12 FLASKER PRISVINDENDE RØD OG HVIDVIN TIL KUN 499 KR INCL FRI FRAGT. BEGRÆNSET ANTAL. LÆS MERE HER.

×
VinAvisen
Houlberg Vinblog

Calmel + Joseph Villa Blanche Chardonnay 2022

Masser af frugt og flot fylde i denne bestseller

På lager
DKK 69,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 89,95 DKK stk.
75,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Kylling og kalkun
  • Lyst kød
  • Suppe
  • Varieret buffet
Beskrivelse

Detaljer

Sydfransk Chardonnay til super pris

Vinen er produceret af 100% Chardonay fra området Minervois i Languedoc regionen i sydfrankrig. Vinstokkene er plantet vulkansk og ler-holdig jord. Høsten er sket af 2 omgange, med 3 ugers mellemrum. Første høst sker tidlig for at sikre friskheden i vinen, mens anden høst sker når druerne er mere modne, hvilket tilføjer koncentration og aromaer til vinen. Vinen har siden fadlagret 3 måneder i egetræsfade (30% af dem er nye). 

Flot fylde og masser af frugt

Villa Blanche Chardonnay har en flot klar og let gylden farve. Rige aromaer og fornemmer straks den cremede duft af både citrus og let melon. Vinen har en særdeles flot fylde, men frisk frugt og perfekt tilpasset syre gør at det ikke bliver for meget. I smagen fornemmer man citrus og pærer, samt lette noter af melon, fersken, hvide blomster og anis. En himmelsk Chardonnay, som har en perfekt balance mellem fedme og friskhed. 

Server vinen v/ 8-10 grader. Brug den gerne til kraftigere fiskeretter eller lette kødretter, hvor man ikke ønsker at drikke rødvin.

Dette er virkelig en Chardonnay som viser høj klasse - og som burde koste væsenligt mere.

Vin Data
Drue
Chardonnay
Type
Hvidvin
Årgang
2022
Land
Frankrig
Låg
Skruelåg
Producent
Calmel + Joseph
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13,5%
Region
Languedoc
Lagring
3 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2023-2025
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
VinAvisen

5 stjerner

"Dette er en af de hvidvine, man lige skal have et glas mere af. Den er ualmindelig dejlig med moden grape, mirabeller og strejf af ananas i duften og med en fyldig smag med en fin forening af krydrede noter, mango og melon. Nyd vinen godt afkølet, som den er, eller til lidt kraftige skaldyrsretter."

Houlberg Vinblog

4,5 stjerner

"I næsen er der klassisk Chardonnay fagfedme og den bliver lystigt suppleret af en fed og eksotisk frugt med abrikos, mango, fersken og ananas, virkelig saftig og svulstig frugt, vanilje, lakridskonfekt, tørre og søde krydderier samt røgede noter.

Smagsmæssigt er det også en vin, som smager godt ... endda for alle, for alt er skruet sammen med et likeable touch, venlighed, saftighed og tyk omgængelighed. Der er sød og tropisk frugt, fersken, abrikos, mango ... svagt lidt bittersød lemon, Der er totalt læskende og løber igennem drænrøret i halsen og man forstår til fulde, hvorfor dette er en af AndrupVins mest solgte hvidvine."

Medaljer

91 points Tasting Panel "inner core of edgy, salty minerality. Aromas of lemon sorbet and pineapple lead to an unctuous mouthfeel and flavors of lemon meringue. Creamy to a point, with a turn of lime zest, honeyed peach, and pine nuts. Scintillating.”

Guldmedalje America Awards

Guldmedalje Mundus Vini

Guldmedalje Chardonnay du Monde

Medaljer

Awarded Wine
Gold Winner
Our Favorite

Om producenten

Calmel + Joseph

De producere forskellige vine fra forskellige steder i hele Languedoc-Roussillon regionen. Fra disse marker skaber de unikke vine, med masser af terroir og intensitet. Produktionen er begrænset, især af enkeltmarks vinene som der kun produceres få tusindende flasker af årligt.

Alle vine fra dette fantastiske vinhus leverer flotte vinoplevelser til meget attraktive priser. Det er sydfransk value-for-money.

Calmel + Joseph søger en harmonisk balance af frugt og friskhed, der vil gøre det muligt for vinen at udvikle sig i en spændende retning. Calmel + Jospeh er også meget interesseret i originale, ukendte eller mindre kendte druesorter, der tager os ind i et ukendt smagsterritorium.

Deres appellation vine kommer fra områder mellem Cévennes og Camargue, mellem Montagne Noire og Middelhavet, fra foden af Pyrenæerne til grænsen af ​​den spanske kyst - denne geografiske spredning byder på utrolig forskelligartethed. Languedoc Roussillon er der, hvor man finder den største mangfoldighed af jord. Alle disse fordele og al denne mangfoldighed giver ekstraordinær kreativ jord til produktion af deres vine.

box
Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt