i smagen, før man når langt ind i eftervirkningerne. Her finder vi lakrids og power, der følger op på de ellers mange fine nuancer, der nogle gange går tabt i Amarone-vinenes storladne smagsflader. Selvfølgelig er det en lidt tung vin, men den er super lækker og har lidt ekstra nuancer, som man nogle gange kan savne i Amarone."

VinAvisen

5 stjerner

"Måske ikke en typisk Amarone. Den sædvanlige smag af rosiner og blommer har fået selskab af en velkommen friskhed og har gjort vinen til en let og rar vin. De 16% gemmer den rigtig pænt."

Om producenten

Corte Scaletta

Corte Scaletta har derfor siden 2011 produceret unikke kvalitetsvine med respekt for traditioner og håndværket. Vinene fra Corte Scaletta tilhører en ny moderne stilart af Valpolicella vine, hvor de fremstilles så autentiske og tro mod deres terroir som muligt. Deres vinstokke er placeret i Marcellise og i "Tenuta Musella" få kilometer øst for Verona beskyttet af bjergene og bakkerne som mildner klimaet.

Fortid og nutid i skøn forening

Corte Scaletta's filosofi er at udnytte det bedste fra fortiden kombineret med moderne produktionsteknikker. Derudover anvender de ikke kemi på deres vinmarker til bekæmpelse af skadedyr og sygdomme. Familiens vinstokke er ca. 15-20 år gamle og jorden er opdelt i to forskellige zoner med hver sin geologiske profil. Jordbundsforhold, som tilfører vinene deres unikke karakteristika, og som afspejler deres terroir så autentisk som muligt.

Corte Scaletta benytter følgende druesorter:

Indfødte sorter:

Internationale sorter:

Corte Scaletta Valpolicella vinmarker

Corte Scaletta Valpolicella vinkælder

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt