93 points
EkstraBladet points
VinAvisen
FlaskeHalsen

Corte Cavedini Amarone della Valpolicella 2013

Robust klassisk charmebasse af en Amarone

På lager
DKK 269,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 299,95 DKK stk.
274,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti
Beskrivelse

Detaljer

Amarone fås ikke bedre til prisen

Den familieejede vingård, Corte Cavedini, er beliggende på de idylliske bakker i Valpolicella lidt udenfor byen Marcellise. Her forvalter familien Cavedini med faderen Umberto i spidsen det gamle håndværk og tidligere generationers lærdom med største respekt. En respekt og lidenskab, som Umberto har formidlet videre til sine to børn, Marco og Elene, som er godt på vej til at føre de stolte traditioner videre.

Familien Cavedini har en medfødt lidenskab for vinfremstilling, som foregår i dybeste respekt for naturen, vinstokkene og den kulturarv, som tidligere generationer har overdraget. En respekt og passion, som både kan ses, duftes og smages i deres fantastiske Valpolicella-vine.

Vinfremstilling

Familien Cavedini's vinmarker er smukt beliggende lidt udenfor byen Marcellise i 120-200 meter over havetsoverflade. Undergrunden er ret kalkholdig og rig på mineraler, hvilket giver vinene deres helt unikke karakteristika og det man også kalder for terroir.

Vinstokkene som har leveret druerne til denne Amarone er ca. 15-20 år gamle, og giver et samlet høstudbytte på ca. 4.500 kg. pr. hektar. I starten af oktober måned høstes druerne med håndkraft, hvorefter de i små plastikkassser skånsomt transporteres hen til familiens vingård. Her placeres de mange kasser med druematerialet i et velventileret loftsrum, hvor de ligger til tørring indtil medio januar. Selve fermenteringsprocessen foregår på temperaturregulerede ståltanke ved ca. 23-24° grader i ca. 30 dage med daglige pumpovers. Efter endt vinifikation lagrer vinen videre i 36 måneder på nye egetræsfade og yderligere 12 måneder på flaske.

Der produceres ca. 1.500 flasker årligt af denne Amarone della Valpolicella.

Vinens elementer

Corte Cavedini Amarone della Valpolicella 2013 byder på en flot intens mørk rubinrød farve i glasset. Det visuelle udtryk er smukt og fængende med en flot fyldig viskositet, der langsomt glider ned af glassets sider. Duften er elegant og "marmeladeagtig" med en indbydende let parfumereret næse af modne røde bærfrugter som kirsebær og skovbær samt diskrete noter af lakrids og mørk chokolade.

Denne Amarone er robust og fyldig, men samtidig elegant og harmonisk i sit udtryk. Dejlig velafbalanceret og med en god struktur. Velintegrerede modne tanniner og nøje afstemt frugtsyre. Smagen er ganske enkelt overdådig, moden og "jammy" i udtrykket. Vinen ligger utrolig behageligt i munden, og giver ganen en velforjent omgang wellness med en herlig lang letkrydret eftersmag af kirsebær, rosiner og chokolade.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen ved ca. 16-18° grader for den optimale vinoplevelse. Denne robuste og velstrukturerede Amarone er den ideelle ledsager til vildtretter, oksekød, simreretter, krydret tapas, modne oste og ikke mindst den klassiske danske julemad. Lad gerne vinen dekantere 45 min. før servering, så den får lov til at vise sit fulde potentiale.

Stor og robust klassisk charmebassse af en Amarone. Her får du virkelig en overdådig vinoplevelse med fuld tryk på alle elementer, men samtidig nøje afstemt og med en skøn elegance over sig. En Amarone med utrolig bred appeal til de danske vinelskere og som skabt til den traditionelle julemad.

Amarone på egetræsfade i kælderen hos Corte Cavedini

Vin Data
Drue
Corvina
Corvinone
Merlot
Rondinella
Type
Rødvin
Vintype
Amarone
Årgang
2013
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Corte Cavedini
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
16%
Region
Valpolicella
Lagring
36 mdr fadlagring
Drikkes bedst
2019-2028
Anmeldelser
EkstraBladet points

93 points

"Fuldblods amarone med masser af koncentration og intensitet. Blommer, tørrede frugt, lakrids, kanel og masser af vanilje i smagen. Bløde venlige tanniner, velbalanceret med alkoholen og en lang krydret afslutning. Flot klassisk amarone."

FlaskeHalsen

5 stjerner

"Hvis du hører til dem, der bliver mere og mere tiltrukket af de store Amarone-vine, efterhånden som efteråret bliver mere og mere stormfuldt og aftenerne bliver mørkere og mørkere, så skylder du dig selv at holde dig fra de billigste Amarone-vine. Der er så meget mere værdi for pengene, hvis du går en klasse op, at det er tosset ikke at gøre det, og er du klar til at slippe 250,- for en Amarone, så er der fremragende value her. Den er typisk rødbrun i kuløren, mens duften er flot og dyb, men også med en del noter af fad, krydderi og peber. Den hører til de blødere Amarone-vine, selvom den holder hele 16% alkohol, og det er umiddelbart ikke så ofte at smage en vin i denne styrke og med denne store og massive power, som stadig fremstår blød og imødekommende."

VinAvisen

5 stjerner

"Glimrende Amarone, helt efter bogen. Den er ikke nogen "sød bamsevin", men en kompleks, harmonisk - og sød - rødvin. En elegant rødvin med fint integrerede fadnoter efter 28 måneder på franske egefade. Udpræget madvin, naturligvis."

Om producenten

Corte Cavedini

Familien Cavedini har en medfødt lidenskab for vinfremstilling, som foregår i dybeste respekt for naturen, vinstokkene og den kulturarv, som tidligere generationer har overdraget. En respekt og passion, som både kan ses, duftes og smages i deres fantastiske Valpolicella-vine.

Corte Cavedini producerer i dag 5 forskellige vine på deres idylliske vingård, som på smukkeste vis er skåret ind i de grønne, bølgende bakker.

De fem vintyper er Valpolicella, Ripasso, Amarone og dessertvinen Recioto. Derudover producerer de pt. en enkelt hvidvin.

Corte Cavedini benytter følgende druesorter:

Indfødte sorter i Valpolicella:

Internationale sorter:

Corte Cavedini's vingård i Valpolicella

Vinkælderen hos Corte Cavedini

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt