AMAZING DISCOVERIES DECEMBER ER NU TIL SALG! VORES MEST SOLGTE SMAGEKASSE! LÆS MERE HER.

×
91 points
Houlberg Vinblog Points
90 points
Vinstyrke 2
94 points
Tim Atkin
94 points
Flaskehalsen Point
96 points
descorchados
VinAvisen
Vin i Øjenhøjde
Alt Om Vin

Caballo Loco Grand Cru "Maipo" 2020

Intens og himmelsk Grand Cru oplevelse fra Chile

På lager
DKK 249,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 269,95 DKK stk.
255,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Kalvekød
  • Lam
  • Oksekød
Beskrivelse

Detaljer

Ikonisk vinserie fra et af de bedste vinhuse i Chile

En af Chiles bedste vine, Caballo Loco, er opkaldt efter en af ​​Valdivieso's tidligere winemakers, Jorge Coderch, der skabte Cabollo Loco i 1994. En vinproducent, der længe blev omtalt som den vanvittige hest indenfor vinbranchen. 

I dag er det winemaker Brett Jackson hos Valdiviesos, der står i spidsen for denne ikoniske vinserie, som hører til blandt Chiles bedste vine.

Caballo Loco er vinhuset Valdiviesos ikoniske mesterværk. En unik vinserie, som bygger på både årgangsvine og det tidsløse Solera-system, som deres topvin er skabt på. Kendetegnende for Caballo Loco er håndplukkede druer udvalgt på de bedste vinstokke på vinmarker i Colchagua, Maipo og Curico, som definerer denne vinserie af sublime vinoplevelser, som repræsenterer noget af det ypperste indenfor chilensk vinifikation.

Der er med andre ord lagt op til nogle helt uforglemmelige øjeblikke med et glas Caballo Loco i hånden.

Vinfremstilling 

Druerne til dette fortryllende blend plukkes i hånden på de bedste og højeste beliggende vinmarker i den øvre Maipo-dal ved selve foden af Andesbjergene. Denne beliggenhed skaber de helt perfekte betingelser for druernes modning, da de nyder godt af den varme sommer, og det milde efterår, som er medvirkende til at udvikle druer med stor intensitet, bløde tanniner, og en aroma rigdom uden lige. Klassisk chilensk terroir.

Dette blend består af 80% Cabernet Sauvignon og 20% Cabernet Franc. Cabernet Franc håndplukkes i slutningen af marts og Cabernet Sauvignon i starten af april.

Macerationen foregår i åbne toptanke, hvor drueskallerne omhyggeligt bliver håndteret manuelt med henblik på en skånsom og optimal ekstraktion.

Gærningstemperaturen holdes jævnt på 24-28° grader. Herefter gennemgår mosten en fermenteringsproces i 21 dage, inden vinen kommer på franske egetræsfade og lagrer videre i 18 måneder.

Vinens elementer

Caballo Loco Grand Cru "Maipo" byder på en intens dyb lilla farve i glasset med en flot indbydende viskositet.

Dens næse er kompleks med en flot intens aromapalette af mørke modne frugter, sorte bær, solmodne kirsebær og noter af sort peber, mentol, vanilje og kanel.

Flot struktur med harmoniske fløjlsbløde tanniner, velintegreret syre og en lang flot afslutning. Denne Grand Cru vin fra Maipo Valley er i en så veludført kvalitet, at den sagtens kan gemmes i 10-12 år, og endnu en gang sparke benene væk under dig.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server denne vin v/17-18° og lad den gerne få lidt ilt inden servering. Caballo Loco Grand Cru "Maipo" er den perfekte ledsager til gode udskæringer af oksekød, lam, grill, spareribs, kalv og marineret grillet svinekød.

Er du klar til en intens og meget veludført chilensk vinoplevelse af de helt store? Grand Cru - ja tak, her får du virkelig en på opleveren, hvor alle elementer og sanser smelter sammen til en højere enhed, og hvor kvaliteten og håndværket brænder igennem.

Vinen leveres i orginale 6 stks trækasser (gælder ikke ved levering med PostNord)

Vin Data
Drue
Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
Type
Rødvin
Årgang
2020
Land
Chile
Låg
Prop
Producent
Valdivieso
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14,5%
Region
Maipo Valley
Lagring
18 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2022-2034
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
Alt Om Vin

5 stjerner

"Potent Cabernet sauvignon. Oser af grønne solbærblade, kamfer. Solmoden smidig frugt med en fin garvesyre dert giver vinen struktur. Der er fuld skrald på denne potente vin. Med denne vin på bordet glider der en ekstra portion bearnaise ned med din bøf!"

descorchados

96 points

Flaskehalsen Point

94 points

TESTVINDER - "Caballo Loco er efterhånden en velkendt vin på det danske marked, men det gør den ikke mindre interessant. For igen i 2020-årgangen har det chilenske vinhus skabt et flot resultat bag den røde etiket, der gemmer på et blend af Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc. Masser af power og krydderi, men afstemt på en saftig og dyb måde, der fremhæver det bedste i de to druesorter. Selvom jeg pr. definition hylder når vinhusene fokuserer på deres lokale druesorter, er dette blend endnu en gang markant bedre end de vine, hvor Caballo Loco bruger den chilenske nationaldrue Carmenere. Super lækker rødvin, der passer til de fleste smags- og kødfulde madretter."

VinAvisen

5 stjerner

"En frugtrig rødvin med en dejlig duft af modne solbær og en kompleks smag med lag på lag af frugt, noter af krydderurter og en nærmest uendelig lang eftersmag, der slutter med et perfekt lille tanninbid. Køb 6 flasker, nyd et par af dem i sommerens løb, og gem nogle til de kommende år."

Vin i Øjenhøjde

5 stjerner

"Vinen er alt i alt en god oplevelse. Tanninen er blød og den balancerer den kraftige vin, som gør, at vi oplever vinen elegant og ikke som en byrde. Den er tør, men på en skøn måde. Jeg må sige, at denne vin er bare rigtig god kvalitet, og jeg tænker, at alle kan drikke denne vin. "

Vinstyrke 2

90 points

"Denne chilevin markedsføres som stor vin. Det er det ikke. Men det er en udmærket vin, som i duften rummer de klassiske chilenske dyder i form af fintskårne urter – både friske og tørrede – og stor solbærkoncentration, der er ret så kendetegnende for oversøisk cabernet. I munden fornemmes nogen sødme og varme, men vinen balancerer fint med indslag af solbær, blåbær og bitter chokolade. Frugten driver denne vin. Den er velproduceret og nemt drikkelig. Dybde er der knap så meget af, det hele foregår sådan lidt på overfladen. Drik den til oksekød – gerne fra grillen, men uden marinade."

Houlberg Vinblog Points

91 points

"Helt på samme måde som 2018'eren er første tanke, at der sgu allerede fra start er lidt Bordeaux inspiration over vinen. Har en lidt tør aroma suppleret med rund og solmoden frugt med solbær samt kirsebær, et ganske tydeligt fadpræg med kaffegrums, chokolade, cedertræ, sød lakrids, vanilje samt kanel. Det er kraft for pengene, ikke kompleks, men kraftfuld, fyldig, sød, varme og juicy.

Det smager lidt på samme måde ... er poleret, juicy, silkeblød og appellerer klart til den brede skare, for du får masser af kraftfuld, soft og moden, varm frugt. Der er solbærcreme, polerede tanniner, lidt tørhed, svag bitterhed og ellers frugtsødme. Der er skruet vildt godt sammen og rammer smagsløgene for de fleste. "

Tim Atkin

94 points

Medaljer

Awarded Wine
Our Favorite

Om producenten

Valdivieso

Valdivieso’s historie går helt tilbage til 1879, hvor vinhuset blev grundlagt, som det første vinhus i Chile og hele Sydamerika der producerede mousserende vine. Der skulle dog gå 100 år efter grundlæggelsen, før Valdivieso fik en kommerciel vinproduktion op at stå i kælderen i Curicó Valley. Kælderen i Curicó Valley er i dag ikonisk og høster verdensomspændende anerkendelse. Siden grundlæggelsen har Valdivieso forstået at udvikle sig løbende, så de i dag producerer vine i mange forskellige prisklasser og fra mange forskellige områder. Valdivieso råder over vinmarker, som er fordelt over hele Chile, lige fra Valle del Limarí i nord til Valle del Bio-Bio i syd. Valdivieso er grundet sin diversitet i dag et af de førende vinhuse i Chile og hele Sydamerika, og de hyldes for deres høje kvalitet i både Europa og Asien.

Diversiteten i Valdivieso’s markerne gør det muligt at producere en vinserie, som henvender sig til den almene forbruger, i et prisleje der strækker sig fra 45 til 119 kr. Denne vinserie er kendt som ”Valdivieso”, og her er druer som eksempelvis chardonnay, cabernet sauvignon og carménère repræsenteret. Alle vine der er repræsenteret i ”Valdiviseo” indeholder de klassiske chilenske kendetegn.

Derudover producer vinhuet også en ”Grand Cru” serie, som henvender sig til den mere kvalitetsbeviste vindrikker. Deres ikoniske vinserie, ”Caballo Loco”, repræsenterer nogle af de bedste vine i Chile, som for længst har opnået kultstatus blandt vinelskere verden over. ”Caballo Loco” leverer den ene topvin efter den anden, som både rummer fornemme årgangsvine og ikke mindst deres store topvin, som bygger på det kendte Solera-system, som rummer på årgange tilbage til 1992.

Valdivieso repræsenterer det gamle håndværk til fingerspidserne i skøn kombination med moderne produktionsmetoder. Ganske enkelt chilenske vine på et meget højt internationalt niveau.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt