LEVERING INDEN JUL: Ordre bestilt senest d. 19/12 kl. 12.00 vil med garanti blive pakket og sendt til levering inden jul. Ordre modtaget mellem d. 19/12 kl. 12 og d. 20/12 kl. 12, vil ligeledes blive afsendt, men uden garanti for ankomst inden jul. Husk dog at der en yderst sjælden gang kan ske fejl under fragt, derfor anbefaler vi at i bestiller jeres vin hurtigst muligt.

×
93
descorchados
VinAvisen
91
James Suckling
Smag På Vin
FinansBureauet
FlaskeHalsen
Gastroland.dk

Caballo Loco Grand Cru "Apalta" 2013

Sanseligt overflødighedshorn af de store

På lager
DKK 220,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 249,95 DKK stk.
225,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
 • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
 • Dag-til-dag levering
 • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

 • And og gås
 • Grill mad
 • Hygge
 • Lam
 • Oksekød
 • Pasta og pizza
 • Tapas og snacks
 • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Smagen af Conchagua Valley

En af Chiles bedste vine, Caballo Loco, er opkaldt efter en af ​​Valdivieso's tidligere winemakers, Jorge Coderch, der skabte Cabollo Loco i 1994. En vinproducent, der længe blev omtalt som den vanvittige hest indenfor vinbranchen. 

I dag er det winemaker Brett Jackson hos Valdiviesos, der står i spidsen for denne ikoniske vinserie, som hører til blandt Chiles bedste vine.

Caballo Loco er vinhuset Valdiviesos ikoniske mesterværk. En unik vinserie, som bygger på både årgangsvine og det tidsløse Solera-system, som deres topvin er skabt på. Kendetegnende for Caballo Loco er håndplukkede druer udvalgt på de bedste vinstokke på vinmarker i Colchagua, Maipo og Curico, som definerer denne vinserie af sublime vinoplevelser, som repræsenterer noget af det ypperste indenfor chilensk vinifikation.

Der er med andre ord lagt op til nogle helt uforglemmelige øjeblikke med et glas Caballo Loco i hånden.

Vinfremstilling 

Druerne til dette skønne blend kommer fra vinregionen D.O. Apalta i Colchagua Valley. En dal, som er kendt for sine varme temperaturer og stort set ingen nedbør. 

De store klimatiske forskelle mellem nat og dag er altafgørende i forhold til udviklingen af farve, intensitet og tanniner. Her er det muligt for disse druesorter at modnes til perfektion, hvilket sikrer vine med bløde tanniner og mørke, modne frugtaromaer.

Druerne håndplukkes ultimo april, hvor de med stor omhu nøje bliver udvalgt, og i små kasser transporteret ned til vingården. Dette blend består af 55% Carmenere og 45% Cabernet Sauvignon.

Fermenteringsprocessen foregår i åbne ståltanke, hvilket giver winemakeren mulighed for en meget omhyggelig manuel håndtering af skindhætten,  som sikrer en blød og komplet ekstraktion.Gærningstemperaturen holdes konstant mellem 24-28° grader. Fermenteringen forløber over 21 dage, hvorefter vinen kommer på nye franske egetræsfade på 225 liter, hvor vinen gennemgår en 18 måneder lang fadlagring.

Vinens elementer

Caballo Loco Grand Cru "Apalta" 2013 byder på en flot intens rød farve i glasset med et violet skær. Utrolig flot viskositet, der sagte kærtegner glassets sider.

Næsen er kompleks og intens med en bred vifte af mørke modne frugter, solbær, noter af sort peber og en indbydende palette af søde, krydrede aromaer.

Munden byder på en opulent smagsoplevelse af de helt store. Mørke frugter med krydrede noter og velintegrerede fløjlsbløde tanniner med fornem struktur. Meget elegant udtryk, som byder på en lang og vedholdende eftersmag med et yderst veldrejet finish.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server denne vin v/17-18° grader og lad den gerne få lidt ilt inden servering. Caballo Loco Grand Cru "Apalta" 2013 er den perfekte ledsager til rødt kød, grillet svinekød, and, risotto, krydrede pastaretter eller som den ultimative luksus hyggevin.

Dette chilenske blend fra Conchagua Valley byder på en opulent sanselig oplevelsestur af de helt store. Her får både næse og mund noget at arbejde med, og sikke et skønt arbejde. Dejligt, at denne flaske rummer på mere end et glas, for hver mundfuld skriger på en føljeton ...

Vin Data
Drue
Cabernet Sauvignon
Carmenere
Type
Rødvin
Årgang
2013
Land
Chile
Låg
Korkprop
Producent
Valdivieso
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14,5%
Region
Limarí Valley
Lagring
18 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2017-2030
Anmeldelser
descorchados

93 points

FinansBureauet

5 stjerner

"Flot chilensk vin med herbal næse og silkeblød velour mund med afdæmpede tanniner som smyger sig om vinens opulente noter af modne kirsebær og brombær tilsat et strejf af grønne peberkorn."

FlaskeHalsen

5 stjerner

"Caballo Loco laver kraftfulde powervine i forskellige dele af Valdivieso-regionen i Chile. Denne ’Apalto’ er skabt på Cabernet Sauvignon og den klassiske chilenske Carmenere-drue, og det giver en vin med en ret flot fylde. Alligevel bevarer den fødderne på jorden, for det bliver hverken tungt eller sødt, men derimod er der tale om en vin med gode nuancer og et skønt twist af friskhed. Det giver en spændende og velkomponeret chilensk rødvin, der rammer et sted midt mellem klassisk og overraskende."

James Suckling

91 points

"Aromas of dried herbs and ivy with blackberry undertones. Full body, fruit-forward, ripe tannins and a chewy fruit finish. Verges on jammy but holds together."

Smag På Vin

5 stjerner

"Aroma af solbær med mere solbær på sammen med en smule eukalyptus og grøn peber. Tør og koncentreret i smagen – igen med primær bærnoter af solbær foruden lidt sort blomme. Fine grønne nuancer, en flot mineralitet i form af blyantspids og velintegreret fad. Det er en kraftbasse med substans og god længde. Tanninen er velvoksen men tøjlet. Den skriger på blodrødt kød."

Læs hele anmeldelsen her
VinAvisen

5 stjerner

"Kraftig rødvin på druerne Carmenère (55%) og Cabernet Sauvignon (45%) - en madvin, udpræget til store bøffer. Fint integrerede fadnoter fra atten måneder på fransk eg."

Gastroland.dk

5 stjerner

"Ofte syntes jeg, at vine fra Chile er for voldsomme, søde og med for meget frugt. Apalta’en overrasker mig meget positivt. Den byder (naturligvis) på frugt, men slet ikke på den søde måde. Der er frugtsyre, blide tanniner og flot eftersmag. En god oplevelse. Fem stjerner sendes til Chile. GENKØB."

Medaljer

Dobbelt Guldmedalje i Catad’Or

Om producenten

Valdivieso

Ca. 100 år efter grundlæggelsen, påbegyndte man den egentlige kommercielle produktion af vin i kælderen i Curico Valley, som i dag høster verdensomspændende anerkendelser og er blevet et ikon indenfor forbrugsvine i adskillige lande.

Deres ikoniske vinserie, Caballo Loco, repræsenterer nogle af de bedste vine i Chile, som for længst har opnået kultstatus blandt vinelskere verden over. Caballo Loco leverer den ene topvin efter den anden, som både rummer fornemme årgangsvine og ikke mindst deres store topvin, som bygger på det kendste Solera-system, som rummer på årgange tilbage til 1992.

Valdivieso repræsenterer ganske enkelt nogle af de bedste terroirs og mestrer det gamle håndværk til fingerspidserne i skøn kombination med moderne produktionsmetoder.

Ganske enkelt chilenske vine på et meget højt internationalt niveau.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt