Husk butikken i Esbjerg holder lukket uge 28+29+30. Webshoppen kører videre som normalt. Tlf. åben 9.00-16.00. Go sommer!
RYD LAGERET - FLOR DE LA MAR TIL BARE 34,50 kr.! - SOMMERROSÈ TIL BARE 29,25 kr.! FÅ FLASKER!

×
FlaskeHalsen

Cabalie Cuvée Vieilles Vignes 2020

Super rødvin. Rig, intens frugt, krydret og fløjlsblød.

På lager
DKK 79,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 99,95 DKK stk.
85,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Hygge
  • Oksekød
  • Ost
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Meget intens frugt og krydrede noter

Denne Cabalie Vielles Vignes har winemaker (og Parker favorit) Herve Sabardeil lavet i mere end et årti nu, og vinen præstere flot år efter år.
Druerne kommer fra gamle vinstokke, som er plantet i skifer jord i Maury, Roussillon. Vinstokkene har en alder på mellem 60-100 år, og de producerer kun få druer med stor koncentration, og udbyttet er nede på ca. halvdelen af hvad der er typisk ved Saint Emilion Grand Cru vine.

Farven er næsten helt sort, med en dyb rød kant. Aromaer af moden brombær, blomme og med krydret noter. I munden er vinen fyldig og rig, og med intens frugtsmag af røde og sorte bær. Tanninerne er bløde, og eftersmagen er ligeledes blød, og særdeles lang.

Serveringstemperatur og anvendelse

Drik vinen ved 16-18° grader til retter med fx rødt kød, vildt eller modne oste. Den kan også bruges som hyggevin. Vinen kan drikkes nu eller gemmes i yderligere 3 år.

Druer fra meget gamle Carignan vinstokke giver den blæksorte og intense frugt, mixed med den krydret Grenache drue. En fantastisk vin fra det sydlige frankrig. Rig, intens frugt, krydret og fløjlsblød.

Vin Data
Drue
Carignan
Grenache
Type
Rødvin
Årgang
2020
Land
Frankrig
Låg
Prop
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13,5%
Region
Languedoc-Roussillon
Lagring
6 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2021-2024
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
FlaskeHalsen

5 stjerner

"Det er Grenache og Carignan-druer, der danner base for denne Cabalie Cuvee Vieilles Vignes, der som navnet antyder (for franskkyndige) er skabt af druer fra gamle vinstokke på Roussillon-egnen. Det giver en vin, der er enormt blød og alsidig, og som jeg snildt kunne udpege som en stort set perfekt buffet-vin. For det er namnam – på den lidt slik-agtige måde – og her taler vi om vin, hvor alle kan være med, og hvor næsten alle vil kunne stille sig tilfreds. Det er mørke bær, modne frugter og en intensitet i smagen, der skaber en flot drivkraft."

Medaljer

Guldmedalje Gilbert & Gaillard

Guldmedalje Mundus Vini

Medaljer

Awarded Wine
Gold Winner

box
Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt