BEMÆRK; Grundet problemer i levering af varer mellem vores lagre, er få ordre med Sapiente Limited Edition et par ekstra dage forsinket. Alt leveres senest d. 17/10. Beklager fejlen.

×
90 points
DinVinGuide
92 points
James Suckling
92 points
Wine Enthusiast
90 points
Falstaff

Birgit Eichinger Gruner Veltliner Strass 2017

Flot anmeldt Gruner Veltliner til prisen

På lager
DKK 79,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 99,95 DKK stk.
84,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
EKSTRA NEDSAT 10%! OPLEV VINENE FRA EN AF ØSTRIGS BEDSTE WINEMAKERS
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Salat
  • Skaldyr
  • Tapas og snacks
Beskrivelse

Detaljer

En elegant, halvtør og frugtrig Gruner Veltliner

Produceret af 100% Gruner Veltliner. Alle druerne er håndhøstet og fra Birgit Eichinger`s forskellige marker i Kamptal. Efter høst blev druerne forsigtigt presset og herefter har mosten lagt til ro i 20 timer. Herefter er gæring og kort modning i ståltanke.

Friske og frugtrige aromaer. I smagen er der livlig syre i samspil med frugt og noter af lette krydderier. En elegant, halvtør og frisk Gruner Veltliner.

Server vinen v/ 8-10 grader. Prøv den f.eks. til laks, grøntsager, skaldyr eller suppe..

Vin Data
Drue
Gruner Veltliner
Type
Hvidvin
Årgang
2017
Land
Østrig
Låg
Korkprop
Producent
Birgit Eichinger
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
12%
Region
Kamptal
Lagring
Ståltanke
Drikkes bedst
2018-2020
Anmeldelser
DinVinGuide

90 points

GODT KØBT! - Afdæmpet næse med lidt hø og marehalm. I smagen en god, rank og frisk syre, der renser flot samt en meget fin vedholdende eftersmag med citrus og grønne æbler.

James Suckling

92 points

"Full green-bean and green-pepper character, generous fruit and appealing roundness, then a long finish for a village wine like this."

Wine Enthusiast

92 points

"Faint hints of fern and lime appear on the nose of this toned wine. The palate is fresh with green pear and lovely white pepper notes. Yeastiness provides a lovely, textured backdrop."

Falstaff

90 points

Medaljer

Trophy "Best Kamptal Gruner Veltliner up to 12,5%" - Wein.Pur Trophy

Medaljer

Gold Winner points

Om producenten

Weingut Eichinger

De bedste marker i Østrig udgør fundamenet for denne unikke kollektion

Birgit Eichinger startede vinproduktionen i 1992 af kærlighed til det gamle håndværk, som stadig ligger dybt i hende. Vinene produceres på druer fra nøje udvalgte områder i Østrig. Familiens marker er beplantet med 70 % Grüner Veltliner, 20 % Riesling, 5 % Chardonnay og 5 % Roter Veltliner, som er fordelt over marker i Hasel, Stangl, Wechselberg, Gaisberg, Heiligenstein og Lamm. Ved specifik udvælgelse af forskellige områder til dyrkelsen af de individuelle sorter, opnås optimale forhold for hver enkelt sort. Et udpluk af markerne har alle opnået den ultimative ”Prime Vineyards” udmærkelse, som uddeles af Association of Traditioal Austrian Wine Estates, til de bedste marker i landet. I 2012 modtog 62 vinmarker denne unikke udmærkelse.

Birgits inspiration og drive

Birgit er winemakeren bag kollektionen, som bærer hendes navn, men hun finder inspiration til vinproduktioen mange forskellige steder. Birgits mand og datter er gode sparringspartnere, og det er her Birgit finder inspirationen til sit daglige arbejde med vinforarbejdningen. Birgit forarbejder druerne med med stor respekt for druernes høje kvalitet, og bestræber sig på at den skønne frugt i druerne tydeligt afspejles i det færlige resultat. 

Udover inspirationen fra familien, indgår Birgit i forskellige netværk af winemakeres, hvor der diskuteres og inspireres til at tænke ud af boksen. Birgit er medgrundlægger af et netværk, som udelukkende består af kvindelige winemarkers, og hun mener selv, at dette nætværk er med til at holde hende skarp i dagligdagen. Derudover åbner familien dørene til vinkælderen en gang om året, for at vise deres nyeste vin frem til nysgerrige kunder, som til gengæld lader deres bedømmelser regne ned over den seneste årgang. Alle meneinger tages seriøst, og driver Birgit til at gøre sit bedste hver eneste dag.

International anerkendelse

Birgits vine har opnået et hav af roser fra en lang række nationale og internationale anmeldere. En andel af Birgits marker har desuden opnået den ultimative ”Prime Vineyards” udmærkelse, som kun tildeles de bedste vinmarker i Østrig. Denne ekstraordinære udmærkelse uddeles af Association of Traditioal Austrian Wine Estates, og blev i 2012 uddelt til 62 marker i Østrig.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt