VinAvisen
Smag På Vin
FlaskeHalsen

Conte Zardi Il Sapiente Rubicone 2019

Vores mest solgte vin! Fuldblods-italiener i Ripasso stil

På lager
DKK 59,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 79,95 DKK stk.
65,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Hygge
  • Lam
  • Pasta og pizza
  • Svinekød
  • Varieret buffet
Beskrivelse

Detaljer

Vores mest solgte vin

Il Sapiente er et blend af primært Sangiovese, tilsat Syrah. Druerne kommer fra Emilia-Romagna regionen i det centrale Italien – og er en vin som skal prøves. Druerne er høstet lidt senere end normalt, for at sikre at alle er fuldt modne. Druerne kommer fra Conte Zardi`s egne vinmarker, men der er også købt op af kvalitets druer hos naboliggende vingårde. Vinen har fadlagret hele 18 mdr i store egetræsfade. 14,5% alkohol.

Fyldig og smagsfuld Sangiovese i Ripasso stil

Farven er intens rubinrød. Intense aromaer af mørk frugt, hints af peber, samt noter af tobak og vanilje fra fadlagringen. En fyldig, særdeles blød og meget smagsfuld rødvin, som i smagen byder på søde kirsebær, mørk frugt og krydderi. En lang og blød eftersmag fuldender den store smagsoplevelse.

Nyd vinen ved 16-18° grader nu eller indenfor de næste par år. Il Sapiente er en skøn ledsager til smagfulde pastaretter, roastbeef, grillmad, gryderetter eller modne oste. Vinen er også helt oplagt som meditations-vin.

Il Sapiente er vores mest solgte vin. Først og fremmest fordi man får en vin af høj kvalitet, men også fordi at man får en rigtig fuldblodsitaliener i Ripasso stil, hvor man efter et glas sidder med følelsen af at have drukket en væsentligt dyrere vin.

Vin Data
Drue
Sangiovese
Syrah
Type
Rødvin
Årgang
2019
Land
Italien
Låg
Prop
Producent
Conte Zardi
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14,5%
Region
Emilia-Romagna
Lagring
18 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2021-2024
Anmeldelser
FlaskeHalsen

5 stjerner

Anmeldelse af årgang 2018 "Du kender nok Thomas Treo. Musikanmelderen fra Ekstra Bladet. Mange oplever ham som den type, der skærper sine negative vendinger mere og mere, jo mere populær en kunstner er, og jo mere ros en koncert eller et album får fra andre. Sådan er jeg ikke. Men når en stor-sællert som Conte Zarde’s Il Sapiente lander i mit glas, så kan jeg godt lidt sætte mig ind i fornemmelsen af, at nu skal man dælme se, om man ikke kan finde noget snavs at skrive om sådan en bandit, som så mange mennesker elsker. Jeg har bare det problem, at jeg faktisk godt kan acceptere, at noget der rammer mainstream-åren og som flertallet godt kan lide, faktisk sagtens kan være kvalitet alligevel. Og det er Il Sapiente, der som altid er en blød og frugtig oplevelse, og i den ende af Sangiovese-skalaen, hvor de sammensnørrende smagselementer er lagt til side til fordel for den umiddelbare hygge-oplevelse. Det er ikke så tørt og skurrende, som Sangiovese kan være, og det betyder, at nogle vil finde den lidt uinteressant og savne noget kant – mens flertallet bare vil nyde den uden komplikationer. Lidt som man kan nyde Thomas Helmig med lidt større nemhed, end man kan lytte til en god gammeldags vinylplade med avantgarde-jazz. Hver ting til sin tid – og hver ting til sit publikum – begge dele har absolut sin berettigelse, og det gælder således også for Il Sapiente. En vidunderlig, let tilgængelig og smooth rødvin, der vil os alle det godt."

Smag På Vin

5 stjerner

Anmeldelse af årgang 2018"Il Sapiente holder stil og kvalitet år for år. Den er lavet på senthøstet Sangiovese med lidt tilsætning af Merlot og Syrah, så den har noget mere fylde og sødme end de fleste andre toscanere. Faktisk minder den i stil mere om de syditalienske frugtbamser fra Apulien, dog med en dybere, mørk frugt med indslag af Blå Ga-jol og mokka. Ok syre og blød tannin. God hverdagsvin til en god pris."

Læs hele anmeldelsen her
VinAvisen

5 stjerner

Anmeldelse af årgang 2018"Denne lækre rødvin er lavet på druerne Sangiovese og lidt Syrah og har ligget atten måneder på egetræsfade. I smagen er der røde frugter, grannåle, tobak og vanille. 59 kr. ved seks flasker er en yderst attraktiv pris."

Vinhulen

Kanonvin til spotpris

Anmeldelse af årgang 2018"Rubinrød. Duften rummer støvede kirsebær, krydderi og en flig af vanilje og træ. Smagen har en fin sødme i indledende smag efterfulgt af røde kirsebær, vanilje og træ og saftigt præg med fin frugtsyre med let bid. Fyldig over i det fede i stilen og velplejet harmoni. En note af sveske supplerer. Dejlig vin med flot længde, tyngde og harmoni. Kanonvin til spotpris – fremragende til prisen. "

VinExpressen

Anbefalet points

Anmeldelse af årgang 2018"Masser af blommesten og kirsebær – af den solmodne slags. Relativt blød og fyldig sangiovese med mere fylde og frugtsødme end det, man umiddelbart kender fra Chianti. God til prisen!"

Medaljer

Guldmedalje Berliner Wine Trophy

Guldmedalje AWC Vienna

Medaljer

Awarded Wine
Gold Winner

Om producenten

Conte Zardi

Conte Zardi er producenten af vores yderst populære vine Il Sapiente og Caveja. Conte Zardi er beliggende i Emilia-Romagna, tæt på Imola. Vinhuset er ikke fancy, der er ikke gamle vinstokke og der bruges ikke millioner på markedsføring. Tillgengæld er de super gode til at producerer Sangiovese blends til en særdeles god pris. 

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt