Ny "4,2 på Vivino" smagekasse! Altid hurtigt udsolgt, så skynd dig at få del i denne nye smagekasse. Læs mere her.

×
90 points
Flaskehalsen Point
VinAvisen
EkstraBladet
Houlberg Vinblog

Cave Les Vignerons de Tavel Cuveé Royale Rose 2021

Cuveé Royale, en rosé med intens smag & karakte...

På lager
DKK 99,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 119,95 DKK stk.
105,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Asiatisk mad
  • Hygge
  • Lyst kød
  • Ost
  • Tapas og snacks
Beskrivelse

Detaljer

Tavel rosé med masser af frugt!

Tavel er en “original rosé” produceret på en måde, der adskiller sig helt fra enhver anden rosé og ligner mere en rødvin bl.a. pga. lang maceration på cirka 48 timer. Efter presningen af druerne sker fermentering fra 10 til 15 dage ved lave temperaturer (13 ° -14 ° C). Cuvee Royale Rosé fra Tavel i Frankrig, er produceret på hele 8 forskellige druer. Drue sammensætningen ser således ud: Grenache (50%, blødhed og højt aromatisk potentiale) - Carignan og Syrah (9%, farve, krydret aroma og fylde) - Clairette (11%, blomsteraromaer) - Picpoul og Bourboulenc (10%, blomsteraromaer og livlighed) - Cinsault (20%, struktur og finesse)

Utrolig dyb rødlig farve. I glasset dufter du hurtig den store frugt denne vin besidder, med noter af jordbær, kirsebær og sødlig vingummi. Smagen er stor, en intens mørk smag af brombær, jordbær og mørke kirsebær. En utrolig lang eftersmag med fine krydret nuancer. En rosé som kan bruges året rundt til alverdens retter. Wow siger vi bare!

Server vinen ved 10-12 grader, prøv den som aperitif, som hyggevin på terassen eller til asiatisk mad, lyst kød, tapas eller ost. En rosé som går rigtig godt til mange af verdenens køkkener.

Super Tavel Rose til en super god pris! Dette er virkelig en kvalitets Rose med masser af smag og karakter - og alt er i fantastisk balance. Du får svært ved at finde bedre Rose til prisen!

Vin Data
Drue
Bourboulence
Carignan
Cinsault
Clairette
Grenache
Picpoul de Pinet
Syrah
Type
Rose
Årgang
2021
Land
Frankrig
Låg
Prop
Producent
Cave Les Vignerons de Tavel & Lirac
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14,5%
Region
Rhone
Drikkes bedst
2022-2024
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
EkstraBladet

5 stjerner

Anmeldelse af årgang 2021 - Ugens Bedste Køb - uge 16 2022
Masser af jordbærnoter i duften. Mørk og intens i smagen meget frugtig og velbalanceret. Lang vedvarende eftersmag. Atypisk rosé i den kalret kraftigere ende og som bør nydes til mad.

Anmeldelse af årgang 2020 - Ugens Bedste Køb - uge 20 "En fyldig og kraftig rosé fra Tavel. Masser af jordbærnoter i duften. Mørk og intens i smagen meget frugtig og velbalanceret. Lang vedvarende eftersmag. Har virkelig meget at byde på men server den til mad."

Flaskehalsen Point

90 points

Anmeldelse af årgang 2020 "Rosévin kan være alt fra fersk, lys og let i sin kulør – og til dyb og næsten mørkerød. Dette er en meget dyb, rød vin, der smagsmæssigt er sødmefuld og meget rund i sin smag. Vi er i den absolut frugtrige kategori af rosé-vine, men de krydrede noter undervejs er med til at sikre balancen."

VinAvisen

5 stjerner

"Der var en gang, hvor valget typisk faldt på Tavel, når der skulle rosé på bordet. Men i mange år har der været lidt stille om roséerne fra Tavel-distriktet, der ligger i Côtes-du-Rhône. Måske skyldes det, at de ofte har en mørkere farve end de lyse trendy fra Provence. Men her er altså en af dem - og ja, den har en flot, klar mørk farve, næsten som en lys rødvin. Duften er fuld af modne sommerbær, og smagen er fyldig og tør med noter af ribs og kirsebær og med en pikant lille rosinsødme i spidsen af eftersmagen. Det er en rigtig dejlig vin, der vil egne sig til lette kødretter - fx patéer, kalv eller flæskesteg."

VinExpressen

Anbefalet points

"Klassisk dybrød tavel-rosé med en let jordbærduftende karakter  toppet op med en frisk syre, lidt frugtsødme og en god portion røde bolsjer. Slank og kraftig rosé, hvor særligt den lidt slikne bolsjekarakter går igen. Afslutningen byder på et lille tørhedsbid og en saltet mineralitet, der strammer op og giver lidt kant. God Tavel"

Houlberg Vinblog

4,5 stjerner

"Farven er måske lidt porno, men skal det være rosé, så er denne Tavel Cuvée Royal Rosé fra Les Vignerons de Tavel & Lirac ved den lille by Tavel i Rhône bare én af mine favoritter. Jeg elsker sgu denne lidt kraftfulde og mørke rosé..

I glasset er det - som det skal være - en ganske mørk rosé, hvor duftene er kirsebærtærte, kirsebærsauce og jordbær, som giver kraftige og fyldige dufte af røde bær. Derudover er der grøn peber, citroner, grønne krydderurter samt en vis tørhed. Det er en brovten, maskulin og næsten bondsk duft.

Smagsmæssigt er der også tonsvis af smag med både tranebær, syrlige kirsebær, rabarber, grape, godt med krydderier, god, stor og fyldig saftighed, noget peber og bitterhed ... og alligevel en lille sødme til at balancere smagene. Klart 4,5 tomler med pil op."

Medaljer

Anmeldelse af årgang 2020 - Guldmedalje - Concours Agricole de Paris & Orange

TOP 10 over de bedste vinkøb i hele 2021! Kåret af EkstraBladet

Medaljer

Awarded Wine
Gold Winner
Our Favorite

box
Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt