Gastroland.dk
93 points
Robert Parker
FinansBureauet
FlaskeHalsen
EkstraBladet

Bodegas del Rosario 3000 Años 2010

"both powerful and elegant" Citat Parker

Ikke på lager
DKK 199,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 249,95 DKK stk.
204,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Oksekød
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Moden, lækker, kraftfuld, dyb, kompleks! - En topvin der har det hele..

Topvinen fra Bodegas del Rosario er produceret af 50% Old Vine Monastrell og 50% Syrah, fra nogle af de højst beliggende vinmarker i det tørre og ugæstfri DO Bullas. Her er vulkansk jord og en del kalksten, som er med til at tilføje unikke nuancer til vinen. DO Bullas er en af Murcias (sydspansk regionen) 3 vinområder (D.O.`s), og i forhold til DO Jumilla og DO Alicante, så finder man typisk mere balance og mineralitet i vinene fra DO Bullas, hvilket tydeligt kan smages i denne topvin. Monastrell vinstokkene som der giver druer til denne vin er 70-100 år gamle og der udvælges kun de absolut bedste druer (således at udbyttet er helt nede på 1,2-1,5 kg pr vinstok!). Syrah druerne kommer fra yngre vinstokke på ca. 25 år, som til gengæld formår at tilføje en masse saftig frugt til vinen. Efter vinifisering har en del af vinen lagret i små nye franske egetræsfade, som er ristet lav til medium, for at fadet skal være mærkbar, men ikke dominere vinen. Resten har lagret i lidt større 500 liters tønder. Alt fadlagring foregår på bærmen. Herefter er aftappet og har lagret min. 24 måneder inden frigivelse.

3000 Años er en dyb lilla vin med markante aroma af sorte frugter, ristet noter, cedertræ og mokka, og masser af krydderier. Smagen har en nærmest cremet fylde, og stor smag af sorte frugter, vanilje, peber, mokka og pibetobak. Trods en stor fylde og intensitet, er der overraskende flot elegance med tilpasset syre og modne tanniner. En lang og nuancefyldt eftersmag, med en mineralsk finish. En luksus vin i perfekt balance. Bravo!

Server vinen v/ 17-18 grader, og gerne til retter med vildt, and eller oksekød. Drik vinen nu v/ 1-2 timers iltning eller gem vinen i kælderen i op til 10 år endnu, hvor den vil udvikle endnu mere karakter og kompleksitet.

3000 Anos er topvinen fra Bodegas del Rosario, som er produceret i samarbejde mellem vinhuset og den anderkendte Norrel Robertson (the flying scotsman). Alt i alt er det en kraftfuld topvin i perfekt balance.

Vin Data
Drue
Monastrell
Syrah
Type
Rødvin
Årgang
2010
Land
Spanien
Låg
Korkprop
Producent
Bodegas del Rosario
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
15%
Region
DO Bullas
Lagring
14 mdr fadlagring
Drikkes bedst
2016-2023
Anmeldelser
EkstraBladet

5 stjerner

"Monastrell og syrah fra Bullas i det østlige Spanien. En koncentreret vin med brombær, rødt kød, peber, krydderier og vanilje i smagen. Pænt balanceret."

FinansBureauet

5 stjerner

"En spansk superpleaser med varm kødfuld næse og sødmefuld pompøs mund med righoldige mængder mørk frugt og noter af cayennepeber, muskat, espresso og toast. Et brag af en vin."

FlaskeHalsen

5 stjerner

"I det sydøstlige Spanien – omkring byer som Valencia, Murcia og Alicante – finder vi også det lille vinområde Bullas, der har ry for at være hastigt på vej fremad. Ligesom i naboområderne er Monastrell en af de vigtige druesorter i Bullas, og i denne vin er den sat sammen med den frugtrige Syrah-drue. Den kunne sagtens snyde sig til at smage af at rumme mere end de 15% alkohol, for der er skruet op for alle smagsknapperne, og det skal man holde af, hvis man skal bryde som om denne vin. Først og fremmest er det den kraftfulde og robuste stil, der fylder første indtrykket af vinen, og hernæst kan man så småt gå i gang med at dissekere de forskellige dele af smagen. For det er både den syrefulde fornemmelse, der rynker mundtøjet, men også den bamsede sødme, der nærmest brænder inderst på tungen, som gør smagen så fyldig, livlig og varieret. Nogle vil kalde det nuanceret, komplekst og imponerende, andre vil kalde det forvirrende, ubalanceret og halvsurt. Med forbehold for, at læsere der gerne vil have en nem-og-hyggelig-at-drikke-vin vil have en anden mening, vælger vi at lovprise det spændende, nuancerede og spændstige, som denne Bullas-vin har at byde på."

Robert Parker

93 points

"This wine is produced by Bodegas del Rosario in Bullas in a joint venture with Norrel Robertson and I'm unsure who markets the wine, but previous vintages were reported as Robertson's so I kept it like that. The 2010 3000 Años is a 50/50, phenomenal blend of Monastrell and Syrah sourced from the oldest plot of Monastrell and younger Syrah that is already 25 years old. The grapes fermented separately in stainless steel after two days in a cold room and the wine matured in 500-liter oak barrels for 14 months; but they keep the bottles for nearly two years before they sell it. It's still quite oaky with classic notes of cedar wood, smoke and tobacco with a core of perfectly ripe red and black fruit with some flowery undertones developing over time. The medium to full-bodied palate reveals a very balanced wine with very fine tannins and refreshing acidity that is both powerful and elegant. This compact red should develop slowly in bottle as it has the stuffing and balance to do so. It's a great Mediterranean red. 6,900 bottles were produced."

Gastroland.dk

6 stjerner

"Blanding mellem Syrah og Monastrell, hvor druetypernes sam- og modspil går op på et højere niveau. Afsluttende flot tørhed, men med masser af kraft og smag fra start til slut. Står flot mørkt – nærmest sort i glasset. De 15 % er lige på grænsen, men Anos 3000 trækker stikket hjem. Drik den til krydret mad. 3000 fra Bullas får lige præcis 6 stjerner og kategori af STENSIKKERT GENKØB..." Gastroland.dk

Vivino

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt