Ny "4,2 på Vivino" smagekasse! Altid hurtigt udsolgt, så skynd dig at få del i denne nye smagekasse. Læs mere her.

×
92 points
EkstraBladet points
92 points
DinVinGuide
VinAvisen
Smag På Vin
92 points
Gilbert and Gaillard
Vin i Øjenhøjde
FlaskeHalsen
Alt Om Vin
VinHulen
Houlberg Vinblog

Corte Canella Valpolicella Superiore 2016

Valpolicella på højeste plan - alle pengene værd!

På lager
DKK 229,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 249,00 DKK stk.
235,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
 • Fri fragt v/ 499 DKK
 • Dag-til-dag levering
 • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

 • And og gås
 • Hygge
 • Oksekød
 • Ost
Beskrivelse

Detaljer

Superiore på højeste niveau - bedre end de fleste Amarone`er!

Corte Canella Valpolicella Superiore 2015 er en skøn lækkerbisken af en Valpolicella Superiore. Denne rødvin vil levere noget af det ypperste inden for Valpolicella Superiore. Den byder på så mange kvaliteter og lighedstræk til Amaronen, ja, den overgår med længder mange af de billige Amarone vine.

Fremstillet på de traditionelle druetyper fra denne region bestående af Corvina, Corvinone og Rondinella, som tilsammen skaber en elegant og velproportioneret Valpolicella Superiore. Denne Valpolicella Superiore har en produktion på kun 19.780 flasker! 

Vinens elementer

Corte Canella Valpolicella Superiore er en flot rødvin fra Veneto, som byder på en intens og flot mørk rubinrød farve i glasset.

Smagen er delikat, indbydende og intens og byder på en skøn aroma af mørke kirsebær og skovbær. Man mærker tydeligt fadlagringen på 24 måneder, som tilfører vinen en intens og delikat aroma med svage noter af vanilje. Den har en fløjlsblød mund, der både er fyldig og frugtig efterfulgt af en lang eftersmag med mange deliktate nuancer. Underliggende en flot syre, som er perfekt afstemt til den intense frugt. En meget vellykket Valpolicella Superiore, som virkelig leverer en vinoplevelse langt over det forventelige til prisen.

Serveringstemperatur og anvendelse

For at få den optimale vinoplevelse, anbefaler vi dig at dekantere vinen eller lade den ilte i 1-2 timer. Den åbner sig op og de lidt skarpe og intense noter af kirsebær bliver bløde og uimodståelige.

Server denne vin ved 16-17° grader i selskab med oksekød, modne oste, eller som ledsager til julens fede mad. Vinen er også oplagt som hyggevin.

Når vi skriver at denne er klasser over Amaroner i samme prisleje - ja, så mener vi det helt bogstaveligt. Uhørt højt niveau i denne vin, som blot venter på at forkæle dine sanser, og give dig fuld valuta for pengene. Ganske enkelt et fund til prisen!

Vin Data
Drue
Corvina
Diverse sorter
Rondinella
Type
Rødvin
Årgang
2016
Land
Italien
Låg
Prop
Producent
Corte Canella
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
15,5%
Region
Veneto
Lagring
24 mdr. fadlagring
Drikkes bedst
2022-2029
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
Alt Om Vin

5 stjerner

Anmeldelse af årgang 2015 - 5 stjerner og blandet `De bedste julevine over 100 kr` i AOV`s store test af julevine.

"Solbær, hyld, grønne urter, kviste og strejf af vanille. Kraftfuld, sødmefuld og cremet vin med let svidende alkohol. En intens vin der vil komplimentere den danske julemad med alle dens facetter."

DinVinGuide

92 points

Anmeldelse af årgang 2015 - TESTVINDER "Bedste Superiore" - Vandt over Quintarelli Valpolicella Sup. til 3x prisen!

"Cabernetsk rig soæbærnæse med dyb smag af bl.a. lakridsrod og the. Tæt intensitet og blødhed i elegant balance. Flot afslutning"

EkstraBladet points

92 points

Anmeldelse af årgang 2015 -  5 stjerner + 92 point + ÅRETS BEDSTE GRILLVIN "Intense sorte bær i duften. I stilen nærmest som en amarone med tørrede frugtnoter, varme krydderier og sveskepræg. Koncentreret tæt vin men vellavet med en lang krydret afslutning."

23/4-2021 - 5 Stjerner samt BEDSTE SUPERIORE - "Cabernetsk rig solbærnæse med dyb smag af bl.a. lakridsrod og the. Tæt intensitet og blødhed i elegant balance. Flot afslutning."

 

FlaskeHalsen

5 stjerner

Anmeldelse af årgang 2015 -  "Denne Valpolicella kunne uden at skamme sig stå ved siden af en Amarone. Den har en dyb, tæt farve og en blød og lækker druesmag med fint integrerede fadnoter efter 24 måneder på fad. Druerne er de traditionelle Valpolicella-druer: Corvina, Corvinone og Rondinella.16% alkohol, men ingen spritkant."

Gilbert and Gaillard

92 points

"Superb garnet-red with bricking. Appealing nose of stewed black fruits, liquorice, pepper and undergrowth notes. Silky, satisfying palate accented by sweet spice. Superb balance. A hugely successful wine pairing with Oriental cuisine."

Smag På Vin

6 stjerner

"En Valpolicella Superiore til cirka 200 kroner vil af de fleste blive opfattet som værende noget til den dyre side. Men har du først fået Corte Canellis version i glasset, giver det alligevel god mening. Det er også en utrolig koncentreret og kompleks vin af sin type og ophav. Aroma af syltede kirsebær, blommejuice og et krydderimix af kanel, nelliker og vanilje. I smagen er den stor og intens. Tør med flot og veludviklet tanninstruktur, der sætter sig på gummerne og en høj, høj alkohol. Lang og lækker i eftersmagen. Noter som i næsen men også med et fnug af noget lakrids og efterårs skovbund. Noget af det bedste, jeg har smagt af Valpolicella Superiore."

Læs hele anmeldelsen her
VinAvisen

5 stjerner

Anmeldelse af årgang 2015 - "Denne Valpolicella kunne uden at skamme sig stå ved siden af en Amarone. Den har en dyb, tæt farve og en blød og lækker druesmag med fint integrerede fadnoter efter 24 måneder på fad. Druerne er de traditionelle Valpolicella-druer: Corvina, Corvinone og Rondinella.16% alkohol, men ingen spritkant."

VinHulen

2 stjerner

"Rubinrød. Duften giver straks blomme og sveskeblomme med en flig af solbær, der ikke er den normalt forekommende duft i Valpolicella suppleret af let krydderi og nelliker, vanilje og lakrids. Smagen er blød og koncentreret med blomme, sveskeblomme, lakrids, krydderi med nelliker og vanilje og syre og tannin sparker smagerne eftertrykkeligt og minder lige om, at vinen udover at være drikkemoden nu også har år tilbage i kælderen, hvis man gerne vil have skruet lidt ned for tannin, bitternoter og fastheden og gerne vil vente på, at alle komponenter tilpasser sig hinanden. Fast og ekstravagant Valpolicella, der rummer et kvalitetsniveau, hvor kampen kan tages op med en del Amaroner."

Vin i Øjenhøjde

5 stjerner

Anmeldelse af årgang 2015 - "Vinen smager af moden frugt, som er rosin, sveske, solbær, og den har en del sødme fra faget, som tilfører en smag af vanilje, som gør vinen sød. Ja, vinen kan smage af en god Amarone, dog til det halve af prisen. Til jer som kan lide Amarone og ripasso, er denne vin klart noget for jer. Den smager af hvad den skal, og I kan roligt sætte jer ned, og lade jeg blive imponeret over vinen"

VinExpressen

Anbefalet points

"Krydret og potent fætter med indslag af tobak,  brombær, sveskeblomme, vanilje og nelliker flankeret af en lille mælket bagkant. Fuld gas fremad. Valpolicella på steroider med en ordentlig gang frugtsødme i smagen."

Houlberg Vinblog

5 stjerner

"Uha ... allerede fra start leveres der sgu med denne vin. Der er vild skrald på fadet ... vanilje, kanel, engelsk lakrids, kaffe, masser af stor comfort, omfavnende og småvild. Den har sorte kirsebær, solbær og modne blommer, men også en lille pift af en frisk frugt.

I munden er vinen lidt lige som 2015'eren, lidt varme fra de 15,5% højoktaner, men igen en sand eksplosion i munden af mørk frugt som blommer og kirsebær, lakrids, vanilje og vinen har helt klart nogle genkendelige ansigtstræk fra Amarone. Selvom jeg egentlig ikke er Valpolicella mand, så smager dette altså bare godt og en virkelig flot kvalitet for en Valpolicella Superiore, så 5 tomler med pil op."

Wine Manual

6 stjerner

Anmeldelse af årgang 2015 - "Intens og kompleks næse, der udstråler stor typicitet med aromaer af grøn peberfrugt og bregner, som blandes med sirupsagtige kirsebær, hindbær, brombær og lidt ristede røde blommer. Der er også tørret frugt og blomster, som giver en imponerende dybde sammen med den klassiske volatile syre af remoulade, som krydrer vinen og tilføjer en god kompleksitet. Alderen bemærkes, da duften føles tertiær i sin jord- og frugtprofil, men den kan sagtens holde nogle år mere.

Paletten er kraftig med en varmende alkohol (16%). Selvom, der stadig er tørret frugt, så får man dog også mere syrlig og rød frugt, hvor kirsebær og blommer fører an. Syren er også eleveret, hvilket giver et godt modspil til den blide, men velintegrerede sødme. Tanninerne er dog i den lave ende.

Igen får man remouladenoter og masser af tørrede krydderier. Derudover er der mandel, chokolade og en lille rustik vildtagtig smag. Fyldig, smagfuld og harmonisk smagsoplevelse.

Flot Valpolicella til en lækker pris, som stadig ligger indenfor sit optimale drikkevindue i øjeblikket."

Medaljer

Dobbelt guldmedalje - Gilbert & Gaillard

Medaljer

Awarded Wine
Gold Winner
Our Favorite

Om producenten

Corte Canella

Kunderne er de vigtigste bidragydere til Corte Canella, da de så at sige er dommere og efterspørger de vine og kvaliteter, som markedet nu efterspørger.

Corte Canella producerer bl.a.:

 • Soave
 • Valpolicella
 • Valpolicella Superiore
 • Amarone delle Valpolicella DOCG
 • Recioto


Vinmarkerne hos Corte Canella er ligeligt fordelt mellem Soave (til hvidvinsproduktion) og Valpolicella (til rødvinsproduktion). Planter af en vis alder (50-60 år) af begge typer af vinstokke dyrkes på Veronese Pergola systemet, mens de øvrige vinmarker er blevet genplantet siden 2000, dyrkes med Guyot-systemet.

Corte Canella's rødvine kommer fra landsbyen Cellore, hvor jorden er sandet og stenet efter tidligere vandaflejringer. Høsten foregår manuelt for nøje at vurdere, hvilke vinmarker og vinstokke, der vil kunne anvendes til de respektive vintyper i respekt for mikroklimaet og vindyrkningsmetoder.

box
Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt