VinAvisen
90 points
Guia Penin
EkstraBladet

Bodegas Morca `Flor de Goda` 2017

Nord spansk kvalitets håndværk fra Bodegas Morca. Koster under ...

På lager
DKK 79,95
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 119,95 DKK stk.
84,95 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
EKSTRA NEDSAT 19%! SPANSK GARNACHA PÅ HØJOKTAN! FYLDIG OG HOLDER 16% ALC
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Lam
  • Oksekød
Beskrivelse

Detaljer

Nordspanske kvalitetshåndværk fra Bodegas Morca

Flor de Goda er, som vores tre andre anmelderroste vine fra Bodegas Morca, produceret på 100 % Garnacha. I denne vin har winemakeren, Frank Gonzalez, anvendt druer fra vingårdens yngste vinstokke. Forholdene i DO Campo de Borja er perfekte til dyrkning af Garnacha, da druerne her opnår en aromatisk kompleksitet og struktur, som man ikke finder andre steder. Efter modningen håndhøstes druerne nænsomt og bliver fragtet til fermenteringen i små kurve. Efterfølgende gennemgår vinen malolaktisk fermentering, hvor æblesyren i vinen bliver omdannet til mælkesyre, hvilket resultere i en rundere smag. Når begge fermenteringer er gennemført, bliver vinen lageret på fransk eg i 12 måneder, med henblik på at tilføje yderligere dybde og nuancer til denne saftige kraftbasse.

Sprængfyldt med intens frugt og varme krydderier

Mørk kirsebærrøde. Næsen fyldes med intense aromaer af modne mørke- og røde frugter, samt dybe nuancer af lakrids, kakao og pibetobak. Smagen har en stor og behagelig fylde, med masser af lækkerhed, varme krydderier og modne tanniner. Eftersmagen er frisk og bliver hængende i munden længe. En sand fornøjelse!

Vinen er sprængfyldt med intens, moden og dyb frugt, og er derfor den perfekte ledsager til lam, oksekød, modne oste - eller til marineret kød på grillen!. Vi anbefaler at du servere vinen v/ 17-18 grader.

Flor de Goda er en moden nordspansk kraftbasse med et ordenligt skud fyldig frugt, krydret noter og dybe komplekse nuancer af røg og kakao fra franske fade. En sand fornøjelse.

Vin Data
Drue
Grenache
Type
Rødvin
Årgang
2017
Land
Spanien
Låg
Korkprop
Producent
Bodegas Morca
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
16%
Region
DO Campo de Borja
Lagring
12 måneder i fransk eg
Drikkes bedst
2019-2025
Anmeldelser
EkstraBladet

5 stjerner

"Garnacha fra Aragon provinsen. Fyldig i udtrykket med koncentrerede sorte bær og varme krydderier. Alkoholen brænder noget, men balanceres til dels af en pæn syre. Varm lang afslutning."

Guia Penin

90 points

"Colour: dark-red cherry, garnet rim. Nose: ripe fruit, fruit liqueur notes, scrubland, dark chocolate. Palate: flavourful, warm, spicy, toasty." Samt 5 ud af 5 stjerner ved pris ifht kvalitet!

VinAvisen

5 stjerner

"Dejlig, kraftig rødvin med en intens og kompleks vinsmag, der udvikler sig frem mod eftersmagen. 16%, men ikke nogen spritkant."

Medaljer

Our Favorite points

Om producenten

Bodegas Morca

Bodegas Morca og Gil-familien har store ambitioner med dette nye spanske vinhus. En udvidelse med hele 120 hektar vinmarker er allerede planlagt, som skal levere druemateriale til deres "starter-vine", idet de nuværende gamle Garnacha vinstokke leverer druer til deres helt store topvine.

Intet er overladt til tilfældighederne

Der bliver kun anvendt Garnacha druer af højeste kvalitet på ejendommen, og arbejdsformen er den samme som for alle Gil-familiens vinhuse - stor udtyndning, kun de bedste druer udvælges, omhyggelig sortering og kun de bedste egetræsfade anvendes til fremstillingen af deres vine. Med andre ord - intet er overladt til tilfældighederne hos Bodegas Morca og man kan forvente vine på et meget højt internationalt niveau.

Et fantastisk højt niveau fra Bodegas Morca, uanset om det er deres "starter-vin" Flor de Goda eller deres store topvine som fx Godina, Morca og deres Touran.

Vinproduktionen hos Bodegas Morca

Bodegas Morca råder som sagt over 30 hektar vinmarker, som alle er beplantet med meget gamle Garnacha vinstokke. Disse vinstokke leverer et meget lille høstudbytte, men druer af en meget høj kvalitet og intensitet. Garnacha vinstokkene fra netop denne vinregion er meget eftertragtede, da de tilfører masser af struktur og aromatisk kompleksitet til vinene.

Druerne plukkes med håndkraft og transporteres i små beholdere ned til vinhuset, hvor de først gennemgår en alkoholisk gæringsproces for derefter at gennemgå en malolaktisk fermenteringsproces, som alle deres rødvine gennemgår. Denne proces omdanner den hårde æblesyre til den noget blødere mælkesyre i vinen, som også er med til at tilføre yderligere kompleksitet til vinen.

Vinfremstillingen orkestreres af Frank Gonzales, som står i spidsen for vinproduktionen hos Bodegas Morca.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt