91 points
DinVinGuide
VinAvisen
97 points
Luca Maroni
Smag På Vin
FlaskeHalsen
FinansBureauet
EkstraBladet

Cato Horatius Aglianico del Volture 2014

Syditaliensk Aglianico i fornem udførelse.

På lager
DKK 99,95
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 179,95 DKK stk.
104,95 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.

Kæmpe rabat på Italiensk kongevin!

Denne Horatius er vores bedst anmeldte vin på Aglianico-druen (druen der er rygraden i bl.a. Nativ`s vine) og lige nu kan du købe vinen med YDERLIGERE 33% rabat. Lige nu kun 99,95 kr!

  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti
Beskrivelse

Detaljer

Monstrøs Aglianico med stor fylde og intensitet

En topvin fremelsket på den syditalienske drue Aglianico, som er blevet til i dyb respekt for de historiske rødder og det ældgamle håndværk. Aglianico druerne kommer fra nøje udvalgte vinmarker i Basilicata, håndplukket på op til 80 år gamle vinstokke, hvis rødder afspejler og gemmer på en unik autencitet og kvalitet, som kommer til udtryk i denne super vellavede Aglianico vin.

Druerne til denne topvin er håndhøstet i slutningen af oktober og første uge i november med henblik på at opnå det mest optimale modningstidspunkt, som tilfører druerne ekstra kraft og intensitet. Fermenteringsprocessen forløber over ca. 18 dage ved en jævn temperatur på 24-26° grader. Herefter lagrer vinen videre på nye franske egetræsfade i 18 måneder, inden vinen tappes på flaske, hvor den fortsætter sin lagring.

Vinens elementer

Horatius byder på en intens dyb rubinrød farve i glasset med en flot viskositet, der langsomt glider mod bunden af glasset. Allerede her fornemmer man kvaliteten og den lækkerhed, som Horatius indehoder.

Duften i denne Aglianico byder på en overlegen næse af mørke, vilde bærfrugter, solmodne kirsebær, egetræ og diskrete noter af krydderurter.

Smagen er intens, rund og elegant med en skøn aromapalette af modne røde frugter som solbær, brombær og kirsebær med noter af peber, kakao og vanilje.

Dejlige bløde tanniner, stor fylde, tæthed og en let cremet tekstur. Sødmefuld i smagen med et hav af forskellige nuancer, som blot står i kø for at forkæle dine smagsløg. Velintegreret syre og god struktur, der holder den let sødmefulde frugt på plads.

Fremragende lagfyldt eftersmag, som bliver ved meget længe.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen v/ 16-18° grader. Drik den nu ved 1 times iltning, så den rigtig kan åbne sig op. Horatius er en perfekt ledsager til rødt kød, grill, stegeretter, lam, vildt eller som den perfekte vin til julens fede mad. Den er også helt oplagt som en formidabel hyggevin eller til modne oste pga. dens bløde og sødmefulde smag.

Superb Aglianico fra Basilicata i Syditalien. Kompleks og god struktur, hvor den frugtige sødme på fornemmeste vis akkompagneres af velintegrerede tanniner og frugtsyre. Her får du virkelig en topvin til en super skarp pris, som repræsenterer denne druesort og region på bedste vis.

Cato Horatius Aglianico del Volture 2014

 

Cato Horatius Aglianico del Volture 2014

 

Aglianico vin drue Campania

Vin Data
Drue
Aglianico
Type
Rødvin
Årgang
2014
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Cato
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14,5%
Region
Basilicata
Lagring
18 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2017-2024
Anmeldelser
DinVinGuide

91 points

"Mørke bærnoter I duften. Lakrids, sort peber, rødt kød og sorte krisebær. Flot koncentration. Vellavet flot vin med en lang afslutning."

EkstraBladet

5 stjerner

"Smæk på duften med masser af bærnoter. Koncentreret krydret med sorte kirsebær, lakrids, varme krydderier og vanilje. Velbalanceret, flot koncentration og en lang krydret afslutning."

FinansBureauet

5 stjerner

"Kraftfuld og tanninrig syditaliensk Aglianico med varm og voluminøs næse med noter af kirsebær og sødmefuld mund med godt tanninbid og noter af peber, rosiner og estragon."

FlaskeHalsen

5 stjerner

"På den lidt sydlige del af det centrale Italien er Aglianico-druen en sand frugtbombe, der gerne giver storladne og fede rødvine. Det gælder bestemt også denne Cato Horatius, der er tyk i sin stil. Den virker nærmest som en kraftfuld rødvin, der er på nippet til at skulle tygges, og den sætter desuden sine afmærkninger på tænderne med et fint lag af syre. Men først og fremmest er det en stor og smagfuld vin, som jeg faktisk har rigtig svært ved at finde negative sider af. Den er fed i sin smag, den er meget mørk i sin farve, og den spiller med alle muskler og på alle tangenter."

Luca Maroni

97 points

Smag På Vin

5 stjerner

"Vi er i Italiens varme hæl med Aglianico-druen, der gør sig sublimt på disse kanter. Den er sent høstet og har haft tid og varme til at udvikle sig. Allerede i duften aner man koncentrationen. Kirsebærrene er presente og godt bakket op af en kurvfuld sorte bær. Krydderier og et let sødmefuldt fad fuldender en inviterende næse. I smagen rammes man først af den let sødmefulde frugt, som dog holdes i stram line af en voksen syre, hvorefter smagen klinger ud med en blid og let tannin. Det er en flot frugtig vin med en god fylde og charme – lige til gode tomatbaserede italienske retter, kød- og simreretter, men også til modne oste. Masser af kvalitet, masser af glæde."

Læs hele anmeldelsen her
VinAvisen

5 stjerner

"Fra den tunge flaske med dybt opstik flyder en stor, flot og fyldig rødvin med lækker, afrundet blødhed, bred frugt og en bred vifte af facetter."

Om producenten

Cato

Hans lidenskab for landbruget - herunder fremstillingen af vin, har været medvirkende inspiration til dette italienske brand, Cato, som byder på udvalgte vine fra store dele af Italien. En slags historisk oplevelsesrejse på flaske, hvor kendte vinregioner og druer bliver iscenesat af de vinmagere, der lever og ånder for gode vinoplevelser.

Det autentiske håndværk

Cato er et vinbrand fra Italien, hvor udvalgte vinhuse og passionerede vinmagere definerer og ærer den italienske vinkultur. Italienske ildsjæle, der mestrer vinifikationen til fingerspidserne, og i dybeste respekt for det autentiske håndværk frembringer nogle fantastiske vine fra Støvlelandet. Cato repræsenterer nogle af de mest populære og anerkendte vinregioner og druer i Italien - lige fra det solrige Apulien i Syditalien til Veneto i nord.

Ægte håndværk. Autencitet. Passion og en dedikeret lidenskab kendetegner vinene fra Cato. Kvalitetsvine fremelsket på udvalgte druer i udvalgte regioner, og med dyb respekt for de historiske rødder og det ældgamle håndværk. Druer fra gamle vinstokke, hvis rødder afspejler og gemmer på en unik autencitet og kvalitet, som kommer til udtryk i vinene fra Cato.

Kvalitetsvine på højt niveau

Cato definerer den italienske vinkultur i form af vintyper, som hver især byder på noget af det bedste fra nøje udvalgte områder fra Italiens 20 vinregioner.

Kvalietsvine, der definerer den italienske madkultur og det historiske islæt fra Romertiden. Vinmagere, der ikke går på kompromis med kvaliteten, men hele tiden søger mod det perfekte med afsæt i de historiske rødder.

Cato - autentiske vine fra Italien

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt