VinAvisen
Smag På Vin
FlaskeHalsen
Kanonvin til spotpris points
Vinhulen

Conte Zardi Il Sapiente Rubicone 2016

Vores mest solgte vin! Fuldblods-italiener i Ripasso stil

På lager
DKK 59,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 79,95 DKK stk.
64,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Hygge
  • Lam
  • Pasta og pizza
  • Svinekød
  • Varieret buffet
Beskrivelse

Detaljer

Vores mest solgte vin

Il Sapiente er et blend af primært Sangiovese, tilsat Syrah og lidt Merlot. Druerne kommer fra Emilia-Romagna regionen i det centrale Italien – og er en vin som skal prøves. Druerne er høstet lidt senere end normalt, for at sikre at alle er fuldt modne. Druerne kommer fra Conte Zardi`s egne vinmarker, men der er også købt op af kvalitets druer hos naboliggende vingårde. Vinen har fadlagret hele 18 mdr i store egetræsfade. 14,5% alkohol.

Fyldig og smagsfuld Sangiovese i Ripasso stil

Farven er intens rubinrød. Intense aromaer af mørk frugt, hints af peber, samt noter af tobak og vanilje fra fadlagringen. En fyldig, særdeles blød og meget smagsfuld rødvin, som i smagen byder på søde kirsebær, mørk frugt og krydderi. En lang og blød eftersmag fuldender den store smagsoplevelse.

Nyd vinen ved 16-18° grader nu eller indenfor de næste par år. Il Sapiente er en skøn ledsager til smagfulde pastaretter, roastbeef, grillmad, gryderetter eller modne oste. Vinen er også helt oplagt som meditations-vin.

Il Sapiente er vores mest solgte vin. Først og fremmest fordi man får en vin af høj kvalitet, men også fordi at man får en rigtig fuldblodsitaliener i Ripasso stil, hvor man efter et glas sidder med føelsen af at have drukket en væsentligt dyrere vin.

Vin Data
Drue
Merlot
Sangiovese
Shiraz
Type
Rødvin
Årgang
2016
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Conte Zardi
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14,5%
Region
Emilia-Romagna
Lagring
18 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2018-2021
Anmeldelser
FlaskeHalsen

5 stjerner

"Med denne vin er vi i Emilia-Romagna-området, der – hvis det skal siges firkantet – ligger til højre, hvor Toscana ligger til venstre. Smagsmæssigt er der også forskelle, men ikke i en grad, så man kan tale om højre-venstre-drejning. Sangiovese-druen er hovedbestanddelen i denne succes-basker af en vin, der er blødt op med Merlot og Shiraz, og det gør den til en vin, der rammer lige ned i de efterårsparate danske vinhjerter. Smagen er stor, fed og tykladen med mørke frugter i massevis, og den ville være på nippet til at være decideret sød, hvis det ikke var fordi Sangiovesen trods alt spiller ind med sine syre-elementer. Der er også en god portion krydderier, der sikrer en fornuftig balance i en vin, der dog først og fremmest er blød og rar at drikke."

Smag På Vin

5 stjerner

"Flot og ren rubinrød i farven og med en næse af kirsebær, brombær med et bagtæppe af frisk oregano, lidt tobak og kanel. I munden er den rund og blød med en fin, frisk og velbalanceret frugtsødme, der ikke bliver for kvalm – noter af kirsebær, blommer, mokka og lidt krydderurter. Glimrende syre og markant tannin. Hvis man køber den for at nyde Sangioveses herligheder, er der risiko for at blive lettere skuffet. Til gengæld vil fans af frugttunge og halvsøde italienere på Primitivo eller Corvina blive godt underholdt, da Il Sapiente har mange af de karaktertræk – blot med et drys af finesse. Ganske meget Italien for de kun 59 kroner."

Læs hele anmeldelsen her
VinAvisen

5 stjerner

"En herlig rødvin - aromatisk med duft og smag primært af modne brombær men også af syltede blommer og vanille. Vinen slutter med en perfekt balance mellem sødme, syre og tanniner. Drik den til en god pasta- eller kødret eller til det store ostebord. Tilbudsprisen er attraktiv."

Vinhulen

Kanonvin til spotpris points

"Violet. Varm og letkrydret duft med kirsebær, rosin og blomme. Smagen er blød og rund med frisk frugtsyre og bid sammen med kirsebær, saftighed og let blomme/rosin. En del bittertoner præger endnu denne unge vin, men der er god saftighed og intensitet og eftersmag af let vanilje. Dejlig fast og vinen har noget af det klassiske, kølige, norditalienske præg. Kanonvin til spotpris – fremragende til prisen."

Om producenten

Conte Zardi

Sangiovese bliver blandet med druer som Shiraz og Merlot, samt mindre kendte lokale druer. Foruden de 2 Sangiovese-blends laver de også en super hvidvin på den lokale Albana drue.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt