93 points
Robert Parker

Bodegas del Rosario 3000 Años 2012

"both powerful and elegant" Citat Parker

På lager
DKK 199,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 249,95 DKK stk.
204,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Oksekød
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Moden, lækker, kraftfuld, dyb, kompleks! - En topvin der har det hele..

Topvinen fra Bodegas del Rosario er produceret af 50% Old Vine Monastrell og 50% Syrah, fra nogle af de højst beliggende vinmarker i det tørre og ugæstfri DO Bullas. Her er vulkansk jord og en del kalksten, som er med til at tilføje unikke nuancer til vinen. DO Bullas er en af Murcias (sydspansk regionen) 3 vinområder (D.O.`s), og i forhold til DO Jumilla og DO Alicante, så finder man typisk mere balance og mineralitet i vinene fra DO Bullas, hvilket tydeligt kan smages i denne topvin. Monastrell vinstokkene som der giver druer til denne vin er 70-100 år gamle og der udvælges kun de absolut bedste druer (således at udbyttet er helt nede på 1,2-1,5 kg pr vinstok!). Syrah druerne kommer fra yngre vinstokke på ca. 25 år, som til gengæld formår at tilføje en masse saftig frugt til vinen. Efter vinifisering har en del af vinen lagret i små nye franske egetræsfade, som er ristet lav til medium, for at fadet skal være mærkbar, men ikke dominere vinen. Resten har lagret i lidt større 500 liters tønder. Alt fadlagring foregår på bærmen. Herefter er aftappet og har lagret min. 24 måneder inden frigivelse.

Intensitet og elegance går hånd i hånd

3000 Años er en dyb lilla vin med markante aroma af sorte frugter, ristet noter, cedertræ og mokka, og masser af krydderier. Smagen har en nærmest cremet fylde, og stor smag af sorte frugter, vanilje, peber, mokka og pibetobak. Trods en stor fylde og intensitet, er der overraskende flot elegance med tilpasset syre og modne tanniner. En lang og nuancefyldt eftersmag, med en mineralsk finish. En luksus vin i perfekt balance. Bravo!

Server vinen v/ 17-18 grader, og gerne til retter med vildt, and eller oksekød. Drik vinen nu v/ 1-2 timers iltning eller gem vinen i kælderen i op til 10 år endnu, hvor den vil udvikle endnu mere karakter og kompleksitet.

3000 Anos er topvinen fra Bodegas del Rosario, som er produceret i samarbejde mellem vinhuset og den anderkendte Norrel Robertson (the flying scotsman). Alt i alt er det en kraftfuld topvin i perfekt balance.

Vin Data
Drue
Monastrell
Syrah
Type
Rødvin
Årgang
2012
Land
Spanien
Låg
Korkprop
Producent
Bodegas del Rosario
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
15%
Region
DO Bullas
Lagring
14 mdr fadlagring
Drikkes bedst
2016-2023
Anmeldelser
Robert Parker

93 points

"It's still quite oaky with classic notes of cedar wood, smoke and tobacco with a core of perfectly ripe red and black fruit with some flowery undertones developing over time. The medium to full-bodied palate reveals a very balanced wine with very fine tannins and refreshing acidity that is both powerful and elegant."

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt