VinAvisen

Cabalie Cuvée Vieilles Vignes 2017

Super rødvin. Rig, intens frugt, krydret og fløjlsblød.

På lager
DKK 79,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 99,95 DKK stk.
84,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Hygge
  • Oksekød
  • Ost
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Meget intens frugt og krydrede noter

Denne Cabalie Vielles Vignes har winemaker (og Parker favorit) Herve Sabardeil lavet i mere end et årti nu, og vinen præstere flot år efter år. Denne nye årgang 2017 er endnu ikke anmeldt, men den er mindst på højde med tidligere årgange (som har vundet medaljer i stakkevis..). Druerne kommer fra gamle vinstokke, som er plantet i skifer jord i Maury, Roussillon. Vinstokkene har en alder på mellem 60-100 år, og de producerer kun få druer med stor koncentration, og udbyttet er nede på ca. halvdelen af hvad der er typisk ved Saint Emilion Grand Cru vine. 13% alkohol.

Farven er næsten helt sort, med en dyb rød kant. Aromaer af moden brombær, blomme og med krydret noter. I munden er vinen fyldig og rig, og med intens frugtsmag af røde og sorte bær. Tanninerne er bløde, og eftersmagen er ligeledes blød, og særdeles lang.

Serveringstemperatur og anvendelse

Drik vinen ved 16-18° grader til retter med fx rødt kød, vildt eller modne oste. Den kan også bruges som hyggevin. Vinen kan drikkes nu eller gemmes i yderligere 3 år.

Druer fra meget gamle Carignan vinstokke giver den blæksorte og intense frugt, mixed med den krydret Grenache drue. En fantastisk vin fra det sydlige frankrig. Rig, intens frugt, krydret og fløjlsblød.

Vin Data
Drue
Carignan
Grenache
Type
Rødvin
Årgang
2017
Land
Frankrig
Låg
Korkprop
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13%
Region
Languedoc-Roussillon
Lagring
6 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2018-2021
Anmeldelser
VinAvisen

5 stjerner

"Vellavet rødvin på druerne Grenache og Carignan. Den har en blød, afrundet smag med delikat druefrugt og en sødme, som mange vil være glade for. En meget anvendelig vin."

Medaljer

Awarded Wine points

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt