NYHED! IL SAPIENTE RISERVA. LUKSUS SAPIENTE MED MERE DYBDE, FYLDE OG STRUKTUR. INTROPRIS MED 46% RABAT. LÆS MERE HER.

92 points
Vinexpressen Points
91 points
Decanter

Chateau Fontarabie 2019

5 dobbelt guldvindende Bordeaux

På lager
DKK 129,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 149,95 DKK stk.
135,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Oksekød
  • Svinekød
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Prisvindende og balanceret Bordeaux

Vinen er produceret af 70% Merlot og 30% Cabernet Sauvignon, fra de 20 hektar vinmarket som ligger lige ved siden af Chateau`et i Cotes de Blaye. Kold maceration før gæring i temperaturkontrolleret tanke. Vinen fadlagres 10 måneder i frank eg.

Chateau Fontarabie ejes af Familen Faura, som primært holder til i Cotes de Bourg. I 1995 købte de vingården og de tilhørende 20 hektar vinmarker, som ligger godt syd-sydvest, nær flodudmundingen til Gironde.

Ren i smagen, med delikate noter og hints fra fadlagringen

Farven er dybrød. Meget ren i duften, af modne bær og florale undertoner. Smagen er med god fylde, med delikate nuancer af kirsebær, blåbær og jordbær, samt spændende let krydret hits fra fadlagringen. Tanninerne er modne og en lang og blød eftersmag, viser en vin i flot balance.

Server vinen v/ 18-19 grader. Prøv den til svinekød, vildt eller en god entrecote. Giv gerne vinen 30 mins luft inden servering.

Yderst velsmagende Bordeaux til prisen. Blød, velsmagende og med fin intensitet i frugten. Her går balancen op i en højere enhed. Med 5 guldmedalje og 91 points er kvaliteten bevist.

Vin Data
Drue
Cabernet Sauvignon
Merlot
Type
Rødvin
Årgang
2019
Land
Frankrig
Låg
Korkprop
Producent
Chateau Fontarabie
Størrelse
75 cl
Region
Bordeaux
Lagring
10 mdr fadlagring
Drikkes bedst
2022-2028
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
Decanter

91 points

"Seductive and heady nose here, floral notes and purple fruits. Lovely density and weight on the palate, chewy and glently gripping. Cherriy, strawberry and blueberry juice. Feels headier and more rich compared to many but well balance."

Vinexpressen Points

92 points

"Ugens vinhit, Château Fontarabie, kommer fra Bordeaux, og den har fået masser af medaljer i internationale vinkonkurrencer. Nu er medaljer jo ikke altid en garanti for ret meget, men dét her er godt. Et skoleeksempel på, hvordan bordeaux skal smage. # Château Fontarabie 2019, Blaye Côtes de Bordeaux Speederen i bund med udkants-bordeaux fra Blaye Côtes de Bordeaux. Vidunderlig duft af solbær, cedertræ, cigarkasse og lidt urt og støv. Klassisk, elegant og umådelig finesserig bordeaux, der besidder en enorm dybde, kompleksitet og racerenhed for en vin fra den appellation. Jeg er lamslået. 92"

Medaljer

Guldmedalje 70 Millions de Consommateurs

Guldmedalje Gilbert & Gaillard

Guldmedalje Concours Mondial des Vins Paris

Guldmedalje Terre de Vins

Guldmedalje Concours des Vins Elle a Table

Medaljer

Awarded Wine
Gold Winner

box
Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt