Ny "4,2 på Vivino" smagekasse! Altid hurtigt udsolgt, så skynd dig at få del i denne nye smagekasse. Læs mere her.

×

Bolognese med tagliatelle en ægte simreret

Opskrifter, foodstyling og fotos af: 
Madblogger Søren Willadsen, Gastromad.dk

4 personer, som hovedret.

Forberedelsestid: 30 minutter
Tilberedningstid: Minimum 2 timer, men helst 4 – 6 timer.

Ingredienser: 

  • 500 g. hakket kalvekød
  • 500 g. hakket svinekød
  • 1 stort løg eller 2 små
  • 2 gulerødder
  • 2 stængler bladselleri
  • 2 dl. hvidvin
  • 3 spsk. tomatpuré
  • 3 dl. tomat passata
  • Ca. ½ - 1 dl. olivenolie
  • Evt. 2 spsk. kapers (kan udelades)
  • 400 g. frisk eller tørret tagliatelle
  • 100 g. parmesan

 

Fremgangsmåde:

  1. Skræl løget og gulerødderne som skæres i tern. Blad selleriene skæres ligeledes i tern.
  2. Varm en gryde op ved medium varme, og hæld olivenolien i.
  3. Kom løg og gulerødder i og sauter det i et par minutter. 
  4. Tilsæt dernæst begge slags kød, og svits det indtil de bruner.
  5. Hæld vinen ved og lad alkoholen fordampe.
  6. Tilsæt tomatpuré og lad det brænde et par minutter lidt mens der røres rundt. 
  7. Tomat passataen hældes ved, og det smages til med salt og peber. 
  8. Lad bolognesen simre i mindst 2 timer, men allerhelst 4 – 6 timer inden den serveres med tagliatelle.
  9. Kog pastaen som anvist på pakken, hæld vandet fra og vend noget af bolognese saucen sammen med pastaen. 
  10. Anret pasta og saucen i dybe tallerkner og kom lidt ekstra sauce over. 
  11. Riv rigeligt med parmesan over.

 

Bolognese eller Ragù alla Bolognese er en meget simpel Italiensk bonderet, der kommer til at smage bedre og bedre jo længere tid den simrer. Tilberedes den dagen inden, og igen varmes op den dag den serveres får man noget af den bedste ragù man kan forestille sig.
Rådet til denne ret er tålmoldighed, tålmodighed, og lad bolognesen passe sig selv.