★★ Resten af juni er der 15% på alt A. Bergere Champagne ★★ - Bemærk; Indtast koden "Bergere15" i rabatkodefeltet! - Du finder dem her: A. Bergere Champagne

×
95 points
Jeb Dunnuck
FlaskeHalsen
VinAvisen
93 points
Guia Penin
EkstraBladet
FinansBureauet
Smag På Vin

Breca "Brega" Calatayud Garnacha 2014

Monstrøs spansk 7.1 Surround på flaske.

På lager
DKK 299,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 349,95 DKK stk.
304,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Oksekød
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Vinfremstilling

To små vinmarker i Munébrega, Zaragoza i den sydlige del af vinregionen DO Calataud, har leveret råmaterialet til denne spanske topvin. På 120 år gamle vinstokke er druerne Garnacha de Aragón skånsomt blevet plukket med god gammeldags håndkraft, og efterfølgende i små kurve på æselryg fragtet ned af bjergsiden til den forestående maceration og fermentering på Bodegas Breca. Høsten foregår i slutningen af oktober måned.

Druerne tilhører den ældste kloning af Garnacha druesorten i verden, Garnacha de Aragón, som oprindeligt blev dyrket i det nordøstlige hjørne af Spanien, men under Middelalderen blev spredt til Middelhavsområdet af det hedengangne kongerige Aragón. 

Vinmarkerne ligger ca. 1.000 moh. i forholdsvis tynd luft og lav fugtighed. Klimaet er ret ekstremt med meget svingende temperaturer mellem nat og dag, og generelt lave nedbørsmængder. Druerne nyder godt af de varme temperaturer om dagen, og de kølige nætter.

Fermenteringen foregår i åbne ståltanke på 2.500 liter, og selve macerationen strækker sig kun over 7-8 dage for at undgå en overekstraktion af de små Garnacha druer. Efter første gæringsprocces foregår den malolaktiske gæring på franske egetræsfade, hvoraf halvdelen er nye fade. Vinen gennemgår efterfølgende 22 måneders lagring på franske egetræsfade, inden de bedste fade tappes på flaske. Der produceres kun 6.240 flasker af denne spanske topvin.

Vinens elementer

Brega byder på en næsten uigennemsigtig kirkebærrød farve i glasset med en flot lilla kant, og en fantastisk lækker viskositet.

Både næse og mund byder på en fremragende intens aromapalette, som tryllebinder alle sanser. I næsen finder man noter af mørke frugter, blåbær, samt let sødlige noter af vanilje, kakao og ristet træ fra fadlagringen.

Den intense smag fylder hele munden, og sætter virkelig alle smagsløg på overarbejde. Der er samtidig en velintegreret mineralitet som tilføjer noget forfriskende over vinen. Fornem struktur og intens fylde, hvor syren vil have godt af endnu et år eller to i flasken, inden den er helt integreret i vinen. Aromaer af mørke frugter, vilde bær, brombær og modne blommer akkompagneret af noter fra fadlagringen som chokolade, trøffel og sort lakrids. En intens og vedholdende smag, der er utrolig kraftfuld, men samtidig meget kompleks og med velintegrerede bløde tanniner, der sikrer en lang og elegant afslutning. En ren magtdemostration i perfekt vinifikation, som virkelig beviser at Bodegas Breca håndterer deres håndværk og råmateriale til fingerspidserne.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen ved 17-18° grader for den optimale vinoplevelse. Brega kan nydes nu, hvor den vil levere en fornem vinoplevelse, men vinder yderligere ved min. 1-2 års lagring for den optimale smagsoplevelse. Denne vin kan med fordel lagres helt frem til 2030. 

En vin af denne kaliber vil være en perfekt ledsager til vildtretter, and, gås, oksekød som fx en rød bøf eller en anden kraftfuld udskæring.

Er du vild med intense, kraftfulde vine i ægte 7.1 Surround kvalitet, kommer du ikke uden om Breca "Brega" Calatayud Garnacha 2014. Det er vinifikation i verdensklasse. Med andre ord en bestseller af en spansk topvin med en monstrøs fremtid og et kæmpe udviklingspotentiale.

Breca "Brega" Calatayud Garnacha 2014

Vin Data
Drue
Grenache
Type
Rødvin
Årgang
2014
Land
Spanien
Låg
Korkprop
Producent
Bodegas Breca
Størrelse
75 cl
Region
DO Calatayud
Lagring
22 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2018-2030
Anmeldelser
EkstraBladet

5 stjerner

93 point og ugens bedste vin; "Fra højtliggende meget gamle vinstokke med grenache i Arogon provinsen. Elegant og blød tanniner, jordbær, sorte kirsebær, krydderier og vanilje. Alkoholen yderst velintegreret. Kompleks og spændende vin. Lang afslutning."

FinansBureauet

5 stjerner

"Et absolut brag af en spansk Garnacha vin i opulent stil med intensivt peberpræg i både næse og mund tilsat righoldige mængder røg, tjære og læder i næsen og snustobak, vanilje og lakrids i munden som fortsætter ud i den imponerende lange eftersmag."

FlaskeHalsen

6 stjerner

"Allerede på vægt og udseende er denne spanske gigant en oplevelse. Flasken vejer mere end sit indhold, etiketten stinker af majestætisk storhed, og fra første duftmæssige indtryk er det også tydeligt, at selve vinen er i topklasse. Det er en kæmpemæssig vin, der understøtter den tunge og dyb-bundede flaske med en tung og dyb-bundet vinoplevelse. Det er enormt blødt og fløjlsagtigt, men samtidig så komplekst og storladent at der er vidt varierede smagsoplevelser at gå på opdagelse. Kunsten er så at få de mange indtryk til at spille sammen, og det synes at være noget, der falder helt naturligt for producenten her. For trods de tusinder af indtryk formår vinen at stå som en ensartet helhed, der fungerer til fulde, og både den krydrede side, den bløde afdeling og de let syrlige undertoner spiller sammen på den der måde, hvor en og en giver tre. En kæmpemæssig vin med kæmpemæssig smag og en vidunderlig blødhed."

Guia Penin

93 points

"Colour: dark-red cherry. Nose: spicy, cocoa bean, ripe fruit, complex. Palate: flavourful, toasty, fine bitter notes, good structure, long, complex."

Jeb Dunnuck

95 points

"The flagship Grenache from Breca is the 2014 Brega. One hundred percent Grenache from higher elevation, hillside parcels and aged in 40% new oak, it offers a powerful, pedal-to-the-metal style in its ripe black cherry, melted licorice, roasted herbs, and meaty aromas and flavors. Deep, rich and opulent on the palate, with a terrific mid-palate, hints of vanilla oak, and no hard edges, it's a sexy, high-quality wine that will give many a top Châteauneuf du Pape a serious run for its money. It needs 2-3 years of bottle age (decant if drinking anytime soon) and will keep for a decade."

Smag På Vin

5 stjerner

"De har store overarme på Bodegas Breca, for når de laver vin, er det med styrke og stor kraft i smagen. Deres Brega, en af domænet topvine, er tæt kirsebærrød i farven, og den åbner næsen med en lige så tæt og koncentreret aroma af blåbær, svesker, kakao og sort lakrids. I munden bliver det mere komplekst med bagte blommer, syltede kirsebær, læder, mere kakaopulver og en smule vanilje. Tanninen er markant, mens syren endnu er lidt hidsig. Det ændrer ikke ved, at det er kompleks vin med masser af struktur og karakter. Rødt kød… den skriger på rødt kød."

VinAvisen

5 stjerner

"Under den meget lange prop i den fornemt udstyrede flaske gemmer sig en ultralækker, blød og forførende rødvin med en ren frugtsmag med noter af mørke bær, brombær og blommer. Dertil noter af tobak, chokolade, lakrids, lidt tjære og "tovværk på kajen". Kan nydes nu, men lad den gerne ligge endnu et par år - og skænk den let afkølet."

Om producenten

Bodegas Breca

Robert Parker (og mange flere) roser deres vine år efter år, og Parker har bl.a. skrevet følgende om vinhuset:

"Just when you think you’ve tasted the wine world’s greatest values, along comes the Bodegas Breca....All the vines were planted between 1925 and 1968, and yields average between 0.4 and one ton of fruit per acre."

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt