BEMÆRK; Grundet problemer i levering af varer mellem vores lagre, er få ordre med Sapiente Limited Edition et par ekstra dage forsinket. Alt leveres senest d. 17/10. Beklager fejlen.

×
VinAvisen
Mind If I W(h)ine
Smag På Vin
FinansBureauet

Cato Palladius Rosso Rubicone 2015

Intens italiensk Cabernet symfoni

På lager
DKK 79,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 99,95 DKK stk.
84,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Lam
  • Oksekød
  • Ost
  • Varieret buffet
Beskrivelse

Detaljer

Harmonisk Cabernet blend til den helt rigtige pris

Dette norditalienske blend bestående af 90% Cabernet Sauvignon i harmonisk blend med10% lokale druesorter, gør denne rødvin til en vinoplevele af de store. Druerne kommer fra vinmarker fra det østlige Emilia-Romagna - tæt på vinregionen Toscana. Her koster de gode vinmarker kun en brøkdel ifht. prisen i de mere kendte naboregioner Toscana og Veneto. Bl.a. derfor kan de her producere en vin som Palladius, som bare smager af langt mere end den reelt koster.

Vinstokkene plantes på skråninger som bevirker, at druerne får masser af sol og modner optimalt. Streng udvælgelse af druer, lang udblødning og daglige pumpovers sikrer at al farve, smag og struktur trækkes ud af de gode druer. Efter gæring fadlagrer vinen 16 måneder på delvis nye egetræsfade.

Vinens elementer

Palladius byder på en flot og indsmigrende mørk rubinrød farve i glasset - næsten blæksort i midten, og med changerende violette nuancer. Meget intense aromaer af modne solbær og brombær, lette krydderier samt let sødmefulde noter fra fadlagringen som tobak, vanilje og eg. Vinen er fyldig og fin struktureret. Smagen er meget frugtig og let sødmefuld, men en afstemt frugtsyre sikrer en meget harmonisk balance i vinen. Eftersmagen er dejlig blød og vedvarende.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen ved 16-18° grader for den optimale vinoplevelse og gerne til smagfulde måltider bestående af rødt kød, vildt, lam eller til slagterens bedste bøf på grillen. For den optimale vinoplevelse kan du med fordel lade vinen ilte en times tid før servering. Den kan også sagtens anvendes som en skøn sofahyggevin takket være dens harmoniske udtryk.

Palladius Rosso Rubicone er endnu en fyldig og frugtig rødvin fra Emilia-Romagna regionen. Dette er en klassevin til en særdeles attraktiv pris.

Vin Data
Drue
Cabernet Sauvignon
Type
Rødvin
Årgang
2015
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Cato
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14,5%
Region
Emilia-Romagna
Lagring
12 mdr fadlagring
Drikkes bedst
2017-2021
Anmeldelser
FinansBureauet

5 stjerner

"Fra norditalienske Emilia-Romagna kommer denne voluminøse og karakterfulde Cabernet Sauvignon dominerede vin, som byder på pompøs næse med noter af bacon, røg og læder og tæt mund med fast tanninbid og oceaner af mørk frugt tilsat friskkværnet peber pakket ind i fin syre."

Mind If I W(h)ine

6 stjerner

"Kender I duften og smagen af et solmodent, kulsort, lunt solbær. Plukket direkte fra busken en varm sommerdag hvor luften er tung, og skyerne væk. Ingen vind i sigte, og med parasollen som eneste mulighed for skygge ? Sådan smager denne vin. Der er smæk på smagen, den er saftig og på ingen måder en bly viol. Kraftige noter af solbær og brombær, samt et solidt skud engelsk lakrids. Udover at smage af små hidsige solbær, er der også en del solbærgren og en fornuftig syre der løfter vinen og skaber harmoni. I eftersmagen er der rund og charmerende vanilje og samtidig er tanninerne faste og bider lidt hvilket jeg synes klæder vinen. Spændende vin, der vil gå godt i spænd med en kæmpestor bøf, en flot fedtmarmoreret grillstegt oksesteg eller andet der godt må få lidt modspil."

Smag På Vin

5 stjerner

"Fyldig og smækker vin fra Emilia-Romagna, der næsten er helt sort i glasset med kun en svag mørklilla kant. Kraftfuld og tæt aroma af kirsebær og solbærsyltetøj med røget bacon og tobak. Rund og fyldig i munden med et blødt førstehåndsindtryk, der afløses af en markant syre og en del tannin. Noter af kirsebær, brombær, mørk chokolade og vanilje. Markant bærsødme, men på grund af den gode syre og tanninen bliver den aldrig marmeladeflad. Meget vin for pengene her."

Læs hele anmeldelsen her
VinAvisen

5 stjerner

"Modne kirsebær, mørk chokolade og strejf af vanille præger både duften og smagen af denne meget lækre og harmoniske rødvin. Det er en koncentreret og intens vin, der vil egne sig godt til en af efterårets simrekødretter."

Om producenten

Cato

Hans lidenskab for landbruget - herunder fremstillingen af vin, har været medvirkende inspiration til dette italienske brand, Cato, som byder på udvalgte vine fra store dele af Italien. En slags historisk oplevelsesrejse på flaske, hvor kendte vinregioner og druer bliver iscenesat af de vinmagere, der lever og ånder for gode vinoplevelser.

Det autentiske håndværk

Cato er et vinbrand fra Italien, hvor udvalgte vinhuse og passionerede vinmagere definerer og ærer den italienske vinkultur. Italienske ildsjæle, der mestrer vinifikationen til fingerspidserne, og i dybeste respekt for det autentiske håndværk frembringer nogle fantastiske vine fra Støvlelandet. Cato repræsenterer nogle af de mest populære og anerkendte vinregioner og druer i Italien - lige fra det solrige Apulien i Syditalien til Veneto i nord.

Ægte håndværk. Autencitet. Passion og en dedikeret lidenskab kendetegner vinene fra Cato. Kvalitetsvine fremelsket på udvalgte druer i udvalgte regioner, og med dyb respekt for de historiske rødder og det ældgamle håndværk. Druer fra gamle vinstokke, hvis rødder afspejler og gemmer på en unik autencitet og kvalitet, som kommer til udtryk i vinene fra Cato.

Kvalitetsvine på højt niveau

Cato definerer den italienske vinkultur i form af vintyper, som hver især byder på noget af det bedste fra nøje udvalgte områder fra Italiens 20 vinregioner.

Kvalietsvine, der definerer den italienske madkultur og det historiske islæt fra Romertiden. Vinmagere, der ikke går på kompromis med kvaliteten, men hele tiden søger mod det perfekte med afsæt i de historiske rødder.

Cato - autentiske vine fra Italien

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt