SUPER VALUE SMAGEKASSER M/ 12 FL FOR KUN 525 KR! 12 FL RØDVINE LÆS MERE HER. 12 FL HVIDE OG ROSE LÆS MERE HER.

×
FinansBureauet

Cato Columella Rosso Veneto IGT 2015

Utrolig velskabt Appassimento med stolte rødder.

Ikke på lager
DKK 49,95
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 59,95 DKK stk.
55,95 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
 • Fri fragt v/ 499 DKK
 • Dag-til-dag levering
 • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

 • Grill mad
 • Oksekød
 • Ost
 • Pasta og pizza
 • Varieret buffet
Beskrivelse

Detaljer

Columella Rosso Veneto IGT 2015 er en elegant og flot udstyret lækkerbisken af en appasimento vin fra den kendte og stolte vinregion Veneto. En rødvin, som leverer en meget stilsikker og overbevisende vinoplevelse.

Er du til de store klassiske Veneto vine som Amarone og Ripasso, vil du med stor sandsynlighed kunne lide denne rødvin. Du bemærker straks den karakteristiske og imødekommende smag fra appasimento metoden, som skaber en robust, fløjlsblød vin med masser af smag og en elegant struktur.

Corvina, Corvinone og Cabernet Sauvignon definerer denne rødvin, hvoraf Corvina og Covinone er meget typiske for Veneto.

Kort og godt:

 • Fløjsblød og imødekommende rødvin
 • Let sødmefuld smag og en skøn frugtig duft
 • Bløde tanniner og en god struktur
 • Let drikkelig - nu og 3 år frem
 • Perfekt til mad og sofahygge
 • Til både hverdag og fest
 • Value-for-money

En vin af nutiden - en hyldest til fortiden

Den romerske soldat og meget anerkendte forfatter indenfor vinifikation og landbrug i det gamle Romerrige, Lucius Junius Moderatus Columella, har inspireret til navnet af samme, "Columella". En rødvin, som med sit høje niveau og stolte rødder, er en hyldest til den store vinnation Italien, som med sine rødder tilbage til Romertiden, har defineret og lagt kimen til nutidens vinproduktion i store dele af Europa.

En unik vin med afsæt i stolte traditioner

Columella Rosso Veneto IGT 2015 tager afsæt i Italiens stolte vintraditioner, hvor de delvis tørrede druer sætter sit tydelige præg på denne skønne Veneto vin.

En utrolig vellykket rødvin, som med sit fløjlsbløde væsen, bløde tanniner og frugtige mund, vil behage langt de fleste ganer.

Farven i sig selv er en oplevelse. Intens rubinrød med en cremet viskositet og fylde.

Den fløjlsagtige smag byder på solmodne kirsebær og blommer samt diskrete noter af krydderier og vanilje, som kommer fra den delvise fadlagring på nye egetræsfade. En skøn vedholdende let krydret smag af Veneto, og duften af en stor vinoplevelse til prisen.

Duften i Columella er lige så indbydende som smagen. Intense aromaer af kirsebær og blommer samt svage noter af svesker og vanilje vælter op af glasset. 

Duft. Udtryk. Smag. 

Columella spiller på alle tangenter og det lykkedes ret godt.

Appassimento - indbegrebet af store vine fra Veneto

Cato Columella Rosso Veneto IGT 2015 fremstilles ved hjælp af delvis tørrede druer - en metode, man også kalder for appassimento. En unik og karakteristisk metode for Veneto området, hvis rødder hører en fjern fortid til. Metoden kan dateres helt tilbage til romertiden, hvor tørring af druerne før knusning blev anvendt. Appassimento metoden resulterer i elegante og kraftfulde vine, som samtidig er mindre syreholdige. En unik proces, som kendetegner de store vine fra Veneto og Valpolicella.

Druerne til Columella bliver plukket med håndkraft og kun de bedste druer får lov til at definere denne store rødvin. Drueklaserne bliver lagt ud på store trådnet, der sikrer god ventilation, og bliver efterfølgende opbevaret i et mørk og luftigt rum med nøje overvågning af vinmageren, så udtørringen bliver perfekt.

Server denne vin v/16-17° grader og lad den gerne få lidt ilt i et par timer inden servering, så potentialet i denne vin rigtig kan folde sig ud. Columella går godt i spænd til rødt- og grillet kød, fjerkræ, modne oste, pizza og pasta samt som en elegant hyggevin i sofaen eller på terrassen.

Sjældent får man muligheden for at smage på en ægte appasimento vin fra Veneto til denne pris. Utrolig velskabt Rosso IGT, der leverer en skøn vinoplevelse for hver en krone og mere til. En stor Rosso IGT til både hverdag og fest.

Cato Columella Rosso Veneto IGT 2015

Appassimento metode

 

Vin Data
Drue
Cabernet Sauvignon
Corvina
Diverse sorter
Type
Rødvin
Årgang
2015
Land
Italien
Låg
Prop
Producent
Cato
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13,5%
Region
Veneto
Lagring
Delvist ståltanke og delvist fadlagring
Drikkes bedst
2017-2020
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
FinansBureauet

5 stjerner

"Norditaliensk appasimento i mellemfyldig udgave med rosiner og kirsebær i både næse og mund pakket ind i silkebløde tanniner med noter af lys chokolade og vanilje i den lange eftersmag. Godt køb il prisen."

Vinhulen.dk skriver;
"Rubinrød. Duften er frisk og let syrlig med kirsebær. Smagen er let sødmefuld og fyldig efterfulgt af kirsebær, røde bær og en snert af krydderi. Frisk og fin frugtsyre der giver bid og modspil til syren. Rigtig god til prisen (59 kr)."

Om producenten

Cato

Hans lidenskab for landbruget - herunder fremstillingen af vin, har været medvirkende inspiration til dette italienske brand, Cato, som byder på udvalgte vine fra store dele af Italien. En slags historisk oplevelsesrejse på flaske, hvor kendte vinregioner og druer bliver iscenesat af de vinmagere, der lever og ånder for gode vinoplevelser.

Det autentiske håndværk

Cato er et vinbrand fra Italien, hvor udvalgte vinhuse og passionerede vinmagere definerer og ærer den italienske vinkultur. Italienske ildsjæle, der mestrer vinifikationen til fingerspidserne, og i dybeste respekt for det autentiske håndværk frembringer nogle fantastiske vine fra Støvlelandet. Cato repræsenterer nogle af de mest populære og anerkendte vinregioner og druer i Italien - lige fra det solrige Apulien i Syditalien til Veneto i nord.

Ægte håndværk. Autencitet. Passion og en dedikeret lidenskab kendetegner vinene fra Cato. Kvalitetsvine fremelsket på udvalgte druer i udvalgte regioner, og med dyb respekt for de historiske rødder og det ældgamle håndværk. Druer fra gamle vinstokke, hvis rødder afspejler og gemmer på en unik autencitet og kvalitet, som kommer til udtryk i vinene fra Cato.

Kvalitetsvine på højt niveau

Cato definerer den italienske vinkultur i form af vintyper, som hver især byder på noget af det bedste fra nøje udvalgte områder fra Italiens 20 vinregioner.

Kvalietsvine, der definerer den italienske madkultur og det historiske islæt fra Romertiden. Vinmagere, der ikke går på kompromis med kvaliteten, men hele tiden søger mod det perfekte med afsæt i de historiske rødder.

Cato - autentiske vine fra Italien

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt