Bemærk; Danske Fragtmænd har forsinkelser pga. ekstra travlhed efter påsken. Derfor kan jeres bestilling muligvis komme 1-2 dage senere end forventet. Vi beklager.

×
92 points
Vinous
92 points
Guia Penin
EkstraBladet

Bodegas Morca `Godina` 2018

Unik intensitet til prisen. Et brag af en rødvin!

På lager
DKK 169,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 199,95 DKK stk.
174,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Grill mad
  • Lam
  • Oksekød
Beskrivelse

Detaljer

Saft og kraft i perfekt balance. En unik vin til prisen!

Vinen er produceret af 100% Garnacha fra forskellige små marker i DO Campo de Borja i det nordvestlige Spanien. De forholdsvis gamle vinstokke har et lavt udbytte og alle druerne håndplukkes, så kun de gode druer bruges til denne vin. Druerne fra de forskellige marker bearbejdes og fadlagres separat. Efter 15 måneders fadlagring bliver alle fade smagt og de bedste fade udvælges til det endelige blend af denne begrænset produktion af denne eksklusive vin.

Vinens elementer

Farven er mørk lilla i glasset. Moderat intense aromaer af krydderier, lakrids, modne brombær og blommer. I smagen viser vinen sit virkelige potentiale med en stor fyldig og meget rig smag. Smagen er domineret af mørke bær samt rige noter af især fad, lakrids og peber. Syren og de afrundet tanniner er perfekt afstemt til den intense smag.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen v/ 16-18 grader og gerne til grillmad, store bøffer eller grydestege. Vinen bør iltes en times tid før servering.

Godina er ikke mindre end en fantastisk rødvin. Smagen er utrolig fyldig og rig, men i fuld balance og perfekt afstemt. En seriøs vin der fortjener at blive serveret til smagfulde gourmetretter. Bravo!

Vin Data
Drue
Grenache
Type
Rødvin
Årgang
2018
Land
Spanien
Låg
Prop
Producent
Bodegas Morca
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
16%
Region
DO Campo de Borja
Lagring
15 måneder
Vegansk
Ja
Drikkes bedst
2020-2027
Anmeldelser
EkstraBladet

5 stjerner

"Fyldig tæt næse. Flot koncentration med brombærnoter, krydderier, sød lakrids og vanilje i smagen. Bedre balanceret og ikke så overstyret som tidligere årgange. Men er man til kraftige koncentreret vin bliver man næppe skuffet."

Guia Penin

92 points

"Full-bodied, pruney. Nose: creamy oak, dark chocolate. Palate: full-bodied, flavourful, powerful."

Vinous

92 points

"Dark violet. Ripe blackberry, cherry and floral pastille aromas are complicated by hints of woodsmoke, licorice candy and peppery spices. Sappy and penetrating on the palate, offering juicy red and dark berry flavors that deepen steadily with air. Chewy tannins build slowly on the long, penetrating finish, adding shape and grip to the echoing cherry and spice flavors."

Medaljer

Our Favorite points

Om producenten

Bodegas Morca

Bodegas Morca og Gil-familien har store ambitioner med dette nye spanske vinhus. En udvidelse med hele 120 hektar vinmarker er allerede planlagt, som skal levere druemateriale til deres "starter-vine", idet de nuværende gamle Garnacha vinstokke leverer druer til deres helt store topvine.

Intet er overladt til tilfældighederne

Der bliver kun anvendt Garnacha druer af højeste kvalitet på ejendommen, og arbejdsformen er den samme som for alle Gil-familiens vinhuse - stor udtyndning, kun de bedste druer udvælges, omhyggelig sortering og kun de bedste egetræsfade anvendes til fremstillingen af deres vine. Med andre ord - intet er overladt til tilfældighederne hos Bodegas Morca og man kan forvente vine på et meget højt internationalt niveau.

Et fantastisk højt niveau fra Bodegas Morca, uanset om det er deres "starter-vin" Flor de Goda eller deres store topvine som fx Godina, Morca og deres Touran.

Vinproduktionen hos Bodegas Morca

Bodegas Morca råder som sagt over 30 hektar vinmarker, som alle er beplantet med meget gamle Garnacha vinstokke. Disse vinstokke leverer et meget lille høstudbytte, men druer af en meget høj kvalitet og intensitet. Garnacha vinstokkene fra netop denne vinregion er meget eftertragtede, da de tilfører masser af struktur og aromatisk kompleksitet til vinene.

Druerne plukkes med håndkraft og transporteres i små beholdere ned til vinhuset, hvor de først gennemgår en alkoholisk gæringsproces for derefter at gennemgå en malolaktisk fermenteringsproces, som alle deres rødvine gennemgår. Denne proces omdanner den hårde æblesyre til den noget blødere mælkesyre i vinen, som også er med til at tilføre yderligere kompleksitet til vinen.

Vinfremstillingen orkestreres af Frank Gonzales, som står i spidsen for vinproduktionen hos Bodegas Morca.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt