BEMÆRK; BUTIKKEN I ESBJERG HOLDER LUKKET UGE 29+30. WEBSHOPPEN KØRER VIDERE SOM NORMALT, MEN MED BEGRÆNST TELEFON TID FRA 9-15.30 ALLE HVERDAGE.

×
92 points
EkstraBladet points
Smag På Vin
FlaskeHalsen
EkstraBladet
Houlberg Vinblog

Bodegas Morca 'Touran' 2016

Ny topvin fra Gil Family Estates i helt unik kvalitet.

På lager
DKK 799,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 899,95 DKK stk.
804,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Oksekød
Beskrivelse

Detaljer

Spaniens nye top Garnacha på et nærmest urimeligt højt niveau

Vinen er produceret på 100% Garnacha fra DO Campo de Borja. Alle druerne kommer fra små vinmarker med gamle vinstokke, og druerne er omhyggeligt håndplukkede - kun de absolut bedste anvendes til Touran. De nøje udvalgte druer er gæret i små rustfri ståltanke, inden vinen modnes på delvis nye franske egetræsfade i 22 måneder. Herefter er kun få udvalgte fade valgt til den endelige vin. En yderst eksklusiv produktion på få tusinde flasker, og kun et yderst lille antal er landet hos os i Danmark.

Vinens elementer

Farven er sort med en lilla kant i glasset. Ud af glasset vælter eksplosive lag-på-lag aromaer af sorte og blå bær, kvaste brombær, vanilje, masser af ristede fadnoter, bagte krydderier og lakrids. Vinen er meget fyldig, moden og lige tilpas frugtsyre til at holde den intensive frugt på plads. Rig og intens smagpalette af dybe og spændende nuancer som sorte blommer, brombær, lakrids, sort peber, kanel, vanilje og masser af ristede fadnoter.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen ved 16-17° grader. Vi anbefaler at servere Touran til røde bøffer eller smagfulde gryderetter. Vinen kan drikkes nu efter et par timers iltning, men du kan med fordel lade vinen ligge i yderligere nogle år. Denne topvin har et lagringspotentiale på min. 20-25 år fra høståret.

Touran er topvinen fra Gil Family Estates nyeste projekt, Bodegas Morca. Denne vin er så intens, kompleks og dyb som en Garnacha kan laves, men den formår stadig at holde en vis elegance. Dette er vinkunst fra øverste hylde. Der er kun kommet et yderst begrænset antal til Danmark.

Vin Data
Drue
Grenache
Type
Rødvin
Årgang
2016
Land
Spanien
Låg
Korkprop
Producent
Bodegas Morca
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
16%
Region
DO Campo de Borja
Lagring
22 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2021-2035
Anmeldelser
EkstraBladet

5 stjerner

EkstraBladet points

92 points

"100% garnacha fra Campo de Borja i Aragonprovinsen. Meget intens i duft og smag af sorte moden kirsebær, mocca, krydderier og vanilje. Fuld power på i koncentration og smag. En vin der vil kunne stå imod selv den kraftigste mad. Lang krydret afslutning."

FlaskeHalsen

6 stjerner

"eg får normalt noteret en masse, når jeg smager vin. Og det bliver gerne ekstra mange noter, når jeg anmelder en af de rigtig flotte vine. Men denne Touran fra Bodegas Morca er anderledes. For tilbage på mit papir er først og fremmest tre store udråbstegn. For det er svært at sætte ord på den oplevelse, der gemmer sig i denne formidable flaske fra det spanske Campo de Borja-område. Den er lavet på ren Garnacha, og det er en vin, der bare bliver ved med at give i sin bløde, frugtige og alligevel hemmelighedsfulde skatkammer-stil. For selvom det er blødt og stort, så er der plads til alle de små strejf af interessante spændingsmomenter, der skal til, for at en vin af denne type kan holde til et prisskilt på denne størrelse. 800 kroner er mange penge for en flaske vin – men de er altså godt givet ud her, hvis du skal have en flaske, der er noget ganske særligt."

Smag På Vin

6 stjerner

"Her er en vin, hvor man flere gange helt uundgåeligt vil udbryde ’hold da helt op’ i ren benovelse. Men lad mig lige begynde et helt andet sted… nemlig ved flasken. Den har en smuk og let kunstnerisk udformet etikette med flere lag silketryk i let japansk stil. Og selve flasken er så tung, at man bør have trænet sig til veludviklede armmuskler, inden man begynder at skænke fra den.

Men til det mere vigtige… indholdet. Dyb og tæt rubinfarve med et svagt violet skær ved kanten af den fyldige vin, der trækker nogle flotte gardiner. Næsen er intens og kraftfuld med fyldige noter af brombær, tørrede jordbær, brændte figner og heftige fadnoter som skinnende ny læder og kraftfuld pibetobak.

Den høje alkohol på 16 procent er tydelig, og man kan forledes til at tro, at det er en forstærket vin. Det er det dog ikke. Men smagen bliver kun endnu vildere. Her et bombardement af cremet sort frugt – brombær, blommer, støvede sorte kirsebær – med lakrids, tobak, chokolade, vanilje og kaffe. Rigeligt med syre og tannin. Det er en vin, der er meget med meget på. Tung, lækker, fyldig, flot koncentreret… Hold da helt op!

Ingen tvivl om, at det er stor vin, der fortjener samtlige seks stjerner, jeg har at gøre godt med. Og det skal vel at mærke ses i et prisperspektiv, hvor den koster 800 kr. pr. flaske – hvis du køber en kasse med seks. Så hvis du har midlerne til det, bør du unde dig oplevelsen. Og hvis du ikke vil brænde hele kassen af på julen i år, kan Tourán sagtens holde de næste 10-15 år med – det bliver den garanteret endnu bedre af."

Læs hele anmeldelsen her
Vivino

Houlberg Vinblog

6 stjerner

"Duftmæssigt er Tourán Garnacha sammenpresset drueekstrakt i yderste potens med en duft, der er tæt, fed, opulent med sort frugt, blåblær, flamberede svedser og sødbrændte fade. Der er både vanilje, kanel, kafef, chokolade samt sød og blød lakrids.

Smagsmæssigt er det sindssygt blødt og cremet … og sindssygt kompakt. Den fede dame nærmest smelter i munden med en vild eksplosion af tung, tæt mørk frugt. Det en tung, tyggetung, lækker og smækker koncentrat, hvor alkoholen på de 16% også mærkes, men det er egentligt meget passende her, for de holder styr på vinens opulente kraft og vil styre selv en juleand.!"

Om producenten

Bodegas Morca

Bodegas Morca og Gil-familien har store ambitioner med dette nye spanske vinhus. En udvidelse med hele 120 hektar vinmarker er allerede planlagt, som skal levere druemateriale til deres "starter-vine", idet de nuværende gamle Garnacha vinstokke leverer druer til deres helt store topvine.

Intet er overladt til tilfældighederne

Der bliver kun anvendt Garnacha druer af højeste kvalitet på ejendommen, og arbejdsformen er den samme som for alle Gil-familiens vinhuse - stor udtyndning, kun de bedste druer udvælges, omhyggelig sortering og kun de bedste egetræsfade anvendes til fremstillingen af deres vine. Med andre ord - intet er overladt til tilfældighederne hos Bodegas Morca og man kan forvente vine på et meget højt internationalt niveau.

Et fantastisk højt niveau fra Bodegas Morca, uanset om det er deres "starter-vin" Flor de Goda eller deres store topvine som fx Godina, Morca og deres Touran.

Vinproduktionen hos Bodegas Morca

Bodegas Morca råder som sagt over 30 hektar vinmarker, som alle er beplantet med meget gamle Garnacha vinstokke. Disse vinstokke leverer et meget lille høstudbytte, men druer af en meget høj kvalitet og intensitet. Garnacha vinstokkene fra netop denne vinregion er meget eftertragtede, da de tilfører masser af struktur og aromatisk kompleksitet til vinene.

Druerne plukkes med håndkraft og transporteres i små beholdere ned til vinhuset, hvor de først gennemgår en alkoholisk gæringsproces for derefter at gennemgå en malolaktisk fermenteringsproces, som alle deres rødvine gennemgår. Denne proces omdanner den hårde æblesyre til den noget blødere mælkesyre i vinen, som også er med til at tilføre yderligere kompleksitet til vinen.

Vinfremstillingen orkestreres af Frank Gonzales, som står i spidsen for vinproduktionen hos Bodegas Morca.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt