Fri fragt v/499,00 kr.

Dag-til-dag levering alle hverdage

100% tilfredshedsgaranti

Product was successfully added to your shopping cart.
    Alt Om Vin
    FlaskeHalsen
    Robust klassisk charmebasse af en Amarone

Corte Cavedini Amarone della Valpolicella 2012

På lager

349,95 DKK per stk.
299,00 DKK ved køb kassevis á 6 flasker.
304,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.


Vin fra samme region

Corte Cavedini Amarone della Valpolicella 2012

Detaljer

Fantastisk "Jule-Amarone" fra Cavedini

Vores lækre Amarone fra Corte Cavedini er netop kåret til "Årets ultimative julevin" i Alt Om Vin`s store test af julevine over 100 kr.

De giver vinen 6/6 stjerner og skriver; "Kirsebær, mandler (marcipan) ristet kaffe, grafit og flint. Meget magtfuld sødmefulful rund og cremet vin. Vin i flot balance, og med ikke mindre end 16% alkohol er det ganske imponerende. Fuldblods Amarone - perfekt ledsager til den danske julemad. Årets ultimative julevin."

Den familieejede vingård, Corte Cavedini, er beliggende på de idylliske bakker i Valpolicella lidt udenfor byen Marcellise. Her forvalter familien Cavedini med faderen Umberto i spidsen det gamle håndværk og tidligere generationers lærdom med største respekt. En respekt og lidenskab, som Umberto har formidlet videre til sine to børn, Marco og Elene, som er godt på vej til at føre de stolte traditioner videre.

Familien Cavedini har en medfødt lidenskab for vinfremstilling, som foregår i dybeste respekt for naturen, vinstokkene og den kulturarv, som tidligere generationer har overdraget. En respekt og passion, som både kan ses, duftes og smages i deres fantastiske Valpolicella-vine.

Vinfremstilling

Familien Cavedini's vinmarker er smukt beliggende lidt udenfor byen Marcellise i 120-200 moh. Undergrunden er ret kalkholdig og rig på mineraler, hvilket giver vinene deres helt unikke karakteristika og det man også kalder for terroir.

Vinstokkene som har leveret druerne til denne Amarone er ca. 15-20 år gamle, og giver et samlet høstudbytte på ca. 4.500 kg. pr. hektar. I starten af oktober måned høstes druerne med håndkraft, hvorefter de i små plastikkassser skånsomt transporteres hen til familiens vingård. Her placeres de mange kasser med druematerialet i et velventileret loftsrum, hvor de ligger til tørring indtil medio januar. Selve fermenteringsprocessen foregår på temperaturregulerede ståltanke ved ca. 23-24° grader i ca. 30 dage med daglige pumpovers. Efter endt vinifikation lagrer vinen videre i 28 måneder på nye egetræsfade og yderligere 12 måneder på flaske.

Der produceres ca. 1.500 flasker årligt af denne Amarone della Valpolicella.

Vinens elementer

Corte Cavedini Amarone della Valpolicella 2012 byder på en flot intens mørk rubinrød farve i glasset. Det visuelle udtryk er smukt og fængende med en flot fyldig viskositet, der langsomt glider ned af glassets sider. Duften er elegant og "marmeladeagtig" med en indbydende let parfumereret næse af modne røde bærfrugter som kirsebær og skovbær samt diskrete noter af lakrids og mørk chokolade.

Denne Amarone er robust og fyldig, men samtidig elegant og harmonisk i sit udtryk. Dejlig velafbalanceret og med en god struktur. Velintegrerede modne tanniner og nøje afstemt frugtsyre. Smagen er ganske enkelt overdådig og "jammy" i udtrykket. Vinen ligger utrolig behageligt i munden, og giver ganen en velforjent omgang wellness med en herlig lang letkrydret eftersmag af kirsebær og chokolade.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen ved ca. 16-18° grader for den optimale vinoplevelse. Denne robuste og velstrukturerede Amarone er den ideelle ledsager til vildtretter, oksekød, simreretter, krydret tapas, modne oste og ikke mindst den klassiske danske julemad. Lad gerne vinen dekantere 45 min. før servering, så den får lov til at vise sit fulde potentiale.

Stor og robust klassisk charmebassse af en Amarone. Her får du virkelig en overdådig vinoplevelse med fuld tryk på alle elementer, men samtidig nøje afstemt og med en skøn elegance over sig. En Amarone med utrolig bred appeal til de danske vinelskere og som skabt til den traditionelle julemad.

Amarone på egetræsfade i kælderen hos Corte Cavedini

Drue
Corvina
Corvinone
Merlot
Rondinella
Type
Rødvin
Vintype
Amarone
Årgang
2012
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Corte Cavedini
Størrelse
75 cl
Alkohol
16%
Region
Valpolicella
Website
Lagring
28 måneder på egetræsfade og yderligere 12 måneder på flaske
Drikkes bedst
2017-2027
Alt Om Vin

6 stjerner

"Kirsebær, mandler (marcipan) ristet kaffe, grafit og flint. Meget magtfuld sødmefulful rund og cremet vin. Vin i flot balance, og med ikke mindre end 16% alkohol er det ganske imponerende. Fuldblods Amarone - perfekt ledsager til den danske julemad. Årets ultimative julevin."

FlaskeHalsen

5 stjerner

"Amarone-vine er nærmest ved at overgå hinanden i alkohol-tyngde. Men nogle få af dem holder stadig på formerne, og det er næsten vanvittigt at sige, at denne 16%’s Amarone er en blid én af slagsen. De voldsomme alkoholprocenter er imidlertid med til at understrege, hvilke Amarone-vine, der er skabt med den nødvendige passion, og hvilke der bare er powerfulde for at være powerfulde. Den her er en virkelig flot balanceret vin, der i modsætning til de billigere Amarone-vine undgår den voldsomme og uregerlige stil. Der er i stedet masser af blødhed i den kraftfulde smag, og der er roligere elementer, der giver mulighed for at nyde og adskille de enkelte nuancer fra hinanden. Det er ikke den bedste Amarone, jeg har smagt, men den er solidt på vej deropad."

Medaljer

Dobbelt Guldmedalje Sakura Awards Japan 2017

Corte Cavedini

Familien Cavedini har en medfødt lidenskab for vinfremstilling, som foregår i dybeste respekt for naturen, vinstokkene og den kulturarv, som tidligere generationer har overdraget. En respekt og passion, som både kan ses, duftes og smages i deres fantastiske Valpolicella-vine.

Corte Cavedini producerer i dag 5 forskellige vine på deres idylliske vingård, som på smukkeste vis er skåret ind i de grønne, bølgende bakker.

De fem vintyper er Valpolicella, Ripasso, Amarone og dessertvinen Recioto. Derudover producerer de pt. en enkelt hvidvin.

Corte Cavedini benytter følgende druesorter:

Indfødte sorter i Valpolicella:

Internationale sorter:

Corte Cavedini's vingård i Valpolicella

Vinkælderen hos Corte Cavedini

  1. Vær den første til at bedømme dette produkt

Indsend din bedømmelse

Giv produktet karakterer *

  1 stjerne 2 stjerner 3 stjerner 4 stjerner 5 stjerner
  1x 2x 3x 4x 5x
Din bedømmelse