MYSTERY BOX ROSE. 6 LÆKRE ROSE VINE FOR KUN 267,80 KR. LÆS MERE HER.

×
94 points
Vin i Øjenhøjde points
94 points
Mad og Monopolet
93 points
Vinexpressen Points
93 points
Gastromad points
93 points
Flaskehalsen Point
94 points
Jeb Dunnuck
VinAvisen
93 points
Falstaff
93 points
James Suckling
93 points
Vinhulen Points

Chateau du Mourre du Tendre `Cuvee Prestige` Chateauneuf du Pape 2020

Chateauneuf-du-Pape med elegance og kompleksitet

På lager
DKK 349,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 379,95 DKK stk.
355,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Oksekød
  • Ost
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Sublim Chateauneuf fra Mourre du Tendre

Chateau Mourre du Tendre`s topvin, Chateauneuf-du-Pape Cuvee Prestige, er produceret af 90% Grenache og 10% Mourvedre. Druerne kommer fra vinstokke der er mellem 70-100 år gamle. Vinen har fadlagret 30 måneder. Denne Chateauneuf smager godt nu, men vil kun blive bedre i kælderen de næste 10+ år.

Farven er intens rubinrød. Rige aromaer af modne røde frugter, brombær, peber og lakrids. Smagsfuld, kompleks og elegant Chateauneuf, med fin struktur. Spændende nuancer i den lange eftersmag.

Server vinen v/ 19-21 grader. Brug den f.eks. til rødt kød, vildt, simreretter, modne oste eller mørk chokolade. Giv gerne vinen luft en times tid inden servering for den bedste smagsoplevelse.

En super Chateauneuf-du-Pape fra den yngste winemaker i området. En vin der har det hele – masser af smag, struktur, kompleksitet og elegance.

Vin Data
Drue
Grenache
Mourvedre
Type
Rødvin
Årgang
2020
Land
Frankrig
Låg
Prop
Producent
Chateau du Mourre du Tendre
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14,5%
Region
Rhone
Lagring
30 mdr fadlagring
Drikkes bedst
2025-2036
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
Flaskehalsen Point

93 points

"Der er power i smagen i denne Chateauneuf-du-Pape, der er skabt på Grenache og Mourvedre-druer. Her er masser af nuancer af byde frugt og viltre krydderier. Alkoholprocenten holder sig på 14,5%, men den virker mere slagkraftig end det. Måske fordi der er så mange nuancer og så meget intensitet i den. Der er et væld af spændende lag i smagen, der vækker nysgerrighed og byder indenfor på en smagsmæssig opdagelsesrejse i mørke krydderier og mørk frugt."

Forlaget Smag

18,5 points

”Bagetiketten nævner ikke noget, men den smager godt og grundigt af gammel Grenache – og af raffinerede sorte bær og hængt kød. I glasset trænger engelsk lakrids igennem, garvesyren begynder at bide lidt, og man mærker, at modsat mange jævnaldrende Neuf’er er den hverken mild eller kælen, men potent, tør og udfordrende. Den har mere i sig, men er alt for ung endnu, så gem den roligt i 5-10 år. Jeg venter gerne.”

Gastromad points

93 points

"En flot mørk bourdoux rød farvet vin, med lækker og kraftig næse af solbær, rosiner, lakrids og tydelig fad. Bagerst en let støvet kælder duft. Smagen er frisk, kompleks og blød med behagelige noter af sommerbær. En chateauneuf du pap med en lang eftersmag med tydelige solbær og kompleksitet."

5 stjerner med pil op af 6 / 93 point.

James Suckling

93 points

"Intense herbal liqueur nose with savory and licorice notes. Very crisp and structured for the 2020 vintage this has a lot of energy and excellent originality. Long, polished finish. A cuvee of 90% grenache and 10% mourvedre."

Jeb Dunnuck

94 points

"The 2020 Châteauneuf Du Pape Prestige Très Vielles Vignes is the flagship from this notable domaine and checks in as 90% Grenache and 10% Mourvèdre that's from a mix of lieux-dits (Les Bédines, La Crau, La Guigasse, and Les Saintes Vierges) and brought up all in stainless steel. Its deep ruby hue is followed by a gorgeous bouquet of ripe strawberries, kirsch, Provençal garrigue, ground pepper, and subtle meaty, leathery nuances. As always, this cuvée reminds me of a street market in the south of France with its overflowing Provençal charm and character. Medium to full-bodied, concentrated, with fine tannins and a great finish, this ultra-classic Châteauneuf du Pape will keep for 10-15 years in cold cellars, although I love it today."

Mad og Monopolet

94 points

"Châteauneuf-du-Pape fra øverste hylde er bestemt også et godt bud til julen. Denne fra Chateau du Mourre du Tendre er lavet på 90% Grenache og 10% Mourvedre, så den afviger lidt fra det klassiske blend “GSM”. Det gør bestemt intet - det giver nemlig en vin til julen, som har brede skuldre, masser af fylde og lag på lag af frugt. Næsen byder på duft af modne brombær, blommer, rosin, finsk lakrids, friskkværnet peber og tobak. Den kan hamle op med al julemad og mere til. Det er en vin for dig, som gerne vil have en ekstra god Châteauneuf-du-Pape. "

VinAvisen

5 stjerner

"Mums - sikke en lækker Châteauneuf fremstillet på Grenache og Mourvedre druer fra gamle vinstokke helt tilbage til 1929. Der er modne bær og strejf af tørrede figner i duften. Smagen er kraftig og byder på et opbud af dejligt krydrede noter i skøn forening med modne mørke kirsebær. Vinen er en rigtig vintervarmer - og sagen til blandt andet juleand og oste."

Vinhulen Points

93 points

"Rubinrød. Duften emmer af jordbær og røde kirsebær i en duft suppleret med masser af krydderi, sort peber, lakrids og dejligt bundtræk i duften. Smagen er fyldt med røde bær af jordbær og kirsebær og har en flot afstemt frugtsyre med rette bid og en herlig intensitet med krydret dybde og lidt peber til at runde af sammen med lakrids. Lækker frugtet og ren i smagen med tilstrækkelig tæthed og intensitet, uden at det bliver for tungt. Virkelig dejlig CdP, der kun lige er født og trænger til nogle år i kælderen, inden du nyder den, for vinen har grundstoffet til lang udvikling og øgning af kompleksitet. Virkelig et fund til prisen på kr. 225."

Vin i Øjenhøjde points

94 points

Anmeldt til prisen: 349 "94 points. Sikke en vin! jeg har i lang tid ikke været specielt begejstret for vin fra Chateauneuf du Pape. Om dette skyldes vinens kraftige duft eller om det blot er et spørgsmål om vinstil ved jeg ikke endnu. Hvad jeg dog ved er, at man i denne vin får masser af lækker smag, en dybde, blødhed og masser af kompleksitet. Vinen har en utrolig rund duft med noter af hindbær, røde blommer, kirsebær, der gør vinen frugtig og syrlig. Herudover giver lavendel, sort te og en smule julekrydderi.

Et mere urtet udtryk af vinen og også et mere kompleks og dyb smag, samtidig med, at vinens 30 måneder på fad er med til at gøre duft og smagsoplevelse med blød og rund i udtrykket. Dette er uden tvivl den bedste vin fra Chateauneuf du Pape jeg har smagt, og jeg har endda smagt den ung. Den vel kun blive bedre med flere år på bagen.

Det er med garanti en vin, som alle vil kunne lide Der er kun ti kritikpunkter til vinen, og de omhandler ikke en gang vinens udtryk i duft og smag, men derimod størrelsen på flasken… den er simpelthen for lille. Det burde være ulovligt at lave så god vin på så små flasker!"

VinExpressen

Ugens Vinhit points

Vinexpressen Points

93 points

"Dyb, dyb, gammeldaws og let oxidativ duft med en vidunderlig kant af æble, ristet brød, blå blommer, et strejf af tjære og en bagkant propolis. Enormt koncentreret vin med en buldrende intensitet. Smager mega freaking godt. Châteauneuf du Pape unplugged – ugens vinhit. "

Falstaff

93 points

Medaljer

91 point The Wine Cellar Insider "Medium-bodied with a quiet nose that requires a bit of coaxing to bring out the flowers, kirsch and herb profile, the wine is soft, elegant, fresh and lifted, with a nice mineral touch to the kirsch in the endnote."

 

Om producenten

Chateau du Mourre du Tendre

Chateau Du Mourre Du Tendre er iblandt de nyere vinhuse i Frankrig, med et stjernehøjt potentiale. Vingården er familieejet og har beliggenhed  i den sydlige del af Rhône-dalen, mere præcis i provinsen Courthezon. Vinhuset har passeret fra generation til generation. I starten af 1960´erne blev vingården forvaltet af Jacques Paumel, siden da har hans to børn, Richard og Florence, overtaget ejerskabet samt den daglige ledelse. I 2013 fik Florences søn også en aktiv rolle i forvaltningen af familiens ejendom. Vinhuset har mange års erfaring med landbrug og vindyrkning. Men tapning på egne flasker er dog til gengæld et lidt nyere område for vinhuset, da de først startede aftapningen i 1988. I tiden op til, blev alt høsten fra vinstokkene solgt videre til grossister med stort succes.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt