BEMÆRK; Grundet problemer i levering af varer mellem vores lagre, er få ordre med Sapiente Limited Edition et par ekstra dage forsinket. Alt leveres senest d. 17/10. Beklager fejlen.

×
92 points
Falstaff

Birgit Eichinger Chardonnay Strasser Gaisberg 2017

Oplagt som kvalitets ledsager til asiatiske madretter. Kvalitets ...

Ikke på lager
DKK 134,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 169,95 DKK stk.
139,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
EKSTRA NEDSAT 10%! OPLEV VINENE FRA EN AF ØSTRIGS BEDSTE WINEMAKERS
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Lyst kød
  • Suppe
Beskrivelse

Detaljer

Østrigsk Chardonnay med fylde og let sødme

Produceret af 100% Chardonnay fra sydvendte marker beliggende i den østlige del af Gaisberg, nær det tilstødende Heilgenstein. De modne druer blev høstet 2. oktober. Efter 3 uger blev blev gæringen stoppet, for at bevare det ønskede restsukker i vinen (4,4g pr liter).

Let strågylden farve. Dybe aromer af modne pærer og citrus. Saftig og frugtrig smag, med en fin fedme og let sødme. Fin struktur bag den rige frugt. Vinens mange smagsfacetter folder sig ud i den lange og bløde eftersmag.

Server vinen v/ 6-8 grader. En vin der kan anvendelses bredt – f.eks. til lidt federe fisk, supper eller asiatisk mad..

Chardonnay fra vores mindre østrigske producent Birgit Eichinger, med flot fylde og let sødme. Leder du efter en kvalitets vin til mad fra det asiatiske køkken, så er denne et oplagt valg.

Vin Data
Drue
Chardonnay
Type
Hvidvin
Årgang
2017
Land
Østrig
Låg
Korkprop
Producent
Birgit Eichinger
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13%
Region
Kamptal
Lagring
Ståltanke
Drikkes bedst
2018-2022
Anmeldelser
Falstaff

92 points

Om producenten

Weingut Eichinger

De bedste marker i Østrig udgør fundamenet for denne unikke kollektion

Birgit Eichinger startede vinproduktionen i 1992 af kærlighed til det gamle håndværk, som stadig ligger dybt i hende. Vinene produceres på druer fra nøje udvalgte områder i Østrig. Familiens marker er beplantet med 70 % Grüner Veltliner, 20 % Riesling, 5 % Chardonnay og 5 % Roter Veltliner, som er fordelt over marker i Hasel, Stangl, Wechselberg, Gaisberg, Heiligenstein og Lamm. Ved specifik udvælgelse af forskellige områder til dyrkelsen af de individuelle sorter, opnås optimale forhold for hver enkelt sort. Et udpluk af markerne har alle opnået den ultimative ”Prime Vineyards” udmærkelse, som uddeles af Association of Traditioal Austrian Wine Estates, til de bedste marker i landet. I 2012 modtog 62 vinmarker denne unikke udmærkelse.

Birgits inspiration og drive

Birgit er winemakeren bag kollektionen, som bærer hendes navn, men hun finder inspiration til vinproduktioen mange forskellige steder. Birgits mand og datter er gode sparringspartnere, og det er her Birgit finder inspirationen til sit daglige arbejde med vinforarbejdningen. Birgit forarbejder druerne med med stor respekt for druernes høje kvalitet, og bestræber sig på at den skønne frugt i druerne tydeligt afspejles i det færlige resultat. 

Udover inspirationen fra familien, indgår Birgit i forskellige netværk af winemakeres, hvor der diskuteres og inspireres til at tænke ud af boksen. Birgit er medgrundlægger af et netværk, som udelukkende består af kvindelige winemarkers, og hun mener selv, at dette nætværk er med til at holde hende skarp i dagligdagen. Derudover åbner familien dørene til vinkælderen en gang om året, for at vise deres nyeste vin frem til nysgerrige kunder, som til gengæld lader deres bedømmelser regne ned over den seneste årgang. Alle meneinger tages seriøst, og driver Birgit til at gøre sit bedste hver eneste dag.

International anerkendelse

Birgits vine har opnået et hav af roser fra en lang række nationale og internationale anmeldere. En andel af Birgits marker har desuden opnået den ultimative ”Prime Vineyards” udmærkelse, som kun tildeles de bedste vinmarker i Østrig. Denne ekstraordinære udmærkelse uddeles af Association of Traditioal Austrian Wine Estates, og blev i 2012 uddelt til 62 marker i Østrig.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt