Vi har købt for stort ind - og nu skal lagret ryddes. Spar 51% på prisvindende Rose. Læs mere her.

×
Wine Manual
VinAvisen
FinansBureauet
Alt Om Vin
Mind If I W(h)ine
FlaskeHalsen
Houlberg Vinblog

Calmel + Joseph Les Effervescents Blanquette de Limoux Brut

Elegant og forfriskende med diskret mineralitet

På lager
DKK 129,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 149,95 DKK stk.
135,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Hygge
  • Tapas og snacks
Beskrivelse

Detaljer

Himmelsk fransk terroir i boblende lystspil

Med denne fortryllende mousserende vin fra sydfranske Calmel + Joseph, skal vi helt ned til det skønne Limoux-område, hvor disse perlende bobler bliver fremstillet. Blanquette de Limoux består af 90% Mauzac og 10% Chardonnay. For at denne mousserende vin må benytte betegnelsen "Blanquette de Limoux", skal vinen bestå af mindst 90% Mauzac, som er en lokal druesort på disse kanter. "Blanquette" betyder på franske "de små hvide" og refererer til druesorten Mauzac.

Vinmarkerne er plantet vest for Limoux i ca. 200-300 moh. Dette terroir byder tæt på optimale betingelser for den lokale druesort, Mauzac, som nyder godt af en årlig nedbørsmængde på ca. 800 mm. i et fugtigt og tempereret klima med periodisk varme. Druerne modner senere her i Limoux-området end ved Middelhavet, og tilfører derfor druerne en god koncentration. Undergrunden består primært af ler-kalksten, som tilfører vinene i Limoux-området en genkendelig mineralitet fra terroir til terroir.

Vinfremstilling

Druerne til denne mousserende vin håndhøstes og transporteres i små kasser til vingården, hvor de presses og forarbejdes i temperaturstyrede tanke ved ca. 15° grader efter traditionelle fremstillingsmetoder af hvidvin. Druemosten fra flere tanke blandes forsigtigt sammen, og dyrkede gærceller tilsættes, hvorefter mosten aftappes. Den sekundære fermentering påbegyndes og de begyndende bobler af kulsyre kommer til syne i flaskerne.

Efter 15 måneders hvile drejes flaskehovedet, så bundfaldet i vinen synker ned i bunden af flaskehovedet - klar til at blive frosset og fjernet fra vinen. Denne proces medfører et lille væsketab, som erstattes med en blanding af vin og sukker, inden flasken forsegles med en korkprop og ståltrådskurv..

Vinens elementer

Denne mousserende vin fra det prisvindende sydfranske vinhus, Calmel + Joseph, byder på flotte gyldne nuancer i glasset, som sammen med de små, perlende bobler fremkalder et berusende sanseligt øjeblik.

I både næse og mund mødes man af svage hvide frugtaromaer bestående af fersken, pære og æble akkompagneret af livlige citrusnoter. I ganen føles vinen dejlig glat og afbalanceret med en skøn frisk syre i afslutningen. Vinen opleves medium fyldig, tør og elegant i udtrykket med en diskret mineralitet.

Det er en skøn og uhøjtidligelig mousserende vin, som vil behage langt de fleste ganer.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen ved 10-12° grader og nyd den som en skøn elegant aperitif eller som ledsager til diverse desserter med bl.a. frugt. Denne Blanquette de Limoux er også eminent som velkomstdrink ved bryllupper, receptioner og andre festlige anliggender.

Denne Blanquette de Limoux er en sand fornøjelse at gå ombord i med sit forfriskende og elegante væsen, der byder på skønne hvide frugtaromaer og en diskret mineralitet. En ukompliceret mousserende vin, som er eminent som aperitif, og vil behage langt de fleste ganer. Ved verdensmesterskabet for mousserende vine, Effervescents du Monde 2015, udklassificerede denne vin stribevis af dyre Champagner!

Blanquette de Limoux

Vin Data
Drue
Chardonnay
Mauzac
Type
Mousserende vin
Land
Frankrig
Låg
Prop
Producent
Calmel + Joseph
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
12%
Region
Languedoc-Roussillon
Lagring
15 måneder i flasken
Drikkes bedst
2022-2024
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
Alt Om Vin

6 stjerner

TESTVINDER og eneste 6 stjernet i `De bedste mousserende til nytår`; "Nektarin, stenfrugt, citrus, salt mineralsk/calcaire. Fine insiterende bobler. Harmonisk og raffineret vin med en god mineralitet."

FinansBureauet

6 stjerner

"Forrygende mousserende vin fra Calmel & Joseph med citrus og kældermug i næsen og blød og finesserig mund med lime og gærtoner tilsat et strejf af syrlig æble."

FlaskeHalsen

5 stjerner

"Alright, det er selvfølgelig ikke en Champagne. Og lad os nu bare holde os det for øje fra starten. For med det udgangspunkt, kan vi vurdere denne Cremant ud fra nogle lidt andre og mere passende forudsætninger, hvor vi også kan tage udgangspunkt i det væsentligt lavere prisskilt, der på en god tilbudsdag siger 119,-. Og al den snak for at nå til sagens kerne – nemlig smagen og udtrykket på denne Cremant, der er sat sammen af lidt Chardonnay – og mest Mouzaq. Det er en druesort, hvis navn man ikke støder på ret ofte, men den er dels en af de godkendte Bordeaux-druesorter, dels er den en fast bestanddel af Cremant-vine fra netop Limoux-området, hvor denne vin kommer fra. Jeg er ikke så vanvittig med den, når den sættes sammen med Chenin Blanc – men når den som her bliver blendet med Chardonnay, så ender det fremragende. Det her er nemlig superlækre bobler til prisen, for de har et lyst og dejligt udtryk, en god bund – og faktisk er der visse referencer til smagen af Champagne, der også meget ofte har Chardonnay som en af druesorterne. Boblerne i denne Cremant er små og livlige, og smagen er sprød og dejlig. Det er intet mindre end imponerende, at man kan få en flaske med så lækre bobler til en tilbudspris på 119,-."

Jancis Robinson

16/20 points

"Apple sherbet! Light and frothy and lacy and pretty. Finely spiced and baked apples with just an edge of citrus peel."

Mind If I W(h)ine

5 stjerner

"Selvom det er efterår får jeg forår på hjernen af denne vin. Spæde nyudsprungne hvide blomster, sarte solstråler, nyslået græs og korte kjoler. Umiddelbare og elegante bobler der summer af sjov, lethed og fest. Let gylden i farven, der er fart på boblerne og i duften rammes jeg af en lille smule mandel og blomster. I smagen er det mest grøn, sprød, saftig pære der rammer mine tanker, med mandel og blomst som andenviolin. Et dejligt og harmonisk samspil med en mild syre, der for mig giver nogle letdrikkelige, sprøde bobler der er perfekt at servere til gæster inden maden, eller til brunch når det skal være ekstra lækkert. Jeg er fan – og den får 5 stjerner herfra!"

VinAvisen

5 stjerner

"En meget lækker boblevin med fine bobler og en elegant, ikke alt for kraftig mousse. I smagen noter af æble og pære og en fin lille sødme. Vinen hænger længe i munden og er en god vin til en attraktiv pris - og et godt alternativ til champagne. Ikke mindst prismæssigt."

Houlberg Vinblog

6 stjerner

"WAUW det dufter godt ... vi læner os med hele vægten mod højklasse ægte champagne. Næsen er berusende og bebrusende med nødder, rugbrød, pærer, æbler, fersken, ganske gæret i frugten, hvide blomster, sommermarker, et skvis citrus samt nogle salte mineraler. WAUW igen. Det dufter vildt godt.

Smagsmæssigt har vinen først en lidt bitter note, masser af trutmund med citronsyre, kalket, tør mineralitet og flintsten, mens boblerne er små, tætte, sarte og intense, selvom de aldrig bliver helt aggressive. Der er sure, umodne æbler, lemon, citron, citronskal, frisk, stram, stenet og mundrensende med lang finish."

"Denne Les Effervescents Blanquette de Limoux Brut er en lille genistreg og måske et af de bedste boblekøb i landet."

Wine Manual

6 stjerner

"Dejlig og frisk næse med grøn æbleskræl, hård pære og citronkerner. Desuden finder man brioche, crème fraîche og muslingeskal. Rigtig flot udtryk, som også udstråler lækker oxidering i form af stødte æbler og ristede mandler sammen med en god kalket mineralitet.

Paletten har en betydelig, men let mængde restsukker, som dog fungerer fint sammen med de modne frugter. Igen er det lettere oxiderede grønne æbler og citron, som dominerer, men der er fint følgeskab af autolysenoterne og en flot og livlig mousse.

Æblesmagen intensiveres mod afslutningen og efterlader en god mineralsk og rensende mundfølelse.

Her får man meget forfriskende og velbalanceret mousserende for pengene!"

Medaljer

Guldmedalje Effervescents du Monde

Guldmedalje Gilbert & Gaillard

Top 10 af alle franske vine ved `Effervescents du Monde`, også kendt for verdensmesterskabet for mousserende vine. Denne Blanquette de Limoux udklassifiserede stibevis af dyre Champagner m.v.

Medaljer

Awarded Wine
Gold Winner
Our Favorite

Om producenten

Calmel + Joseph

De producere forskellige vine fra forskellige steder i hele Languedoc-Roussillon regionen. Fra disse marker skaber de unikke vine, med masser af terroir og intensitet. Produktionen er begrænset, og der laves ca. kun 30.000 flasker af Villa Blanche serien og 9.000 flasker af terroir serien. Enkeltmarks vinene kun 1500 stk.

Alle vine fra dette fantastiske vinhus er letdrikkelige og leverer flotte vinoplevelser til meget attraktive priser.

Calmel + Joseph søger en harmonisk balance af frugt og friskhed, der vil gøre det muligt for vinen at udvikle sig i en spændende retning. Calmel + Jospeh er også meget interesseret i originale, ukendte eller lidt kendte druesorter, der tager os ind i et ukendt smag territorium.

Deres appellation vine kommer fra områder mellem Cévennes og Camargue, mellem Montagne Noire og Middelhavet, fra foden af Pyrenæerne til grænsen af ​​den spanske kyst - denne geografiske spredning byder på utrolig forskelligartethed. Languedoc Roussillon er der, hvor man finder den største mangfoldighed af jord. Alle disse fordele og al denne mangfoldighed giver ekstraordinær kreativ jord til produktion af deres vine.

box
Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt