VinAvisen
FlaskeHalsen
93 points
Guia Penin

Bodegas Morca `Morca` 2016

Morca er en vinoplevelse i verdensklasse!

På lager
DKK 299,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 349,95 DKK stk.
304,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Grill mad
  • Oksekød
Beskrivelse

Detaljer

Morca er en intens vinoplevelse i verdensklasse

Vinen er produceret på 100% Garnacha fra DO Campo de Borja. Alle druerne kommer fra små vinmarker med gamle vinstokke og druerne er omhyggeligt håndplukket. Druerne er gæret i små rustfri ståltanke, inden vinen modnes på delvis nye franske egetræsfade i ca. 22 måneder. Herefter udvælges kun den bedste lille del til den endelige udgave af denne eksklusive Morca.

Himmelsk lang eftersmag

Farven er helt tæt rubinrød, med en sort midte. Eksplosive aromaer af modne mørke bær, røg, krydderier og ristede noter fra fadlagringen. De intense mørke frugter er dominerende i det ekstreme smagsregister, men lad vinen få luft og den vil åbne mere op for de bagved liggende noter af krydderier, røg, ristede noter, lakrids samt lavendel. Modne tanniner og god syre sikrer et let bid, god struktur og en vis elegance i dette smags-bombardement af en rødvin. Eftersmagen er sublim, krydret og yderst lang.

Server vinen ved 16-18° grader for den optimale vinoplevelse, og gerne til retter med grillet oksekød eller kraftige gryderetter. Prøv også Morca som en oplagt ledsager til julemaden. Vinen kan nydes nu efter 1-2 timers iltning, men vi anbefaler at gemme vinen mindst et par år endnu.

Morca er en enorm lækker vin. Den har alt den (og mere til) kraft og intensitet som kan presses ned i en flaske vin. Morca er kraftfuld smag kombineret med struktur og en vis elegance – på højeste niveau. En vinopelvelse i verdensklasse. Punktum!

Vin Data
Drue
Grenache
Type
Rødvin
Årgang
2016
Land
Spanien
Låg
Korkprop
Producent
Bodegas Morca
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
16%
Region
DO Campo de Borja
Lagring
22 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2019-2032
Anmeldelser
FlaskeHalsen

6 stjerner

"Vi skruer lige en gang på prisskiltet og vover os op i en kategori, hvor vi kan tillade os at forvente en hel del. Og vi får bonus for investeringen med denne Morca 2015 fra Campo de Borja-området. Skabt på Garnacha-druen finder vi en stor og mørk vin med masser af mørke og solmodne bær, men også med en gedigen portion peber og krydderi undervejs. Der er også plads til de lidt blødere noter fra fadet, der giver en fyldig og rar bund  i smagen, og det er med til at skabe en vin, der er fuld af nuancer og lækre små svinkeærinder. Det er i det hele taget en helt og aldeles forrygende spansk vin i en lidt anden boldgade, end vi er vant til."

Guia Penin

93 points

"Colour:deep cherry, garnet rim. Nose:cocoa bean, ripe fruit, creamy oak, fine reductive notes. Palate:elegant, spicy, ripe fruit, fine tannins."

VinAvisen

5 stjerner

"Ja, ja, 16 procent er meget. Men kan man lide kraftige rødvine, så er denne flotte, elegante vin sagen. Mørke bær, blommer, cedertræ og fint integrerede fadnoter efter 22 måneder på franske fade. Dertil bløde tanniner og en fin sødme."

Vivino

Om producenten

Bodegas Morca

Bodegas Morca og Gil-familien har store ambitioner med dette nye spanske vinhus. En udvidelse med hele 120 hektar vinmarker er allerede planlagt, som skal levere druemateriale til deres "starter-vine", idet de nuværende gamle Garnacha vinstokke leverer druer til deres helt store topvine.

Intet er overladt til tilfældighederne

Der bliver kun anvendt Garnacha druer af højeste kvalitet på ejendommen, og arbejdsformen er den samme som for alle Gil-familiens vinhuse - stor udtyndning, kun de bedste druer udvælges, omhyggelig sortering og kun de bedste egetræsfade anvendes til fremstillingen af deres vine. Med andre ord - intet er overladt til tilfældighederne hos Bodegas Morca og man kan forvente vine på et meget højt internationalt niveau.

Et fantastisk højt niveau fra Bodegas Morca, uanset om det er deres "starter-vin" Flor de Goda eller deres store topvine som fx Godina, Morca og deres Touran.

Vinproduktionen hos Bodegas Morca

Bodegas Morca råder som sagt over 30 hektar vinmarker, som alle er beplantet med meget gamle Garnacha vinstokke. Disse vinstokke leverer et meget lille høstudbytte, men druer af en meget høj kvalitet og intensitet. Garnacha vinstokkene fra netop denne vinregion er meget eftertragtede, da de tilfører masser af struktur og aromatisk kompleksitet til vinene.

Druerne plukkes med håndkraft og transporteres i små beholdere ned til vinhuset, hvor de først gennemgår en alkoholisk gæringsproces for derefter at gennemgå en malolaktisk fermenteringsproces, som alle deres rødvine gennemgår. Denne proces omdanner den hårde æblesyre til den noget blødere mælkesyre i vinen, som også er med til at tilføre yderligere kompleksitet til vinen.

Vinfremstillingen orkestreres af Frank Gonzales, som står i spidsen for vinproduktionen hos Bodegas Morca.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt