BEMÆRK; Showroom i Esbjerg er LUKKET henover påsken inkl. lørdag d. 20/4. - Sidste åbningsdag inden påsken er onsdag d. 17/4!

×

Bodegas El Nido 'Clio' 2016 Magnum 1,5L

KULTVIN! Stærkt begrænset antal - hvem kommer f&oslas...

På lager
DKK 599,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 699,95 DKK stk.
604,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Lam
  • Oksekød
  • Ost
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Spansk kultvin i meget begrænset antal

Clio er et blend på 70% Monastrell fra gamle vinstokke, og 30% Cabernet Sauvignon fra det sydøstlige vinområde DO Jumilla. Hvert år beskæres vinstokkene kraftigt så de kun producerer et yderst begrænset antal druer. Alle druer håndhøstes, og kun de absolut bedste druer udvælges til denne vin. Lang udblødning og daglige pumpovers sikrer optimal ekstraktion af farve, tanniner og kraft. Vinen har lagret hele 24 måneder på nye franske og amerikanske fade. Der produceres kun 40.000 flasker årligt af denne fantastiske vin. Disse vine sælges til stort set alle topresturanter i Spanien, og udvalgte vinbutikker. Vi har været heldige at "få lov" til at købe 1200 flasker af årgang 2016.

Vinens elementer

Farven er uigennemsigtig lilla med en kulsort midte. Intense og komplekse aromaer vælter op af glasset, med blåbær, brombær og krydderier samt dyre fadnoter. Smagen er kraftfuld, rig og overdådig, med voldsom koncentrerede mørke frugter, krydderier og fadnoter. Den voldsomme intensitet er flot afstemt af perfekt integrerede tanniner og afstemt syre. Eftersmagen er himmelsk og bliver hængende i adskillige minutter.

Serveringstemperatur og anvendelse

Vinen bør serveres ved 16-18° grader for den optimale vinoplevelse. Denne vin fortjener slagterens absolut bedste udskæring. Vinen kan nydes nu efter et par timers iltning, men vi anbefaler at lade den ligge og udvikle sig i yderligere 3-4 år. Denne vin har lagringspotentiale i op til 17-20 år fra høståret.

Clio er en af Spaniens mest eftertragtede vine, og når man smager vinen forstår man tydeligt hvorfor den nærmest flåes væk år efter år. Kvaliteten er urimelig høj, og selv om vinen har langt mere intensitet, fylde og kraft end stort set alle andre vine, så formår Bodegas El Nido af styre det hele af med perfekt integrerede tanniner og nøje afstemt syre. Bravo! Hvem kommer først?

Vin Data
Drue
Cabernet Sauvignon
Monastrell
Syrah
Type
Rødvin
Årgang
2016
Land
Spanien
Låg
Korkprop
Producent
Bodegas El Nido
Størrelse
150 cl
Alkohol Procent
16%
Region
DO Jumilla
Lagring
24 måneder i nye fade
Drikkes bedst
2020-2034
Anmeldelser
Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt