90 points
DinVinGuide
94 points
Wine Enthusiast
92 points
James Suckling

Birgit Eichinger Gruner Veltliner Strasser Hasel 2017

Flot Gruner Veltliner til en yderst fair pris! Se bare anmeldelse...

På lager
DKK 99,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 119,95 DKK stk.
104,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Salat
  • Skaldyr
  • Tapas og snacks
Beskrivelse

Detaljer

Letdrikkelig og spændende Gruner Veltliner

Marken er godt beliggende i mellemhøjde og på sydvendte skråninger. Dyb og løs jord er perfekt til Gruner Veltliner vinstokke. Druerne presses let og får herefter 20 timer til at falde til ro, og naturligt klare vinen lidt. Herefter gærer vinen og opbevares i ståltanke inden de flaskes.

Lys strågylden farve. Spændende aromaer i duften af krydderier, citrus, delikat hvid peber og æble noter. Saftig, medium fyldig og med en afrundet syre, giver det en let drikkelig, spændende og frisk smagsoplevelse.

Server vinen v/ 7-8 grader. Brug den f.eks. til skaldyr, lettere fiskeretter, salater eller som aperitif..

Dette er et særdeles godt vinkøb hvis man er på udkik efter en Gruner Veltliner med nok kompleksitet og spændende smagsnuancer, og hvor det samtidigt skal være let drikkeligt med fin fylde. Se bare anmeldelserne – det er flot vin til en yderst fair pris!

Vin Data
Drue
Gruner Veltliner
Type
Hvidvin
Årgang
2017
Land
Østrig
Låg
Korkprop
Producent
Birgit Eichinger
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
12,5%
Region
Kamptal
Lagring
Ståltanke
Drikkes bedst
2018-2020
Anmeldelser
DinVinGuide

90 points

GODT KØB! - Syrlig og stringent med røde æbler, fersken og blomster i smagen. Pænt balanceret med en frugtig afslutning.

James Suckling

92 points

"Quite a creamy 2017 grüner veltliner, but there's plenty of snow-pea, green-bean, white pepper and herb character, plus enough acidity to create nice balance. Good depth at the long finish."

Wine Enthusiast

94 points

"A touch of reduction plays on the nose, while the palate slowly opens into a wonderful display of pepper-spiced pear, yeasty apple and herb-scented lemon notes. The leesy texture lends mouthfeel and body while freshness lends drive. This is what Grüner Veltliner can do in talented hands. Lovely now, it's sure to develop."

Om producenten

Weingut Eichinger

De bedste marker i Østrig udgør fundamenet for denne unikke kollektion

Birgit Eichinger startede vinproduktionen i 1992 af kærlighed til det gamle håndværk, som stadig ligger dybt i hende. Vinene produceres på druer fra nøje udvalgte områder i Østrig. Familiens marker er beplantet med 70 % Grüner Veltliner, 20 % Riesling, 5 % Chardonnay og 5 % Roter Veltliner, som er fordelt over marker i Hasel, Stangl, Wechselberg, Gaisberg, Heiligenstein og Lamm. Ved specifik udvælgelse af forskellige områder til dyrkelsen af de individuelle sorter, opnås optimale forhold for hver enkelt sort. Et udpluk af markerne har alle opnået den ultimative ”Prime Vineyards” udmærkelse, som uddeles af Association of Traditioal Austrian Wine Estates, til de bedste marker i landet. I 2012 modtog 62 vinmarker denne unikke udmærkelse.

Birgits inspiration og drive

Birgit er winemakeren bag kollektionen, som bærer hendes navn, men hun finder inspiration til vinproduktioen mange forskellige steder. Birgits mand og datter er gode sparringspartnere, og det er her Birgit finder inspirationen til sit daglige arbejde med vinforarbejdningen. Birgit forarbejder druerne med med stor respekt for druernes høje kvalitet, og bestræber sig på at den skønne frugt i druerne tydeligt afspejles i det færlige resultat. 

Udover inspirationen fra familien, indgår Birgit i forskellige netværk af winemakeres, hvor der diskuteres og inspireres til at tænke ud af boksen. Birgit er medgrundlægger af et netværk, som udelukkende består af kvindelige winemarkers, og hun mener selv, at dette nætværk er med til at holde hende skarp i dagligdagen. Derudover åbner familien dørene til vinkælderen en gang om året, for at vise deres nyeste vin frem til nysgerrige kunder, som til gengæld lader deres bedømmelser regne ned over den seneste årgang. Alle meneinger tages seriøst, og driver Birgit til at gøre sit bedste hver eneste dag.

International anerkendelse

Birgits vine har opnået et hav af roser fra en lang række nationale og internationale anmeldere. En andel af Birgits marker har desuden opnået den ultimative ”Prime Vineyards” udmærkelse, som kun tildeles de bedste vinmarker i Østrig. Denne ekstraordinære udmærkelse uddeles af Association of Traditioal Austrian Wine Estates, og blev i 2012 uddelt til 62 marker i Østrig.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt