NY AMAZING DISCOVERIES SMAGEKASSE! DENNE GANG I SÆRLIG SOMMER UDGAVE KUN MED ROSE OG HVIDVIN! 12 FL FOR KUN 649 KR! LÆS MERE HER

99 points
Luca Maroni
FlaskeHalsen

Corte Medicea Atos Merlot 2015

Yndefuld og elegant gigant fra Toscana

Ikke på lager
DKK 179,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 199,95 DKK stk.
184,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Hygge
  • Oksekød
  • Ost
Beskrivelse

Detaljer

Yndefuld og elegant gigant fra Toscana

Vinen er produceret af 100% Merlot. Vinmarkerne er beliggende i San Casciano dei Bagni, i Siena. De 20-45 år gamle vinstokke går i leret jord ca 400. meter over havets overflade. Druerne er håndhøstet i slutningen af september hvor de er optimalt modne. Skånsomt transporteres druerne i små kasser til vinhuset. Herefter foregår macerationen i 4 dage og efterfølgende 14 dages gæring. Vinen lagret i 18 måneder på henholdsvis nye og brugte små 225 liters franske barriques, hvorefter den tappes på flaske og lagrer videre i yderligere 6 måneder inden frigivelse.

Der produceres kun ca. 1500 kasser årligt af denne vin.

Vinens elementer

Farven er mørke lilla. Næsen byder på et sandt overflødighedshorn af sorte bærfrugter samt lækre noter af ristet eg, hvid peber, balsamico, lakrids og vanilje. Fyldig og kompleks smag med pompøse frugtnoter, som holdes i skak af modne taninner og afstemt syre. Smagen er en eksplosiv aromapalette af intense mørke frugter og krydderier sætter dine sanser på overarbejde. En fantasisk vinoplevelse, hvor man sidder tilbage med oplevelsen af perfekt harmoni blandt alle nuancer i vinen.

Server vinen ved 17-18° grader for den optimale vinoplevelse. Atos Merlot 2015 er en skøn ledsager til smagfulde måltider der kan matche denne vin som fx rødt kød, gryderetter, grillet og krydret kød samt modne oste.

"Atos Merlot er en stor og kompleks vinoplevelse. En yndefuld gigant, hvor harmonien er i højsædet.

Vin Data
Drue
Merlot
Type
Rødvin
Årgang
2015
Land
Italien
Låg
Prop
Producent
Corte Medicea
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14%
Region
Toscana
Lagring
12 mdr. på egetræsfade
Drikkes bedst
2018-2023
Anmeldelser
FlaskeHalsen

5 stjerner

"Supertoscanere. Toscansk vin, der er skabt på franske druesorter. Sådan forenklet sagt i hvert fald. Det er faktisk slet ingen nogen dum sag, for denne Atos fra Cortemedicea fremstår rigtig lækkert med sin kombination af fede frugter og krydrede noter. Det er en meget mørk og blød vin, der er storladen og storartet, men som stadig har plads til de krydrede elementer, der holder sig fint på sidelinjen, men som trods alt hele tiden er der."

Luca Maroni

99 points

Om producenten

Corte Medicea

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt