Ny "4,2 på Vivino" smagekasse! Altid hurtigt udsolgt, så skynd dig at få del i denne nye smagekasse. Læs mere her.

×
VinAvisen
92 points
James Suckling
90 points
Robert Parker
Houlberg Vinblog

Birgit Eichinger Gruner Veltliner Strass 2020

Flot Gruner Veltliner til prisen

På lager
DKK 69,95

Pris: Før: 88,00 DKK

v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 99,95 DKK stk.
75,95 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.

EKSTRA NEDSAT 20%! SUBLIM GRUNER VELTLINER TIL PRISEN!

Prisvindende Gruner Veltliner fra Birgit Eichinger til en super god pris. Hele ⭐⭐⭐⭐⭐ 92+90 point af hhv. James Suckling og Robert Parker, samt ⭐⭐⭐⭐⭐ 2 x 5 stjerner af danske anmeldere. En prisvindende Gruner Veltliner i sprød og elegant stil, til kun 69,95 kr.

  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Salat
  • Skaldyr
  • Tapas og snacks
Beskrivelse

Detaljer

En elegant, halvtør og frugtrig Gruner Veltliner

Produceret af 100% Gruner Veltliner. Alle druerne er håndhøstet og fra Birgit Eichinger`s forskellige marker i Kamptal. Efter høst blev druerne forsigtigt presset og herefter har mosten lagt til ro i 20 timer. Herefter er gæring og kort modning i ståltanke.

Friske og frugtrige aromaer. I smagen er der livlig syre i samspil med frugt og noter af lette krydderier. En elegant, halvtør og frisk Gruner Veltliner.

Server vinen v/ 8-10 grader. Prøv den f.eks. til laks, grøntsager, skaldyr eller suppe..

Vin Data
Drue
Gruner Veltliner
Type
Hvidvin
Årgang
2020
Land
Østrig
Låg
Prop
Producent
Birgit Eichinger
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
12%
Region
Kamptal
Lagring
Ståltanke
Drikkes bedst
2021-2023
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
James Suckling

92 points

"Stunning sliced apple and pear, green-pepper and floral-honey aromas pour from the glass of this charming but well-structured dry gruner veltliner that has so much lime and herbal freshness on the medium-bodied palate."

Robert Parker

90 points

"Eichinger's 2020 Strass Grüner Veltliner Kamptal is intensely fruity on the nose, with ripe white fruit aromas intertwined with green pepper, leafy and tobacco as well as sur lie notes. Generous but elegant and typical. On the palate, this is a lively, vital and juicy Veltliner with coolish, elegant fruit and a medium-weight body... Irresistible!"

VinAvisen

5 stjerner

"Dette er elegance og top-smag til rimelige penge. En harmonisk vin med en forholdsvis tør smag med noter af gule blommer og æbler og med en perfekt balance mellem frugtsødme og syre. Nyd vinen, som den er, eller til alt godt fra havet."

Houlberg Vinblog

4,5 stjerner

"I næsen er det nærmest sådan en kombination af noget grønt og så en frugt med hyld, melon, fersken, mango og klart nogle lidt tørre og støvede elementer. Denne kombination af de grønne og lidt tropiske frugter giver en stor imødekommenhed og samtidig et frisk pust.

Smagsmæssigt er der en vis krop, selvom smagene er styret af lidt citron, lemon bitterhed og så lidt tropisk frugt med fersken, abrikos og pærer. Som sidst er dybden måske ikke så stor, men det gør intet, da der i stedet er både den tropiske frugt, en citronagtig syre, en kalket mineralitet og fin friskhed."

Medaljer

Our Favorite points

Om producenten

Weingut Eichinger

De bedste marker i Østrig udgør fundamenet for denne unikke kollektion

Birgit Eichinger startede vinproduktionen i 1992 af kærlighed til det gamle håndværk, som stadig ligger dybt i hende. Vinene produceres på druer fra nøje udvalgte områder i Østrig. Familiens marker er beplantet med 70 % Grüner Veltliner, 20 % Riesling, 5 % Chardonnay og 5 % Roter Veltliner, som er fordelt over marker i Hasel, Stangl, Wechselberg, Gaisberg, Heiligenstein og Lamm. Ved specifik udvælgelse af forskellige områder til dyrkelsen af de individuelle sorter, opnås optimale forhold for hver enkelt sort. Et udpluk af markerne har alle opnået den ultimative ”Prime Vineyards” udmærkelse, som uddeles af Association of Traditioal Austrian Wine Estates, til de bedste marker i landet. I 2012 modtog 62 vinmarker denne unikke udmærkelse.

Birgits inspiration og drive

Birgit er winemakeren bag kollektionen, som bærer hendes navn, men hun finder inspiration til vinproduktioen mange forskellige steder. Birgits mand og datter er gode sparringspartnere, og det er her Birgit finder inspirationen til sit daglige arbejde med vinforarbejdningen. Birgit forarbejder druerne med med stor respekt for druernes høje kvalitet, og bestræber sig på at den skønne frugt i druerne tydeligt afspejles i det færlige resultat. 

Udover inspirationen fra familien, indgår Birgit i forskellige netværk af winemakeres, hvor der diskuteres og inspireres til at tænke ud af boksen. Birgit er medgrundlægger af et netværk, som udelukkende består af kvindelige winemarkers, og hun mener selv, at dette nætværk er med til at holde hende skarp i dagligdagen. Derudover åbner familien dørene til vinkælderen en gang om året, for at vise deres nyeste vin frem til nysgerrige kunder, som til gengæld lader deres bedømmelser regne ned over den seneste årgang. Alle meneinger tages seriøst, og driver Birgit til at gøre sit bedste hver eneste dag.

International anerkendelse

Birgits vine har opnået et hav af roser fra en lang række nationale og internationale anmeldere. En andel af Birgits marker har desuden opnået den ultimative ”Prime Vineyards” udmærkelse, som kun tildeles de bedste vinmarker i Østrig. Denne ekstraordinære udmærkelse uddeles af Association of Traditioal Austrian Wine Estates, og blev i 2012 uddelt til 62 marker i Østrig.

box
Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt