Bodegas Morca 'Touran' 2016

Ny topvin fra Gil Family Estates i helt unik kvalitet.

På lager
DKK 799,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 899,95 DKK stk.
804,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Oksekød
Beskrivelse

Detaljer

Spaniens nye top Garnacha på et nærmest urimeligt højt niveau

Vinen er produceret på 100% Garnacha fra DO Campo de Borja. Alle druerne kommer fra små vinmarker med gamle vinstokke, og druerne er omhyggeligt håndplukkede - kun de absolut bedste anvendes til Touran. De nøje udvalgte druer er gæret i små rustfri ståltanke, inden vinen modnes på delvis nye franske egetræsfade i 22 måneder. Herefter er kun få udvalgte fade valgt til den endelige vin. En yderst eksklusiv produktion på få tusinde flasker, og kun et yderst lille antal er landet hos os i Danmark.

Vinens elementer

Farven er sort med en lilla kant i glasset. Ud af glasset vælter eksplosive lag-på-lag aromaer af sorte og blå bær, kvaste brombær, vanilje, masser af ristede fadnoter, bagte krydderier og lakrids. Vinen er meget fyldig, moden og lige tilpas frugtsyre til at holde den intensive frugt på plads. Rig og intens smagpalette af dybe og spændende nuancer som sorte blommer, brombær, lakrids, sort peber, kanel, vanilje og masser af ristede fadnoter.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen ved 16-17° grader. Vi anbefaler at servere Touran til røde bøffer eller smagfulde gryderetter. Vinen kan drikkes nu efter et par timers iltning, men du kan med fordel lade vinen ligge i yderligere nogle år. Denne topvin har et lagringspotentiale på min. 20-25 år fra høståret.

Touran er topvinen fra Gil Family Estates nyeste projekt, Bodegas Morca. Denne vin er så intens, kompleks og dyb som en Garnacha kan laves, men den formår stadig at holde en vis elegance. Dette er vinkunst fra øverste hylde. Der er kun kommet et yderst begrænset antal til Danmark.

Vin Data
Drue
Grenache
Type
Rødvin
Årgang
2016
Land
Spanien
Låg
Korkprop
Producent
Bodegas Morca
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
16%
Region
DO Campo de Borja
Lagring
22 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2021-2035
Anmeldelser
Om producenten

Bodegas Morca

Bodegas Morca og Gil-familien har store ambitioner med dette nye spanske vinhus. En udvidelse med hele 120 hektar vinmarker er allerede planlagt, som skal levere druemateriale til deres "starter-vine", idet de nuværende gamle Garnacha vinstokke leverer druer til deres helt store topvine.

Intet er overladt til tilfældighederne

Der bliver kun anvendt Garnacha druer af højeste kvalitet på ejendommen, og arbejdsformen er den samme som for alle Gil-familiens vinhuse - stor udtyndning, kun de bedste druer udvælges, omhyggelig sortering og kun de bedste egetræsfade anvendes til fremstillingen af deres vine. Med andre ord - intet er overladt til tilfældighederne hos Bodegas Morca og man kan forvente vine på et meget højt internationalt niveau.

Et fantastisk højt niveau fra Bodegas Morca, uanset om det er deres "starter-vin" Flor de Goda eller deres store topvine som fx Godina, Morca og deres Touran.

Vinproduktionen hos Bodegas Morca

Bodegas Morca råder som sagt over 30 hektar vinmarker, som alle er beplantet med meget gamle Garnacha vinstokke. Disse vinstokke leverer et meget lille høstudbytte, men druer af en meget høj kvalitet og intensitet. Garnacha vinstokkene fra netop denne vinregion er meget eftertragtede, da de tilfører masser af struktur og aromatisk kompleksitet til vinene.

Druerne plukkes med håndkraft og transporteres i små beholdere ned til vinhuset, hvor de først gennemgår en alkoholisk gæringsproces for derefter at gennemgå en malolaktisk fermenteringsproces, som alle deres rødvine gennemgår. Denne proces omdanner den hårde æblesyre til den noget blødere mælkesyre i vinen, som også er med til at tilføre yderligere kompleksitet til vinen.

Vinfremstillingen orkestreres af Frank Gonzales, som står i spidsen for vinproduktionen hos Bodegas Morca.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt