Vi har købt for stort ind - og nu skal lagret ryddes. Spar 51% på prisvindende Rose. Læs mere her.

×
91 points
DinVinGuide
93 points
Vinous
93 points
Guia Penin
FlaskeHalsen
Houlberg Vinblog

Bodegas Morca `Morca` 2017

Morca er en vinoplevelse i verdensklasse!

Ikke på lager
DKK 299,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 349,95 DKK stk.
305,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Grill mad
  • Oksekød
Beskrivelse

Detaljer

Morca er en intens vinoplevelse i verdensklasse

Vinen er produceret på 100% Garnacha fra DO Campo de Borja. Alle druerne kommer fra små vinmarker med gamle vinstokke og druerne er omhyggeligt håndplukket. Druerne er gæret i små rustfri ståltanke, inden vinen modnes på delvis nye franske egetræsfade i ca. 22 måneder. Herefter udvælges kun den bedste lille del til den endelige udgave af denne eksklusive Morca.

Himmelsk lang eftersmag

Farven er helt tæt rubinrød, med en sort midte. Eksplosive aromaer af modne mørke bær, røg, krydderier og ristede noter fra fadlagringen. De intense mørke frugter er dominerende i det ekstreme smagsregister, men lad vinen få luft og den vil åbne mere op for de bagved liggende noter af krydderier, røg, ristede noter, lakrids samt lavendel. Modne tanniner og god syre sikrer et let bid, god struktur og en vis elegance i dette smags-bombardement af en rødvin. Eftersmagen er sublim, krydret og yderst lang.

Server vinen ved 16-18° grader for den optimale vinoplevelse, og gerne til retter med grillet oksekød eller kraftige gryderetter. Prøv også Morca som en oplagt ledsager til julemaden. Vinen kan nydes nu efter 1-2 timers iltning, men vi anbefaler at gemme vinen mindst et par år endnu.

Morca er en enorm lækker vin. Den har alt den (og mere til) kraft og intensitet som kan presses ned i en flaske vin. Morca er kraftfuld smag kombineret med struktur og en vis elegance – på højeste niveau. En vinopelvelse i verdensklasse. Punktum!

Vin Data
Drue
Grenache
Type
Rødvin
Årgang
2017
Land
Spanien
Låg
Prop
Producent
Bodegas Morca
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
16%
Region
DO Campo de Borja
Lagring
22 måneders fadlagring
Vegansk
JA
Drikkes bedst
2020-2034
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
DinVinGuide

91 points

FlaskeHalsen

5 stjerner

"Garnacha-druen kan noget særligt i de lune egne i Spanien. Den giver nogle fortryllende, enormt dybe og saftige vine, der også i dette tilfælde har en enorm fylde og en storladen duft. Smagen er voluminøs og har en imponerende varme og power, der bunder i mørke, modne og markante frugter samt både sødme og nogle jule-agtige krydderier. Den dybe farve, den imponerende aroma og den tyngderige smag giver et indtryk af en vin, der virkelig vil noget. Den kan sagtens tåle at ligge i 5-8 år og falde endnu mere til ro og i balance, men allerede nu er det en vin, der slår benene væk under dig."

Guia Penin

93 points

"Color: very deep cherry. Aroma: new oak, dark chocolate, smoky. Boca: powerful, sweet tannins, concentrated. Pruney, full-bodied, sweety finish, roasted coffee."

Houlberg Vinblog

5,5 stjerner

"Så for satan, nu er der sgu skrald på … langt mere dybde end foregående Flor de Goda. Det er både engelsk og finsk lakrids, sød og blød lakrids, tyk, sort frugt, solbær, svesker, dadler, kandiserede amaretto kirsebær, sødbrændte fade, vanilje, kanel, kaffebønner, mælkechokolade … koncentreret, dyb og intens aroma, som bare virker totalt dragende i sine pompøse gevandter.

Som storesøsteren Tourán er det vildt blødt og cremet … det nærmest smelter i munden, selvom alkoholen - der er højoktan på hele 16% - også blander sig med et bid, selvom den egentlig er sådan nogenlunde integreret i vinen. Der er chokolade, karamel, bløde og søde bær, solbær, blommer og fladtrådte modne kirsebær og en virkelig lang, fed eftersmag, som bare fader langsomt med en svulstig og elegant saftighed."

Vinous

93 points

"Saturated ruby. Deeply perfumed, spice- and mineral-accented aromas of black raspberry, cherry cola and licorice pick up a floral overtone with air. Sappy, penetrating red and blue fruit preserve and lavender pastille flavors show excellent depth and clarity, and a core of zesty acidity provides support and lift. Supple, slowly building tannins give shape and grip to the impressively long finish, which features repeating floral character and a smoky mineral flourish."

Om producenten

Bodegas Morca

Bodegas Morca og Gil-familien har store ambitioner med dette nye spanske vinhus. En udvidelse med hele 120 hektar vinmarker er allerede planlagt, som skal levere druemateriale til deres "starter-vine", idet de nuværende gamle Garnacha vinstokke leverer druer til deres helt store topvine.

Intet er overladt til tilfældighederne

Der bliver kun anvendt Garnacha druer af højeste kvalitet på ejendommen, og arbejdsformen er den samme som for alle Gil-familiens vinhuse - stor udtyndning, kun de bedste druer udvælges, omhyggelig sortering og kun de bedste egetræsfade anvendes til fremstillingen af deres vine. Med andre ord - intet er overladt til tilfældighederne hos Bodegas Morca og man kan forvente vine på et meget højt internationalt niveau.

Et fantastisk højt niveau fra Bodegas Morca, uanset om det er deres "starter-vin" Flor de Goda eller deres store topvine som fx Godina, Morca og deres Touran.

Vinproduktionen hos Bodegas Morca

Bodegas Morca råder som sagt over 30 hektar vinmarker, som alle er beplantet med meget gamle Garnacha vinstokke. Disse vinstokke leverer et meget lille høstudbytte, men druer af en meget høj kvalitet og intensitet. Garnacha vinstokkene fra netop denne vinregion er meget eftertragtede, da de tilfører masser af struktur og aromatisk kompleksitet til vinene.

Druerne plukkes med håndkraft og transporteres i små beholdere ned til vinhuset, hvor de først gennemgår en alkoholisk gæringsproces for derefter at gennemgå en malolaktisk fermenteringsproces, som alle deres rødvine gennemgår. Denne proces omdanner den hårde æblesyre til den noget blødere mælkesyre i vinen, som også er med til at tilføre yderligere kompleksitet til vinen.

Vinfremstillingen orkestreres af Frank Gonzales, som står i spidsen for vinproduktionen hos Bodegas Morca.

box
Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt