Super tilbud på 6-dobbelt guldvinder til kun 49,95 kr! Klik her for at læse mere

Smag På Vin
FlaskeHalsen
95 points
Decanter
90 points
Vinhulen Points
Wine Manual
EkstraBladet

Corte Canella Valpolicella Superiore 2014

Valpolicella på højeste plan - alle pengene værd!

Ikke på lager
DKK 199,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 229,95 DKK stk.
204,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
 • Fri fragt v/ 499 DKK
 • Dag-til-dag levering
 • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

 • And og gås
 • Hygge
 • Oksekød
 • Ost
Beskrivelse

Detaljer

Superiore på højeste niveau - bedre end de fleste Amarone`er!

Corte Canella Valpolicella Superiore 2014 er en skøn lækkerbisken af en Valpolicella Superiore. Denne rødvin vil levere noget af det ypperste inden for Valpolicella Superiore. Den byder på så mange kvaliteter og lighedstræk til Amaronen, ja, den overgår med længder mange af de billige Amarone vine.

Fremstillet på de traditionelle druetyper fra denne region bestående af Corvina, Corvinone og Rondinella, som tilsammen skaber en elegant og velproportioneret Valpolicella Superiore. Denne Valpolicella Superiore 2014 har en produktion på kun 10.000 flasker! 

Vinens elementer

Corte Canella Valpolicella Superiore 2014 er en flot rødvin fra Veneto, som byder på en intens og flot mørk rubinrød farve i glasset.

Smagen er delikat, indbydende og intens og byder på en skøn aroma af mørke kirsebær og skovbær. Man mærker tydeligt fadlagringen på 24 måneder, som tilfører vinen en intens og delikat aroma med svage noter af vanilje. Den har en fløjlsblød mund, der både er fyldig og frugtig efterfulgt af en lang eftersmag med mange deliktate nuancer. Underliggende en flot syre, som er perfekt afstemt til den intense frugt. En meget vellykket Valpolicella Superiore, som virkelig leverer en vinoplevelse langt over det forventelige til prisen.

Serveringstemperatur og anvendelse

For at få den optimale vinoplevelse, anbefaler vi dig at dekantere vinen eller lade den ilte i 1-2 timer. Den åbner sig op og de lidt skarpe og intense noter af kirsebær bliver bløde og uimodståelige.

Server denne vin ved 16-17° grader i selskab med oksekød, modne oste, eller som ledsager til julens fede mad. Vinen er også oplagt som hyggevin.

Når vi skriver at denne er klasser over Amaroner i samme prisleje - ja, så mener vi det helt bogstaveligt. Uhørt højt niveau i denne vin, som blot venter på at forkæle dine sanser, og give dig fuld valuta for pengene. Ganske enkelt et fund til prisen!

Corte Canella Valpolicella Superiore 2013

Vin Data
Drue
Corvina
Diverse sorter
Rondinella
Type
Rødvin
Årgang
2014
Land
Italien
Låg
Prop
Producent
Corte Canella
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
15,5%
Region
Veneto
Lagring
24 mdr. fadlagring
Drikkes bedst
2018-2024
Anmeldelser
Decanter

95 points

"Corte Canella was only founded in 2009, but the combination of 50-60 year old vines and modern winery equipment has allowed them to realise their commitment to making high quality, characterful wines. Located in Cellore village, just north of Verona, they produce Valpolicella, Amarone and Soave from grapes grown on alluvial soils. This Valpolicella Superiore is a blend of Corvinone, Corvina and Rondinella grapes which undergo a drying process of 40-50 days before fermentation. The wine is aged in oak barrels for between 18 and 24 months and then rested in bottle for a further six months before release. Andrea Briccarello: A very smoky, intense and powerful nose. On the palate, hints of vanilla and cinnamon combine with ripe, jammy notes. Great structure and balance. Michael Garner: Scented dried fruit aromas are bolstered by cherry, liquorice and hints of clove and sandalwood. Lively acid underpins the full, dark fruit - appassimento aided - before the finely balanced finish. Andrew Jefford: Impressive complexity on the nose: blueberry and blackberry fruits with a creamy fullness from the oak. It's beguiling, suggestive and exotic on the palate too, displaying supple, sweet-edged fruits and an exciting panoply of spiced citrus, incense smoke, fresh and dried black cherry, bramble, loganberry and a savoury, almost bloody note. Wonderfully perfumed."

EkstraBladet

5 stjerner

"Fyldig krydret vin med masser af mørke bærnoter, bagte krydderier, tobak, peber og vanilje. I stilen som en amarone men har stadig friskheden. Flot seriøs Valpolicella."

FlaskeHalsen

6 stjerner

"Amarone er kongen i Valpolicella. Men hvis du finder dem for dyre, så er det altså voldsomt klogt, hvis du vælger en Valpolicella Superiore i stedet for en billig Amarone. Og denne fra Canella har tidligere begejstret mine smagsløg, og jeg skal da lige love for, at det sker igen. Det er en vin med en imponerende wow-effekt, hvor der er store frugter, modne bær med store flader og krydderier, der stikker og prikker, men uden at de forpurrer helheden. Det er mørkt og fuldt af solskin, og det er fyldigt og storartet uden at være tungt. Hvis jeg ikke har råd til en ordentlig Amarone, så kaster jeg altså hellere 150 kroner efter denne her, for der er fuld valuta for pengene."

Smag På Vin

6 stjerner

"Lækker udviklet næse med søde kirsebær, blommer, kanel og nelliker. I smagen er der hilsner til både ripasso og amarone med de velkendte kirsebær og krydderier, men vi er en lidt slankere og friskere stil, hvor der er tonet ned på den tørrede frugt. I stedet har den nogle fine og ranke grønne noter. Frisk syre og blød, afrundet tannin – og så har den en alkohol på ikke mindre end 15,5 procent, hvilket anes. Jeg skrev sidste år, da jeg smagte årgang 2013, at jeg hellere vil have en Valpolicella Superiore fra Corte Canella end en amarone til min julemad, hvis vinbudgettet er på 150 kr. pr. flaske. Det står jeg ved igen i år."

Læs hele anmeldelsen her
Vinhulen Points

90 points

"Violet og meget mørk. Duften rummer mørke bær af brombær oog kirsebær med tilpas bærsødme med et strejf af fadets runding i form af vanilje og træ. Lakrids og let rosin spiller med. Smagen er kraftfuld og tæt med røde kirsebær og mørke bær med flot, attrackerende frugtsyre og bid. Dejligt med saft og kraft i denne fuldblods-valpolicella. Bør lige ligge et års tid, inden du nyder den for at runde helt."

Wine Manual

5 stjerner

"Dejlig næse med sirupsagtige, sorte kirsebær, blommer og hindbær. Der er høj intensitet i næsen, hvor svesker, syltede agurker og tørrede blomster også dukker op sammen med en udpræget aroma af peberfrugt.

Paletten er ekspressiv og glædesgivende med høj alkohol og kontrolleret sødme. Der kommer chokolade, kanel, mandler og læder i smagen med en kødagtig mundfølelse. 

Tørret frugt er dominerende med kirsebær i eftersmagen. Aromaerne og smagsnoterne er meget sammenlignelige, og skaber altså en god rød tråd i vinen.

En lækker og kompleks vin, som man ikke kan blive træt af."

Om producenten

Corte Canella

Kunderne er de vigtigste bidragydere til Corte Canella, da de så at sige er dommere og efterspørger de vine og kvaliteter, som markedet nu efterspørger.

Corte Canella producerer bl.a.:

 • Soave
 • Valpolicella
 • Valpolicella Superiore
 • Amarone delle Valpolicella DOCG
 • Recioto


Vinmarkerne hos Corte Canella er ligeligt fordelt mellem Soave (til hvidvinsproduktion) og Valpolicella (til rødvinsproduktion). Planter af en vis alder (50-60 år) af begge typer af vinstokke dyrkes på Veronese Pergola systemet, mens de øvrige vinmarker er blevet genplantet siden 2000, dyrkes med Guyot-systemet.

Corte Canella's rødvine kommer fra landsbyen Cellore, hvor jorden er sandet og stenet efter tidligere vandaflejringer. Høsten foregår manuelt for nøje at vurdere, hvilke vinmarker og vinstokke, der vil kunne anvendes til de respektive vintyper i respekt for mikroklimaet og vindyrkningsmetoder.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt