NY SUPER VALUE KASSE. 12 GODE RØDVINE FOR KUN 525 KR. LÆS MERE HER.

×
93 points
Tim Atkin
95 points
descorchados
Wine Manual

Caballo Loco Grand Cru "Sagrada Familia" 2021

Lykkelig familie i Grand Cru udførelse

På lager
DKK 249,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 269,95 DKK stk.
255,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti
Beskrivelse

Detaljer

Den lykkelige familie fra Sagrada Familia

En af Chiles bedste vine, Caballo Loco, er opkaldt efter en af ​​Valdivieso's tidligere winemakers, Jorge Coderch, der skabte Cabollo Loco i 1994. En vinproducent, der længe blev omtalt som den vanvittige hest indenfor vinbranchen. 

I dag er det winemaker Brett Jackson hos Valdiviesos, der står i spidsen for denne ikoniske vinserie, som hører til blandt Chiles bedste vine.

Caballo Loco er vinhuset Valdiviesos ikoniske mesterværk. En unik vinserie, som bygger på både årgangsvine og det tidsløse Solera-system, som deres topvin er skabt på. Kendetegnende for Caballo Loco er håndplukkede druer udvalgt på de bedste vinstokke på vinmarker i Colchagua, Maipo og Curico, som definerer denne vinserie af sublime vinoplevelser, som repræsenterer noget af det ypperste indenfor chilensk vinifikation.

Der er med andre ord lagt op til nogle helt uforglemmelige øjeblikke med et glas Caballo Loco i hånden.

Vinfremstilling

Druerne til dette overdådige blend bestående af Carménère 25%, Petit Verdot 20%, Merlot 18%, Cabernet Franc 17%, Malbec 10%, Syrah 10% er hentet fra vingården 'La Primavera', der vokser på skråningerne af den kystnære bjergkæde.

Jordbunden har en kornet lertekstur med en undergrund bestående af granit. En kombination, som bevarer fugten i jorden til trods for de stejle hældninger på vinmarkerne, som virker som et naturligt dræn i undergrunden. Området omkring Sagrada Familia er meget varmt, hvilket resulterer i små koncentrerede druer og et forholdsvis lavt høstudbytte.

Alle druerne bliver nøje udvalgt og plukket i hånden i april måned. Druerne bliver skånsomt afstilket, hvorefter de gennemgår en kold macerationsproces i ca. 48 timer.

Fermenteringen foregår i åbne rustfrie ståltanke i 7-10 dage, hvor skindhætten under gæringsprocessen dagligt bliver skubbet ned i bunden af karret tre gange dagligt. En proces, som sikrer maksimal ekstraktion af druerne. Efterfølgende finder andengæringen sted, som forløber sig over 14 dage, inden vinen tappes på nye franske egetræsfade, og fadlagrer i yderligere 18 måneder.

Vinens elementer

Caballo Loco Grand Cru "Sagrada Familia" byder på en flot intens mørkerød farve i glasset med et violet skær. Viskositeten er flot cremet og fyldig.

Dens næse byder på en intens aromapalette bestående af lyse bærfrugter, og særprægede florale elementer akkompagneret af sødmefulde krydderier fra fadlagringen.

Munden føles dejlig frisk og frugtig med en velafbalanceret syre og fine integrerede tanniner. Fornem struktur og vedholdende aromaer, som i en lind strøm forkæler gane og smagssanser. Fyldig med en lang vedholdende eftersmag.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen v/17-18° grader og gerne i selskab med den bedste bøf fra slagteren, oksekød, lam, vildt fjerkræ, grillet svinekød, and og gås og generelt kraftfulde retter i al almindelighed.

Smag på en vaskeægte lykkelig chilensk familie i Grand Cru kvalitet. Fortryllende blend bestående af fire individuelle stjerner, som tilsammen formår at levere en vinoplevelse på et meget højt niveau. Den perfekte luksusvin til den perfekte bøf fra slagteren, og et must, hvis du generelt har interesse for chilenske vine på den helt store klinge.Vinen leveres i orginale 6 stks trækasser (gælder ikke ved levering med PostNord)

 

 
Vin Data
Drue
Cabernet Franc
Carmenere
Malbec
Merlot
Petit Verdot
Syrah
Type
Rødvin
Årgang
2021
Land
Chile
Låg
Prop
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13.5%
Region
Curico Valley
Lagring
18 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2023-2031
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
descorchados

95 points

Wine Manual

5 stjerner

"Paletten er fyldig og med moden sort frugt. Det er en kontrolleret vin, hvor palette og næse spejler hinanden. Stikkelsbærrene er mere nedtonet i smagen, men fornemmelse af frugtlikør går igen. Afslutningen er rigtig lækker, da den byder på en koncentreret mundfølelse med opstrammende tørstof. Det er her vinen for alvor harmonerer, og hvor tanninerne gør lidt flotte indtog. Et fint egetræspræg hænger ved i eftersmagen."

Tim Atkin

93 points

Medaljer

Guldmedalje IWSC

Medaljer

Awarded Wine
Gold Winner
Our Favorite

Om producenten

Valdivieso

Valdivieso’s historie går helt tilbage til 1879, hvor vinhuset blev grundlagt, som det første vinhus i Chile og hele Sydamerika der producerede mousserende vine. Der skulle dog gå 100 år efter grundlæggelsen, før Valdivieso fik en kommerciel vinproduktion op at stå i kælderen i Curicó Valley. Kælderen i Curicó Valley er i dag ikonisk og høster verdensomspændende anerkendelse. Siden grundlæggelsen har Valdivieso forstået at udvikle sig løbende, så de i dag producerer vine i mange forskellige prisklasser og fra mange forskellige områder. Valdivieso råder over vinmarker, som er fordelt over hele Chile, lige fra Valle del Limarí i nord til Valle del Bio-Bio i syd. Valdivieso er grundet sin diversitet i dag et af de førende vinhuse i Chile og hele Sydamerika, og de hyldes for deres høje kvalitet i både Europa og Asien.

Diversiteten i Valdivieso’s markerne gør det muligt at producere en vinserie, som henvender sig til den almene forbruger, i et prisleje der strækker sig fra 45 til 119 kr. Denne vinserie er kendt som ”Valdivieso”, og her er druer som eksempelvis chardonnay, cabernet sauvignon og carménère repræsenteret. Alle vine der er repræsenteret i ”Valdiviseo” indeholder de klassiske chilenske kendetegn.

Derudover producer vinhuet også en ”Grand Cru” serie, som henvender sig til den mere kvalitetsbeviste vindrikker. Deres ikoniske vinserie, ”Caballo Loco”, repræsenterer nogle af de bedste vine i Chile, som for længst har opnået kultstatus blandt vinelskere verden over. ”Caballo Loco” leverer den ene topvin efter den anden, som både rummer fornemme årgangsvine og ikke mindst deres store topvin, som bygger på det kendte Solera-system, som rummer på årgange tilbage til 1992.

Valdivieso repræsenterer det gamle håndværk til fingerspidserne i skøn kombination med moderne produktionsmetoder. Ganske enkelt chilenske vine på et meget højt internationalt niveau.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt