LEVERING INDEN JUL: Ordre bestilt senest d. 19/12 kl. 12.00 vil med garanti blive pakket og sendt til levering inden jul. Ordre modtaget mellem d. 19/12 kl. 12 og d. 20/12 kl. 12, vil ligeledes blive afsendt, men uden garanti for ankomst inden jul. Husk dog at der en yderst sjælden gang kan ske fejl under fragt, derfor anbefaler vi at i bestiller jeres vin hurtigst muligt.

×
95
descorchados
91
EkstraBladet points
VinAvisen
EkstraBladet
FinansBureauet
FlaskeHalsen
Smag På Vin

Caballo Loco Grand Cru "Maipo" 2014

Intens og himmelsk Grand Cru oplevelse fra Chile

På lager
DKK 220,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 249,95 DKK stk.
225,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti
Beskrivelse

Detaljer

Ikonisk vinserie fra et af de bedste vinhuse i Chile

En af Chiles bedste vine, Caballo Loco, er opkaldt efter en af ​​Valdivieso's tidligere winemakers, Jorge Coderch, der skabte Cabollo Loco i 1994. En vinproducent, der længe blev omtalt som den vanvittige hest indenfor vinbranchen. 

I dag er det winemaker Brett Jackson hos Valdiviesos, der står i spidsen for denne ikoniske vinserie, som hører til blandt Chiles bedste vine.

Caballo Loco er vinhuset Valdiviesos ikoniske mesterværk. En unik vinserie, som bygger på både årgangsvine og det tidsløse Solera-system, som deres topvin er skabt på. Kendetegnende for Caballo Loco er håndplukkede druer udvalgt på de bedste vinstokke på vinmarker i Colchagua, Maipo og Curico, som definerer denne vinserie af sublime vinoplevelser, som repræsenterer noget af det ypperste indenfor chilensk vinifikation.

Der er med andre ord lagt op til nogle helt uforglemmelige øjeblikke med et glas Caballo Loco i hånden.

Vinfremstilling 

Druerne til dette fortryllende blend plukkes i hånden på de bedste og højeste beliggende vinmarker i den øvre Maipo-dal ved selve foden af Andesbjergene. Denne beliggenhed skaber de helt perfekte betingelser for druernes modning, da de nyder godt af den varme sommer, og det milde efterår, som er medvirkende til at udvikle druer med stor intensitet, bløde tanniner, og en aroma rigdom uden lige. Klassisk chilensk terroir.

Dette blend består af 80% Cabernet Sauvignon og 20% Cabernet Franc. Cabernet Franc håndplukkes i slutningen af marts og Cabernet Sauvignon i starten af april.

Macerationen foregår i åbne toptanke, hvor drueskallerne omhyggeligt bliver håndteret manuelt med henblik på en skånsom og optimal ekstraktion.

Gærningstemperaturen holdes jævnt på 24-28° grader. Herefter gennemgår mosten en fermenteringsproces i 21 dage, inden vinen kommer på franske egetræsfade og lagrer videre i 18 måneder.

Vinens elementer

Caballo Loco Grand Cru "Maipo" 2014 byder på en intens dyb lilla farve i glasset med en flot indbydende viskositet.

Dens næse er kompleks med en flot intens aromapalette af mørke modne frugter, sorte bær, solmodne kirsebær og noter af sort peber, mentol, vanilje og kanel.

Flot struktur med harmoniske fløjlsbløde tanniner, velintegreret syre og en lang flot afslutning. Denne Grand Cru vin fra Maipo Valley er i en så veludført kvalitet, at den sagtens kan gemmes i 10-12 år, og endnu en gang sparke benene væk under dig.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server denne vin v/17-18° og lad den gerne få lidt ilt inden servering. Caballo Loco Grand Cru "Maipo" 2014 er den perfekte ledsager til gode udskæringer af oksekød, lam, grill, spareribs, kalv og marineret grillet svinekød.

Er du klar til en intens og meget veludført chilensk vinoplevelse af de helt store? Grand Cru - ja tak, her får du virkelig en på opleveren, hvor alle elementer og sanser smelter sammen til en højere enhed, og hvor kvaliteten og håndværket brænder igennem.

 

BEMÆRK; Trækassen kan ikke leveres med Bring. Ønsker i trækassen er det nødvendigt at i vælger Danske Fragtmænd til transport.

BEMÆRK; Trækassen kan ikke leveres med Bring. Ønsker i trækassen er det nødvendigt at i vælger Danske Fragtmænd til transport.

 

Vin Data
Drue
Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
Type
Rødvin
Årgang
2014
Land
Chile
Låg
Korkprop
Producent
Valdivieso
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14,5%
Region
Maipo Valley
Lagring
18 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2018-2026
Anmeldelser
descorchados

95 points

Kåret til "Best Maipo Alto" vin

EkstraBladet

5 stjerner

EkstraBladet points

91 points

"Vin på cabernet fran og cabernet sauvignon fra det centrale Chile. Varm krydret i næsen med det typiske lidt støvede udtryk som chilenske vine ofte har. Solbær, tobak, urter og vanilje i smagen. Ikke specielt koncentreret, pakket ind af en flot syre. Spændende ganske flot vin."

FinansBureauet

5 stjerner

"Cabernet Sauvignon domineret top vin fra Chile med Bordeaux ambitioner. Staldpræget næse med snert af læder og solbær og tæt og karakterfuld mund med markant peberattak og intensive toner af skovsvampe, solbær, brombær, tobak og bitter chokolade."

FlaskeHalsen

5 stjerner

"Caballo Loco er en chilensk producent, der laver spændende blends i forskellige egne af det lange land. Her er vi i Maipo Valley, hvor blandingen består af Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon-druer. Det giver en temmelig mørk vin, der har har en mørkrød kerne med en snert af lilla nunancer. Det er en krydret oplevelse, der trods de krydrede noter har en fint balanceret og strømlinet krop. Der er en god fornemmelse af fad, og det er en helstøbt og meget reel rødvin, der synes at give sin helt naturlige stil i store strømme."

Smag På Vin

5 stjerner

"Det er ganske nemt at blive forført af denne flotte solbærbæraroma – her er både solbærbusk, solbærrom, eukalyptus og bløde vaniljenoter. I smagen er der supplement af søde, modne kirsebær og hvid peber. Tæt, tør og fokuseret rødvin med rund frugt underbygget af en stram syre og moden tannin. Flot længde på en ren eftersmag. Superflot chilener. Server den til den røde oksesteg."

Læs hele anmeldelsen her
VinAvisen

5 stjerner

"Denne rødvin charmerer fra første mundfuld. Den er en frugtbombe med en indtagende og koncentreret solbærduft og en rig, fyldig frugtsmag. Den dejlige frugt får på bedste vis modspil af et tilpas tanninbid. En vin mange vil elske at få et glas mere af."

Medaljer

Guldmedalje Catad’Or

Om producenten

Valdivieso

Ca. 100 år efter grundlæggelsen, påbegyndte man den egentlige kommercielle produktion af vin i kælderen i Curico Valley, som i dag høster verdensomspændende anerkendelser og er blevet et ikon indenfor forbrugsvine i adskillige lande.

Deres ikoniske vinserie, Caballo Loco, repræsenterer nogle af de bedste vine i Chile, som for længst har opnået kultstatus blandt vinelskere verden over. Caballo Loco leverer den ene topvin efter den anden, som både rummer fornemme årgangsvine og ikke mindst deres store topvin, som bygger på det kendste Solera-system, som rummer på årgange tilbage til 1992.

Valdivieso repræsenterer ganske enkelt nogle af de bedste terroirs og mestrer det gamle håndværk til fingerspidserne i skøn kombination med moderne produktionsmetoder.

Ganske enkelt chilenske vine på et meget højt internationalt niveau.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt