NY SUPER VALUE KASSE. 12 GODE RØDVINE FOR KUN 525 KR. LÆS MERE HER.

×
95 points
Mad og Monopolet
96 points
Flaskehalsen Point

Bodegas El Nido 'Clio' 2021

KULTVIN! Stærkt begrænset antal - hvem kommer f&oslas...

På lager
DKK 375,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 399,00 DKK stk.
381,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Lam
  • Oksekød
  • Ost
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Spansk kultvin i meget begrænset antal

Clio er et luksusblend på 70% Monastrell og 30% Cabernet Sauvignon fra det sydøstspanske vinområde DO Jumilla. Monastrell-vinstokkene er så gamle, at de reelt ikke kan aldersbestemmes. Hvert år beskæres vinstokkene kraftigt så de kun producerer et yderst begrænset udbytte. Alle druer håndhøstes, og kun de allerbedste udvælges til denne vin. Lang vinificering sikrer optimal ekstraktion af farve, tanniner og kraft. Vinen er modnet hele 24 måneder på nye franske og amerikanske fade. Den årlige produktion begrænser sig til cirka 6000 kasser om året, hvilket ikke kan efterkomme en brøkdel af den globale efterspørgsel, især ikke da de spanske michelin-restauranter får lov til at købe broderparten af produktionen.

Vinens elementer

Farven er uigennemsigtig lilla med en kulsort midte. Intense og komplekse aromaer vælter op af glasset, med blåbær, brombær og krydderier samt dyre fadnoter. Smagen er kraftfuld, rig og overdådig, med voldsom koncentrerede mørke frugter, krydderier og fadnoter. Den voldsomme intensitet er flot afstemt af perfekt integrerede tanniner og afstemt syre. Eftersmagen er himmelsk og bliver hængende i adskillige minutter.

Serveringstemperatur og anvendelse

Vinen bør serveres ved 16-18° grader for den optimale vinoplevelse. Denne vin fortjener slagterens absolut bedste udskæring. Vinen kan nydes nu efter et par timers iltning, men vi anbefaler at lade den ligge og udvikle sig i yderligere 3-4 år. Denne vin har lagringspotentiale i op til 17-20 år fra høståret.

Clio er en af Spaniens mest eftertragtede vine, og når man smager vinen forstår man tydeligt hvorfor den nærmest flåes væk år efter år. Kvaliteten er urimelig høj, og selv om vinen har langt mere intensitet, fylde og kraft end stort set alle andre vine, så formår Bodegas El Nido af styre det hele af med perfekt integrerede tanniner og nøje afstemt syre. Bravo! Hvem kommer først?

Vin Data
Drue
Cabernet Sauvignon
Monastrell
Syrah
Type
Rødvin
Årgang
2021
Land
Spanien
Låg
Prop
Producent
Bodegas El Nido
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
15,5%
Region
DO Jumilla
Lagring
24 måneder i nye fade
Vegansk
JA
Drikkes bedst
2025-2033
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
Flaskehalsen Point

96 points

"El Nido Clio er et helt særligt kapitel i den sydøstspanske Jumilla-region. Fra vinmarker, der er så gamle, at man åbenbart ikke kan aldersbestemme dem, kommer Monastrell-druerne, der sættes sammen med Cabernet Sauvignon og lidt Syrah.

Med vinstokkenes dybe rødder kommer der en særlig kompleksitet i druernes smag, og denne kompleksitet dyrkes i vineriet, hvor man tager sig rigelig tid til at få alle smags- og farvenuancer ud af druerne, inden vinen lagrer i 24 måneder på nye franske fade. Det giver en vin med stor power og dybde, og med en balance, der allerede i sin unge alder er unik. Der er ingen tvivl om, at en håndfuld år i din egen kælder vil få de sidste strittende nuancer til at falde til ro og gøre El Nido Clio til en vin, du er træt af, at du ikke sørgede for at købe endnu flere af, mens man stadig kunne. "

Mad og Monopolet

95 points

"Fremragende blend på spanske og franske druer som kombinerer det bedste fra to verdener. Den her vin er så velproduceret, at det næste er til at græde over. Næsen er fyldt med duft af solbær, brombær, læder, røg, lakrids, svesker, rosiner og et lille hint af karamel. I munden er den i flot balance, hvor der bestemt er frugtsødme og fylde – men også elegance – lidt som den spanske matador. Den slutter af med en fin syre og rigtig blide tanniner – det er en utrolig flot vin, som kun bliver bedre, hvis du sætter den sammen med et stykke godt oksekød eller vildt."

Medaljer

Our Favorite points

Om producenten

Bodegas El Nido

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt