MYSTERY BOX ROSE. 6 LÆKRE ROSE VINE FOR KUN 267,80 KR. LÆS MERE HER.

×
93 points
Mad og Monopolet
VinAvisen
98 points
Luca Maroni
Smag På Vin

Conti Valli `Edizione Esplosiva 18%`

På lager
DKK 129,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 149,95 DKK stk.
135,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Hygge
  • Oksekød
  • Ost
Beskrivelse

Detaljer

Edizione Esplosiva er en bombe på 18% alc!

Conte Valli Edizione Esplosiva 18% er en smagseksplosion, der sætter helt nye standarder for hvor fyldig, smagsfuld og intens rødvin man kan få til denne pris! Vinen produceres af Cantine Romagnoli og den sætter virkelig standart for hvor intens vin man kan få til pengene.

Senthøstet, håndplukket og tørret druer samt unikt håndværk i vinkælderen

Denne unikke højoktan rødvin er produceret af 100% Bonarda. Druerne kommer fra Emilia-Romagna regionen, der ligger indeklemt mellem de mere kendte naboer Toscana og Veneto. Alle druerne er håndplukket fra producentens absolut bedste marker, hvor de har fået lov til at hænge til de er indtørret på stokkene. Det betyder at en stor del af væsken fra druerne er forsvundet, og at den resterende saft er ekstra koncentreret. En dyr metode, som man delvist kender fra Amarone produktion. Efter gæringen har vinen lagret 6-18 måneder i nye egetræsfade, for at tilføje hints af lækre fadnoter og runde vinen af.

En kæmpe smagseksplosion af fyldig, koncentreret og blød frugt

Farven er mørke lilla. De intense aromaer fornemmes allerede når vinen hældes op. Op af glasset strømmer aromaer af sorte kirsebær og blommer, og når man stikker næsen i glasset, finder man også noter af chokolade, peber, lidt vanilje og figen. En smagsoplevelse af dimissioner, der rammer intenst så snart man smager på vinen. En vin som bare har det ene lag efter det andet af svulstig frugt og med spændende nuancer. Modne tanniner samt en tilpasset syre sikre en yderst lang og meget blød vinoplevelse.

Det lyder som en vild sag og det er det også hvad angår smag og intensitet, men samtidig ikke mere end at balancen og strukturen kunne bevares. Denne vin bør serveres v/ 17-19 grader. Drik den til en stor beskidt rib-eye steak, modne oste eller blot som hyggevin. Husk at giv vinen luft et par times tid inden servering og dekanter den gerne.

Undskyld sprogbruget, men det her smager FANDME GODT hvis man er til bombastiske, koncentreret og bløde vine. Skynd dig at få del i denne unikke og kraftfulde smagsoplevelse. Og husk så at spænd sikkerhedshjelmen inden proppen trækkes op, for du får umådeligt svært ved at lade flasken stå inden den er helt tom….!

BEMÆRK, ESPLOSIVA LEVERES FREMOVER I EN LETTERE FLASKE END FØRHEN. STADIGVÆK SAMME VIN.

Vin Data
Drue
Bonarda
Type
Rødvin
Land
Italien
Låg
Prop
Producent
Cantine Romagnoli
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
18%
Region
Emilia Romagna
Lagring
6 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2023-2027
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
Luca Maroni

98 points

"Its visual, olfactory and gustatory expression is explosive. An impressive and majestic alcoholic strength, a balance between acidity, persuasiveness and tannin that accentuates its incredible extractive qualities, giving the palate an absolute champion volume and three-dimensionality. A rare, dense, sumptuously ripe grape that dresses its alcoholic motor with a pulp and a creaminess equal to its natural glycerine power. A wine of exceptional pleasantness that the admirable winemaking makes it unoxidised and clear in aroma like its masterful compositional grape."

Mad og Monopolet

93 points

"Man kan næsten ikke undlade at trække på smilebåndet, når man ser etiketten på denne vin, som minder om en håndgranat – dog er indholdet druer. Oversat hedder den også “Den eksplosive udgave”, og det forstår jeg godt – den er nemlig vild! Jeg vil næsten vove den påstand, at den er den kraftigste, vildeste og mest intense vin jeg nogensinde har smagt. Er du typen, som holder af at blive blæst ned af stolen, når du smager en vin, så er denne perfekt! Næsen er pakket med duft af kirsebær i lage, brombær, syltede blommer, rosiner, figner og en næsten flødeagtig duft – det er vildt! I munden er den tætpakket med frugt, men har syre til at holde det hele i balance – det er vellavet og stort på samme tid."

Smag På Vin

5 stjerner

"Kom ikke og sig, du ikke var advaret på forhånd! Både af navnet og illustrationen på forsiden, der forestiller en granat med eksplosive druer. Dette er lidt af en smagsbombe med en tændsats på ikke mindre end 18 procent alkohol…! Producenten angiver også på etiketten, at det er en ’vino di uve stramature rosso’ – altså en rødvin på overmodne druer – der er skabt ved at lade druerne hænge lang tid efter normal høst for at få dem til at tørre ind, give koncentration og oparbejde så meget sukker, at man kan gære til så høj alkohol.

Dufter dyb og tæt af sorte, varme blommer og sorte kirsebær, dadler, mørk chokolade, kaffe, allehånde og let fad. Smagen er intens, fyldig og kraftfuld. Tør med tyk frugt, en god syre, moden og blød tannin, og ikke mindst en lang eftersmag.

Kan jeg lide den? Ja, det kan jeg faktisk. Normalt bliver jeg lidt bekymret for vine med ekstreme mængder alkohol, da der kan opstå voldsomme problemer med balancen. Men med Edizione Esplosiva er det lykkedes at integrere alkoholen godt i den koncentrerede frugt, så den slet ikke fremstår sprittet eller brændende, og trods al den ekstravaganza fungerer den nu ganske godt."

Læs hele anmeldelsen her
VinAvisen

5 stjerner

"Denne rødvin er, hvad den lover på etiketten: Eksplosive! 18%, en kraftig og faktisk en meget flot rødvin med noter af kirsebær, figner, kanel og syltede blommer, chokolade og vanille. En usædvanlig vin til yndere af kraft, saft og alkohol."

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt