Fri fragt v/499,00 kr.

Dag-til-dag levering alle hverdage

100% tilfredshedsgaranti

Product was successfully added to your shopping cart.
  92 points
  DinVinGuide
  FinansBureauet
  Mind If I W(h)ine
  Urimelig god Amarone på beskedne 17,5%
 • SPAR
  14%

Corte Canella Amarone della Valpolicella 2012

På lager

399,95 DKK per stk.
299,00 DKK ved køb kassevis á 6 flasker.
304,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.


Vin fra samme region

Corte Canella Amarone della Valpolicella 2012

Detaljer

Urimlig god Amarone della Valpolicella

Nummereret og kun produceret i et beskedent antal på 2279 flasker. Italiensk kongevin når det er bedst. Fantastisk håndværk lagt for dagen af familien Canella. En yderst velskabt Amarone, som til fulde lever op til dens navn og omdømme fra vinregionen Veneto.

Håndværk med hjertet

Corte Canella Amarone della Valpolicella 2012 byder på en af de helt store vinoplevelser. En vaskeægte pleaser af en Amarone vin. Den sender konkurrenterne fra supermarkedet til tælling i ringhjørnet få sekunder inde i 1. runde. Håndværk fra Veneto når det er bedst. Ganske enkelt.

Deres vinmarker er perfekt belligende så druerne får en optimal mængde sol. Når druerne er fuldt modne udvælges kun de bedste drueklaser. Disse druer fragtes forsigtigt til vingåden i små kasser og gennemgår igen en stræng sortering inden druerne tørres i 3-4 måneder. En meget dyr proces, som kun efterlader yderst få druer druer til produktion af Corte Canella`s Amarone.

Vinens elementer

Denne Amarone vin byder på en dyb intensitet, koncentration og perfekt balance, som på flotteste vis matcher den intense rubinrøde farve i glasset. Flot viskositet og stor fylde, der langsomt kærtegner glassets sider. Duften af modne sorte og røde bærfrugter og noter af peber, lakrids, rosiner, eg og vanilje strømmer intenst op af glasset.

Smagseksplosionen i munden føles både intens, kompleks og blød på en gang. Dyb og intensiv aroma med en fornem struktur og faste velintegrerede tanniner, samt klassiske Amarone noter fra de tørret druer sætter smagsløgene på skønt overarbejde, og det er især brombær, lakrids og peber som fylder munden.

Saftig, stringet og krydret lang eftersmag med en fin tilpas syre, der gør denne intense og vellavede Amarone til en sand fornøjelse at nyde.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server denne skønne Amarone ved en temperatur på 17-18° grader i selskab med kraftige gryderetter, stege, vildt og modne oste.

Man fornemmer virkelig det flotte håndværk, der ligger bag denne velskabte Amarone. Hele 30 måneder på fad og endnu et år på flaske, før familien Canella laver deres barn flyve fra reden. Perfekt balance imellem de tre traditionelle druer fra området - Corvinone, Corvina og Rondinella.

Corte Canella Amarone della Valpolicella 2011

Corte Canella Amarone della Valpolicella 2011

Drue
Corvina
Diverse sorter
Molinara
Rondinella
Type
Rødvin
Vintype
Amarone
Årgang
2012
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Corte Canella
Størrelse
75 cl
Alkohol
17,5%
Region
Veneto
Website
Lagring
30 mdr. på egetræsfade
Drikkes bedst
2018-2026
DinVinGuide

92 points

"Nydelig, næsten elegant i næsen. god fylde, smag og balance og også en rigtig kapow! vin, hvor der er skuret helt op for blusset."

FinansBureauet

6 stjerner

"Ekstrem lækker Amarone med tætpakket aromatisk næse og sublim mund med righoldige mængder kirsebær, mokka, trøffel og mørk chokolade. Der er ganske enkelt ikke en finger at sætte på vinen."

FlaskeHalsen

5 stjerner

"Amarone er voldsom. Og en Amarone på 17,5% er næsten barbarisk. En kæmpe-bombe af en vin, der stjæler al opmærksomhed omkring sig. Denne Corte Canella er god. Den er fremragende. Men den er måske også for meget af det gode. Den næsten sorte vin er så smækfuld af intensitet og power, at dine smagsløg ikke får et øjebliks ro til at gøre sig klar til næste slurk. For eftersmagen slipper ikke, når den først har fået fat, og med sine præg af både brændte og tørre noter, er det ikke bare blødhed og finesse det hele. Det er decideret voldsomt, og du skal virkelig være ude efter noget gigantisk smagende, hvis du skal falde helt på halen over denne vin. Det er der helt sikkert nogle, der vil gøre – jeg kan faktisk fint ’nøjes’ med den lidt billligere og sublimt balancerede Valpolicella Classico Superiore fra samme producent."

Mind If I W(h)ine

6 stjerner

"Hvilken galant charmør. Allerede ved første mundfuld var jeg betaget, og jeg tør godt sige at det er en yderst sexet vin vi har med at gøre her. En sofistikeret gentleman med en vild skyggeside. I duften blev jeg mødt af mørke brombær, en snert af sorte solbær, fuldfed vanilje og en undertone af lakrids.

Mørkt, blødt, dybt og kraftfuldt. I smagen var der karamel fra fadlagringen, aromatiske rosiner og flere solmodne bær, mørke som natten, der insisterende lokkede til en tår mere, og balancen mellem frugt, fadlagring og syre er efter min mening ramt perfekt. På den sjældne måde.

En smuk genistreg af en Amarone der er både hårdhændet og nænsom på samme tid, og efterlod mig forpustet men alligevel klar til mere. Jeg kan allerede nu garantere at den kommer til at stå på min private vinliste til både juleaften og nytårsaften – og til de aftener hvor kun en god Amarone hører sig til.

Den blev serveret til smørmør kalvemørbrad, bagte rodfrugter der havde fået lidt kærlighed af god olivenolie og flagesalt, en sprød salat med cantaloupe melon, store sorte brombær, friske sukkermajs og purløg, samt en kraftig sauce – det var et yderst velfungerende samarbejde. Jeg er charmet helt i gulvet, glæder mig allerede til et gensyn. 6 stjerner ud af 6 herfra!"

Smag På Vin

6 stjerner

"17,5 procent alkohol… men de er ganske godt integreret, så de ikke stikker væsentligt ud i smagen – højst mærkes i løbet af aftenen. Åbner helt fantastisk med en meget, meget mørk aroma af sorte kirsebær, svesker, sort te og puddersukker. I munden er den cremet med god koncentration og primære noter af let syrlige kirsebær, blommer, sekundært tørret frugt og fadnoter. Markant og frisk syre, mærkbar tannin og charmerende bitternoter i den fyldige og lange eftersmag. Til julen med de gæster, der skal kræses ekstra meget om."

Vinhulen Points

91 points

"Rubinrød. Duften er mørk og frisk med blomme og sekundære noter af lakrids, sveskeblomme og diskret krydderi. Smagen er fed og fyldig med blomme og andre mørke bær og let krydderi midtvejs. Endnu ung og fyldt med bittertoner og tanniner, men den skal bare have 2-3 år i kælderen for at modne og runde af. Dejlig Amarone della Valpolicella – som i tidligere årgange. Ret konstant i sin form og charme. Kraftfuld og volumiøs uden at miste frugt og bærfornemmelse."

WineLab.dk

5 stjerner

"Kraftfuld, men alligevel elegant parfumeret blommefrugt med lidt læder og søde krydderier. Kraftfuld og parfumeret frugt med masser af dybde, lidt sødme og et vist træpræg. Stor mineralitet i frugten. Afslutningen er syrerig og frugtig med masser af pibetobak og parmesan."

Medaljer

Grand Gold og 93 points Concorso enologico delle Città del Vino

Vinder i kategorien "Vin til Mortensaften - over 250 kr" på Gastroland.dk
"Klassisk Amarone, og smagspanelets Amarone-elsker var også glad. Flertallet havde dette som aftenens bedste vin og vinder klart +250 kr klassen, men rundt om bordet var der også enighed om, at prisen på de 350 kr, som vinen er set til hos andrupvin.dk, er i den lidt høje ende, men heller ingen tvivl om, at frugten, de mørke bær og den høje alkoholprocent (17,5 pct.) flot gik i spænd med anden og sovsen og dermed vinder +250 kr Mortensaften-testen."

Corte Canella

Kunderne er de vigtigste bidragydere til Corte Canella, da de så at sige er dommere og efterspørger de vine og kvaliteter, som markedet nu efterspørger.

Corte Canella producerer bl.a.:

 • Soave
 • Valpolicella
 • Valpolicella Superiore
 • Amarone delle Valpolicella DOCG
 • Recioto


Vinmarkerne hos Corte Canella er ligeligt fordelt mellem Soave (til hvidvinsproduktion) og Valpolicella (til rødvinsproduktion). Planter af en vis alder (50-60 år) af begge typer af vinstokke dyrkes på Veronese Pergola systemet, mens de øvrige vinmarker er blevet genplantet siden 2000, dyrkes med Guyot-systemet.

Corte Canella's rødvine kommer fra landsbyen Cellore, hvor jorden er sandet og stenet efter tidligere vandaflejringer. Høsten foregår manuelt for nøje at vurdere, hvilke vinmarker og vinstokke, der vil kunne anvendes til de respektive vintyper i respekt for mikroklimaet og vindyrkningsmetoder.

 1. Vær den første til at bedømme dette produkt

Indsend din bedømmelse

Giv produktet karakterer *

  1 stjerne 2 stjerner 3 stjerner 4 stjerner 5 stjerner
  1x 2x 3x 4x 5x
Din bedømmelse