VinAvisen
97 points
Luca Maroni
FinansBureauet

Corte Medicea Athos Merlot IGT 2013

Yndefuld og elegant gigant fra Toscana

På lager
DKK 129,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 199,95 DKK stk.
134,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Hygge
  • Oksekød
  • Ost
Beskrivelse

Detaljer

Yndefuld og elegant gigant fra Toscana

Oplev den gigantiske topvin fra Corte Medicea, som er produceret på 100% Merlot. Druerne er håndhøstet i slutningen af september, hvor de er optimalt modne. Først udvælges kun de absolut bedste druer på vinstokkene, og efter en skånsom transport til vinhuset, gennemgår de endnu en streng udvælgelse inden vinifikationen igangsættes. Denne moderne og elegante toscaner er fadlagret i 12 måneder på henholdsvis nye og brugte små 225 liters franske barriques, hvorefter den tappes på flaske og lagrer videre i yderligere 4 måneder inden frigivelse. Denne lækkerbisken af en Merlog rummer 14% alkohol.

Vinens elementer

Vinen byder på en flot dyb rubinrød farve i glasset. Næsen byder på et sandt overflødighedshorn af sorte bærfrugter samt letkrydrede noter af chokolade, lakrids og vanilje. Smagen er gigantisk i munden. En eksplosiv aromapalette af intense mørke frugter og krydderier sætter dine sanser på overarbejde. Den opleves meget fyldig, blød og harmonisk. Den pompøse palette af mørke frugter fortsætter ud i en uendelig eftersmag, som virkelig understreger niveauet i denne vin.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen ved 16-18° grader for den optimale vinoplevelse. Athos Merlot IGT 2013 er en skøn ledsager til smagfulde måltider der kan matche denne vin som fx rødt kød, gryderetter, grillet og krydret kød samt modne oste.

Denne gigantiske Merlot bombe er en vin langt ud over det sædvanlige. Stor, fyldig og med en eksplosiv palette af bløde frugter ledsaget af letkrydrede nuancer. En yndefuld gigant vin af en Merlot der bare smager fantastisk.

Vin Data
Drue
Merlot
Type
Rødvin
Årgang
2013
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Corte Medicea
Størrelse
75 cl
Alkohol
14%
Region
Toscana
Lagring
12 mdr. på egetræsfade
Drikkes bedst
2016-2025
Anmeldelser
FinansBureauet

5 stjerner

"Super saftig og besnærende toskansk Merlot bombe med intensiv næse med noter af kaffe og brombær og blød og behagelig mund med intensive noter af espresso, vanilje, peber og mørk chokolade. Lækker sag."

Luca Maroni

97 points

VinAvisen

5 stjerner

"Det er ikke så ofte, man smager en toskansk rødvin udelukkende på Merlot-druen. Men dette er bestemt en dejlig vin med masser af frugt i duften og med en ualmindelig lækker og saftig smag med noter af brombær og chokolade - men også med en tilpas opfriskende syre. En vin i perfekt balance og en vin med en stor spændvidde, når det gælder mad"

Om producenten

Corte Medicea

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt