FinansBureauet
Alt Om Vin
VinAvisen
Mind If I W(h)ine
16/20 points
Jancis Robinson

Calmel + Joseph Les Effervescents Blanquette de Limoux Brut

Elegant og forfriskende med diskret mineralitet

På lager
DKK 119,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 149,95 DKK stk.
124,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Hygge
  • Tapas og snacks
Beskrivelse

Detaljer

Himmelsk fransk terroir i boblende lystspil

Med denne fortryllende mousserende vin fra sydfranske Calmel + Joseph, skal vi helt ned til det skønne Limoux-område, hvor disse perlende bobler bliver fremstillet. Blanquette de Limoux består af 90% Mauzac og 10% Chardonnay. For at denne mousserende vin må benytte betegnelsen "Blanquette de Limoux", skal vinen bestå af mindst 90% Mauzac, som er en lokal druesort på disse kanter. "Blanquette" betyder på franske "de små hvide" og refererer til druesorten Mauzac.

Vinmarkerne er plantet vest for Limoux i ca. 200-300 moh. Dette terroir byder tæt på optimale betingelser for den lokale druesort, Mauzac, som nyder godt af en årlig nedbørsmængde på ca. 800 mm. i et fugtigt og tempereret klima med periodisk varme. Druerne modner senere her i Limoux-området end ved Middelhavet, og tilfører derfor druerne en god koncentration. Undergrunden består primært af ler-kalksten, som tilfører vinene i Limoux-området en genkendelig mineralitet fra terroir til terroir.

Vinfremstilling

Druerne til denne mousserende vin håndhøstes og transporteres i små kasser til vingården, hvor de presses og forarbejdes i temperaturstyrede tanke ved ca. 15° grader efter traditionelle fremstillingsmetoder af hvidvin. Druemosten fra flere tanke blandes forsigtigt sammen, og dyrkede gærceller tilsættes, hvorefter mosten aftappes. Den sekundære fermentering påbegyndes og de begyndende bobler af kulsyre kommer til syne i flaskerne.

Efter 15 måneders hvile drejes flaskehovedet, så bundfaldet i vinen synker ned i bunden af flaskehovedet - klar til at blive frosset og fjernet fra vinen. Denne proces medfører et lille væsketab, som erstattes med en blanding af vin og sukker, inden flasken forsegles med en korkprop og ståltrådskurv.

Vinens elementer

Denne mousserende vin fra det prisvindende sydfranske vinhus, Calmel + Joseph, byder på flotte gyldne nuancer i glasset, som sammen med de små, perlende bobler fremkalder et berusende sanseligt øjeblik.

I både næse og mund mødes man af svage hvide frugtaromaer bestående af fersken, pære og æble akkompagneret af livlige citrusnoter. I ganen føles vinen dejlig glat og afbalanceret med en skøn frisk syre i afslutningen. Vinen opleves medium fyldig, tør og elegant i udtrykket med en diskret mineralitet.

Det er en skøn og uhøjtidligelig mousserende vin, som vil behage langt de fleste ganer.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen ved 10-12° grader og nyd den som en skøn elegant aperitif eller som ledsager til diverse desserter med bl.a. frugt. Denne Blanquette de Limoux er også eminent som velkomstdrink ved bryllupper, receptioner og andre festlige anliggender.

Denne Blanquette de Limoux er en sand fornøjelse at gå ombord i med sit forfriskende og elegante væsen, der byder på skønne hvide frugtaromaer og en diskret mineralitet. En ukompliceret mousserende vin, som er eminent som aperitif, og vil behage langt de fleste ganer. Ved verdensmesterskabet for mousserende vine, Effervescents du Monde 2015, udklassificerede denne vin stribevis af dyre Champagner!

Blanquette de Limoux

Vin Data
Drue
Chardonnay
Diverse sorter
Type
Mousserende vin
Land
Frankrig
Låg
Korkprop
Producent
Calmel + Joseph
Størrelse
75 cl
Alkohol
12%
Region
Languedoc-Roussillon
Lagring
15 måneder i flasken
Drikkes bedst
2017-2019
Anmeldelser
Alt Om Vin

6 stjerner

TESTVINDER og eneste 6 stjernet i `De bedste mousserende til nytår`; "Nektarin, stenfrugt, citrus, salt mineralsk/calcaire. Fine insiterende bobler. Harmonisk og raffineret vin med en god mineralitet."

FinansBureauet

6 stjerner

"Forrygende mousserende vin fra Calmel & Joseph med citrus og kældermug i næsen og blød og finesserig mund med lime og gærtoner tilsat et strejf af syrlig æble."

Jancis Robinson

16/20

"Apple sherbet! Light and frothy and lacy and pretty. Finely spiced and baked apples with just an edge of citrus peel."

Mind If I W(h)ine

5 stjerner

"Selvom det er efterår får jeg forår på hjernen af denne vin. Spæde nyudsprungne hvide blomster, sarte solstråler, nyslået græs og korte kjoler. Umiddelbare og elegante bobler der summer af sjov, lethed og fest. Let gylden i farven, der er fart på boblerne og i duften rammes jeg af en lille smule mandel og blomster. I smagen er det mest grøn, sprød, saftig pære der rammer mine tanker, med mandel og blomst som andenviolin. Et dejligt og harmonisk samspil med en mild syre, der for mig giver nogle letdrikkelige, sprøde bobler der er perfekt at servere til gæster inden maden, eller til brunch når det skal være ekstra lækkert. Jeg er fan – og den får 5 stjerner herfra!"

VinAvisen

5 stjerner

"En meget lækker boblevin med fine bobler og en elegant, ikke alt for kraftig mousse. I smagen noter af æble og pære og en fin lille sødme. Vinen hænger længe i munden og er en god vin til en attraktiv pris - og et godt alternativ til champagne. Ikke mindst prismæssigt."

Medaljer

Guldmedalje Gilbert & Gaillard Guldmedalje og top 10 af alle franske vine ved `Effervescents du Monde 2015`, også kendt for verdensmesterskabet for mousserende vine. Denne Blanquette de Limoux udklassifiserede stibevis af dyre Champagner m.v.

Om producenten

Calmel + Joseph

De producere forskellige vine fra forskellige steder i hele Languedoc-Roussillon regionen. Fra disse marker skaber de unikke vine, med masser af terroir og intensitet. Produktionen er begrænset, og der laves ca. kun 30.000 flasker af Villa Blanche serien og 9.000 flasker af terroir serien. Enkeltmarks vinene kun 1500 stk.

Alle vine fra dette fantastiske vinhus er letdrikkelige og leverer flotte vinoplevelser til meget attraktive priser.

Calmel + Joseph søger en harmonisk balance af frugt og friskhed, der vil gøre det muligt for vinen at udvikle sig i en spændende retning. Calmel + Jospeh er også meget interesseret i originale, ukendte eller lidt kendte druesorter, der tager os ind i et ukendt smag territorium.

Deres appellation vine kommer fra områder mellem Cévennes og Camargue, mellem Montagne Noire og Middelhavet, fra foden af Pyrenæerne til grænsen af ​​den spanske kyst - denne geografiske spredning byder på utrolig forskelligartethed. Languedoc Roussillon er der, hvor man finder den største mangfoldighed af jord. Alle disse fordele og al denne mangfoldighed giver ekstraordinær kreativ jord til produktion af deres vine.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt